ברוכה הבאה, איזה כיף שאת איתנו : )

כמו במסעדה: סלט חלומי ופטריות

אחד הסלטים הכי פופולאריים במסעדות חלביות, ולא סתם! הכינו את המתכון בבית, לא תאמינו כמה זה קל : )

את תערובת החסה והירקות אפשר להתאים אישית לפי הירקות המועדפים עליכם, וניתן גם להכין מראש.

את גבינת החלומי המטוגנת ותערובת הבצל והפטריות המוקפצות עדיף להכין סמוך להגשה, כדי שגבינת החלומי תתקבל במיטבה.

אם זאת הפעם הראשונה שאתם מכינים גבינת חלומי – שימו לב לא לטגן מידי את הגבינה כך שלא תימס לגמרי, אלא רק לצרוב לכמה דקות (תלוי בסוג הכירה) על המחבת.

רוטב הטריאקי מהפטריות מספיק בהחלט כרוטב לסלט, אך אם אתם אוהבי טעמים מודגשים יותר, ניתן קודם לתבל את הסלט במיץ לימון מלח ופלפל, או ברוטב ויניגרט.

ניתן להגיש כמנה עיקרית לצד לחם מחמצת, או כמנת פתיחה בצלחות אישיות לארוחה חלבית מפנקת.

מצרכים:

  • חסה
  • עלי בייבי (לא חובה)
  • 1 בצל סגול קטן, פרוס לחצאי טבעות
  • 1 גזר מקולף לרצועות דקות
  • נבטים (לא חובה), ½ חבילה
  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • 1 כוס קוביות בטטה מטוגנות (לא חובה)
  • 1.5 קופסת פטריות שמפיניון / פורטובלו, חצויות
  • 1 חבילה גבינת חלומי, חתוכה לקוביות
  • 3-4 כפות רוטב טריאקי
  • 2 כפות שומשום
  • חופן אגוזי מלך
  • חצי לימון טרי סחוט, מלח ופלפל (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה שמים את החסה, עגבניות, גזר, ונבטים.

2. בכלי בינוני מערבבים את הפטריות עם רוטב הטריאקי, וממתינים לפחות 10 דקות לספיגת טעמים.

3. בינתיים, מכינים את גבינת החלומי:

מרססים מחבת במעט שמן ומחממים על אש בינונית. מטגנים את קוביות החלומי עד לצריבה / השחמה קלה, הופכים מיד ומטגנים דקה נוספת. חשוב! לשמור היטב שהגבינה לא תימס. אם משתמשים במחבת קטנה, מומלץ לטגן רק חצי מכמות החלומי בפעם כדי שקוביות הגבינה לא יתחברו בטיגון.

מעבירים בזהירות את הגבינה לצלחת.

4. מחממים שוב את המחבת, ומטגנים את הבצל במשך כ- 2 דקות.

5. מוסיפים את הפטריות וממשיכים להקפיץ כ-7 דקות נוספות על אש בינונית-גבוהה.

6. לפני ההגשה, מוסיפים למחבת את קוביות החלומי והשומשום ומחממים הכל ביחד.

7. אופציונאלי: מתבלים את הסלט עם לימון , מלח, ופלפל לפני הוספת המצרכים החמים.

8. מוסיפים את תערובת החלומי, בצל ופטריות חמות (כולל רוטב הטריאקי) לקערה.

9. מפזרים מעל את אגוזי המלך ומערבבים.

מגישים מיד.

*

הבצל במתכון הזה לא מטוגן במלואו, כדי לקבל מרקם מעט קריספי. אם אתם אוהבים בצל מבושל לגמרי, טגנו עד לריכוך מוחלט של הבצל לפני הוספת הפטריות. אם אתם מעדיפים בצל חי, אפשר לוותר על הטיגון לגמרי.

המתכון בשיתוף מניו, אתר המתכונים הגדול של הציבור החרדי

3 Responses

  1. וואו, נשמע טוב ונראה ממש מגרה ואמיתי.
    מאיפה משיגים גבינת חלומי? ומה ההכשר שלה?
    תודה

  2. גבינת חלומי היא גבינה קשה הנמצאת במקרר של הסופר
    אפשר להשיג של מחלבת תנובה- פיראוס או משק צוריאל בהכשר מהודר
    המחיר שלו הוא כ- 25 ש"ח ל200 גרם
    בהצלחה ובתאבון

  3. יש גבינת חלומי של מחלבת גד בכשרות רובין, לפני שבועות יש בד"כ מבצעים על גבינה זו והמחיר נמוך משמעותית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

רוצה שיהיה ערב מושלם? מחפשת סדנא לבת מצווה? בית ספר? מפגש גיבוש? 10% על סדנאות האמנות בהרמוניה! את חייבת לראות!

אולי יעניין אותך גם?

מדברות יהדות

מה לומדים מסיפור המגילה? המלצה על שיעור >>>

שבי רגע

עיצוב פנים

פאנג שוואי: זרימה טובה של אוויר ואור בבית

פערי רינגל

חכמת ההמונות

טיסה לפני לידה

אלישבע

0

קוראת בכתב

אל תמחי לו את הדמעות

יהודית רובינשטיין, גרפולוגית