ברוכה הבאה, איזה כיף שאת איתנו : )

חלות לכבוד שבת – מתכון שווה!

ב.מ.

למה היום? אני לא יודעת.

אולי בגלל שהיום יום חמישי.

אז החלטתי יותר לא לדחות. לכתוב לזיכוי הרבים.

כל שבוע מחדש, כאשר הריח המשכר של החלות טריות מתפשטות לבית, אני חושבת על אלו שקונות, לא מנסות, כי כולם אומרות שזה מסובך, חייבים ללמוד את זה, זה לא מצליח, ויש המון, המון טיפים.

יש כאלו שעדיין חושבות שאפיית חלות זה מסובך.

ולי זה כואב. זה בהחלט לא נכון.

אפיית חלות זאת מיומנות.

פעם עשירי לא יצא כמו הפעם הראשונה, אבל אחרי תקופה קצרה, פתאום רואים – "יואו! למה לא ידעתי קודם כמה זה קל?"

ולכן החלטתי להרים את הכפפה. לגלות את הכל, בכל מכל, כדי לזכות נשות ישראל.

זו מצוה חשובה מאוד, ומענג את השבת.

מתכון שפשוט בעז"ה מצליח:

2 + 1/4 ק"ג קמח

130 גרם שמרים טריים (קוביית שמרים טריים = 50 גרם)

1 + 1/4 כוס סוכר

5-6 כוסות מים מהברז

1+ 1/3 כוס שמן

2 ביצים

4 כפיות מלח

כוס = כוס חד פעמית

סימן ראשון: יש כאן 7 דברים, נגד שבעה ימי שבתא.

הוראות הכנה:

עצמי עיניים, ובקשי מה', שיכניס בחלות את טעם המן, שיצא טוב ונעים, וילך בקלות.

שימי בקערת המיקסר קמח, שמרים, סוכר, מים. והתחילי ללוש. המיקסר מסתובב ואת מוסיפה שמן, ביצים ומלח. וממשיכה ללוש, משהו כמו 8-10 דקות.

אל תדאגי. המיקסר בעז"ה עושה עבודה מעולה. את אפילו יכולה בינתיים לעשות משהו אחר. הוא עובד במקומך.

אחרי 8-10 דקות, תיגעי בבצק. הוא צריך להיות רך ונעים. לא דביק מידי.

אם הוא מדי קשה, הוסיפי 1/2 כוס מים, ותני לו עוד כמה דקות ללוש.

אם הוא דביק מידי. לא נורא, אל תוסיפי קמח, ההתפחה סופחת נוזלים, ומקסימום יש פתרון קל ליישום.

הוציאי את הבצק מהקערה, לתוך שקית, ושימי בצד לנוח.

בחורף שעה וחצי עד שעתיים, בקיץ מקסימום שעה, הבצק אמור להכפיל את עצמו.

עכשיו מגיעה שעת הקליעה.

הקפידי לחתוך מהבצק עם סכין, ולא לתלוש.

קלעי כרצונך, ולהנאתך.

שימי בתוך תבנית.

תני 20 דקות להתפחה שניה (אם הזמן לחוץ, לא חייבים), מרחי מעל ביצה טרופה ושומשום, ושימי בתנור לאפיה.

איך אופים?

אפשר להתחיל על 200 מעלות ל- 10 דקות, ולהנמיך ולאפות עוד 20 דקות על 170.

ולמי שמפחדת שהיא תשכח להנמיך, אפשר לאפות על 180 במשך 35 דקות (בפעמים הראשונות כדאי לעקוב, כי זה תלוי בסוג התנור, והטעם האישי).

כמה נקודות שכדאי לשים לב:

1. מיומנות. כמה שתתמידי לאפות, ככה ההצלחה בעז"ה תתפתח, ותגדל.

2. אל תוותרי על השמרים הטריים. הם יוצרים את ההבדל (להשיג בחנויות למוצרי אפיה), במקרה חירום, כאשר את כן לוקחת שמרים יבשים, כדאי לדעת שהם מאבדים את טריותם שבוע-שבועיים אחרי הפתיחה. 

