מתוק משמח אותנו, משרה תחושה טובה, ומוסיף טעם לחיים.
אז למה לא, בעצם?
נתחיל מכך שסוכר, או בצורת המקור שלו – גלוקוז, הכרחי לקיום שלנו.
גלוקוז הוא למעשה "דלק" עבור התאים שלנו. הוא מספק את האנרגיה הדרושה לכל התהליכים המתרחשים בגוף, החל מהנעת השרירים, דרך פעילות המוח, ועד לתיקון תאים פגועים.
את אותו גלוקוז יכולה לספק לי סוכריה על מקל ויכול לספק לי גזר – אז מה ההבדל באמת?
בסוכריה יש לי "סוכר ריק" – סוכר מטוהר (סוכרוז) שאינו מכיל ויטמינים ומינרלים, מה שאין כן בגזר. הגלוקוז בגזר הוא חלק מחבילה תזונתית עשירה, הוא מגיע יחד עם סיבים תזונתיים, ויטמינים, ומינרלים.
כשסוכר נכנס לגוף בצורתו המקורית והטבעית, הוא נספג בצורה הדרגתית ולא מפר את האיזון העדין של המערכת, וכך נשמרת בריאותנו בצורה מיטבית.
בנוסף, סוכר "ריק" מרעיב את התאים שלנו, וגורם לנו לרצות ממנו עוד ועוד, וכך מתפתחת תלות במתוק-מתוק הזה.
אם ההמלצה של משרד הבריאות היא לצרוך עד 6 כפיות סוכר ליום, בפועל ישראלי ממוצע צורך בין 36 לבין 48 כפיות סוכר ליום!
מיותר לציין שסוכר בכמות מוגזמת מהווה את אחד האיומים על בריאותנו.
הסוד טמון באיזון, חשוב לשים לב לצריכה נבונה במינון סביר. בשביל זה צריך קודם כל מודעות – לשים לב לכמות הצריכה האישית שלי.
אחר כך אפשר לחשוב על הדרך ולשלוט בכמות הסוכר הנצרכת.
כמה טיפים שיעזרו לך:
א. לא להתנזר או להימנע בדרך כלשהי ממאכלים מתוקים בצורה דרסטית או כזאת שלא מתחשבת בצרכי הנפש. חסך זו אחת הדרכים הישירות לגרום דווקא לתשוקה מוגברת ולא להיפך.
ב. לקרוא תוויות. בדקי את תוויות המזון ובחרי מוצרים עם תכולת סוכר נמוכה יותר.
ג. העדיפי שתיית מים או חליטות צמחים ע"פ משקאות ממתוקים, מיצים, משקאות אנרגיה, וקפה עם סוכר.
ד. שלבי בתזונה חלבונים ושומנים בריאים, כך תחושי שובע לאורך זמן והפחתה משמעותית במשיכה למתוק.
ה. מאכלים ביתיים תמיד יהיו טובים יותר ממאכלים תעשייתיים, כך תוכלי לשלוט על המרכיבים ולבחור את המינון והאיכות של כל מרכיב.
ומכאן נעבור רגע לענין תחליפי הסוכר:
חשוב לזכור שסוכר, הוא סוכר, הוא סוכר! אין חיה כזאת סוכר "בריא".
כלומר, אין הבדל של ממש בין סוכר לבין דבש, סילאן, סוכר חום, מולסה, סוכר קוקוס וכו'.
כל הסוכרים האלה שווים פלוס-מינוס מבחינת ערכים תזונתיים, ערך קלורי, ומבחינת ההשפעה המטבולית על הגוף. ההבדל העיקרי מורגש דווקא בארנק ; )
לעומת כל הסוכרים המוזכרים לעיל, קיים תחליף מאוד פופולרי בשוק שנקרא "סוויטאנגו", זהו תחליף טבעי המורכב מאריתריטול וסטיביה –
הוא מתוק, דל קלוריות, ומתאים גם לסוכרתיים, בגלל שרובו אינו נספג במערכת העיכול, אלא מופרש מהגוף. האם הינו בטוח לשימוש?
עדיין לא קיימים מחקרים ארוכי טווח על השפעותיו הבריאותיות' ולכן חשוב להשתמש גם בו בזהירות כחלק מתזונה מאוזנת ולא להסתמך עליו כפתרון קסמים…
ועוד המלצה אחרונה לסיום. מניסיון, אם תפחיתי בהדרגה את כמויות הסוכר שאת מוסיפה, תתרגלי לטעם פחות מתוק עד שלא תרגישי בהבדל.
שימי חצי כפית פחות בקפה ובתה. התרגלת? הפחיתי עוד… כנ"ל לגבי אפייה וקינוחים – ברוב המתכונים יספיק 3/4 מכמות הסוכר, אפילו פחות. נסי, זה עובד!
*
(כל הנ"ל בגדר המלצה ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי).
למדריך שריפת שומנים ללא כושר וללא דיאטה לחצי כאן>>
חוסמת? שלחי בקשת הצטרפות למייל: 0527146863@yaelifestyle.co.il
מתכון לבחושה קפה
רכיבים (מתאים ל-2 תבניות אינגליש-קייק)
5 ביצים
כוס סוכר או תחליף (אפשר חצי- חצי)
1/2 כוס שמן
כוס וחצי קמח
א. אפיה
3/4 כוס מים רותחים מעורבבים עם 2 כפות קפה נמס
אופן ההכנה:
להקציף ביצים עם סוכר במשך 7-8 דקות
להנמיך מהירות ולהוסיף שמן, קמח ומים+קפה
לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כחצי שעה/ארבעים דקות
אם רוצים לשדרג, אפשר לצפות בשוקולד מריר מומס.
לרכישת ספר המתכונים בהנחה לקוראות שבי רגע לחצי כאן>>
למדריך שריפת שומנים ללא כושר ודיאטה לחצי כאן>>
חוסמת? שלחי בקשת הצטרפות למייל: 0527146863@yaelifestyle.co.il
3 Responses
אני מהאלה שהפחיתו סוכר לאט והיום בכל עוגה אני שמה חצי או רבע מכמות הסוכר,
הבעיה שלי שאני כבר לא יכולה לקנות מתוק! ככל הגלידות והארטיקים הקנויים או עוגה שלא אני הכנתי לא טעים לי זה מתוק מידי,
חולמת שיום אחד ייצרו דברים קצת פחות מתוקים ולא עם טעם מתוק מידי של ממתיק ,בסוף גם לי לפעמים מתחשק להתפנק
מזדהה לגמרי!
השאלה אם לסוכר אין צורך נוסף בעוגה חוץ מהמתקה כמו אווריריות וכו'
מנסיון שלי שאני מנסה להוריד מכמויות השמן והסוכר ואז במקום עוגה עם 2 כוסות סוכר שמספיקה ל4 תבניות מאורכות, אם מורידים לכוס אחת זה מספיק ל 2 תבניות. ואז מה הרווחנו?? האם יש דרך להפחית בשמן וסוכר בלי לפגוע במרקם של העוגה?
תודה רבה!