3. לגבי הביצים. הם מוסיפים המון טעם וגם טיפ טיפה צבע. למי שלא אוהבת את הטעם של הביצה, ניתן להשמיט, אבל בהחלט חבל.

4. למי שהכמות מדי גדול לה, בהחלט ניתן לאפות רק 1 קילו. ולהגיד לכבוד שבת קודש. כמובן שהחלות נשמרות במקפיא מצוין.

לכבוד שבת קודש!

רוצה גם לשתף את כולנו במתכון הדגל שלך?

נשמח!

כתבי לנו ל: shvirega.office@gmail.com

13 Responses

  1. ממש תודה על כל הפירוט!!
    המתכון נשמע מצויין אבל אשמח להסבה לקמח כוסמין 80%, להשאיר את המתכון רגיל או שיש אי אילו שינויים?

  2. 1. אין מצוה לאפות דווקא חלות לשבת. יש מנהג כזה, אבל שכל אחת תעשה מה שנכון לה, ומי שלא מתאים לה, לא צריכה לסבול מנקיפות מצפון. מצוה ויתר גדולה לבגיע לשבת בנחת ושמחה.
    2. שמרים טריים יש בכל סופר, במקרר, ליד מוצרי החלב.

  3. לצבע יפה של החלה וגם לעוד קצת קצת טעם מתוק
    אפשר להוסיף לביצה
    קצת שמן וקצת סוכר חום

  4. תודה רבה!
    בדיוק סיימתי עכשיו לאפות חלות לשבת 🙂
    בהתחלה החלות היו מתפשלות לי, בעלי עודד אותי להמשיך לנסות עד שב"ה מצאתי מתכון מוצלח ולמדתי מה הדברים החשובים
    ובשנים האחרונות אני אופה כמעט כל שבת ויוצא מוצלח מאוד. זה עונג שבת אמיתי! (כשאני עושה הפרשת חלה אז מספיק לי לשבועיים – שלוש)
    גם המתכון שיש על השקית של קמח נפלאות – מעולה!
    אוהבת להשתמש בקמח כוסמין 80% של רובינפלד, אין צורך לשנות כלום ממתכון רגיל!
    החלות יוצאות בהירות , רכות ואווריריות וגם הילדים מאוד אוהבים.
    מי שאוהבת שחום מלמעלה להוסיף לביצה שמן וסילאן.
    ללוש בין 10-12 ד'
    כשהחלות יוצאות מהתנור להניח עליהם מגבת ואחרי שמתקרר לעטוף בנייר כסף וניילון נצמד ולהקפיא
    כמה שעות לפני הסעודה להוציא מהמקפיא, ולהניח על הפלטה לחימום. זה יוצא טרי כאילו יצא השניה מהתנור.
    שבת שלום לכולן!!
    .

  5. איך מורידים בכמויות? בכל זאת זו"צ…
    אני רוצה לא יותר מקילו…
    איך עושים?

  6. תודה על עידוד לאפית חלות
    אני כבר שנים
    לשה במיקסר כ10-12 דקות – כשה4 דק הראשונות זה רק עם רבע כמות קמח מהרשום במתכון ואח"כ מוסיפים את המשך הקמח
    והסוד אצלי – אני מתפיחה פעם אחת
    מיד כשהבצק סיים ללוש אני קולעת חלות/לחמניות – מתפיחה בחורף שעה וחצי עד שעתיים, בקיץ מקסימום שעה,
    לאחר מכן מורחת ביצה בוזקת שומשום+פרג – לקריספיות יתר
    "לכבוד שבת קודש" ולתנור

    ולהלן מתכון לקילו 1 – להניח בקערה לפי הסדר..
    3/4 כוס סוכר
    1 כף גדושה מלח
    1 כוס מים רותחים (שימיס את הסוכר מלח)
    1.5 כוס מים מהברז
    1/4 קילו קמח (אני כוסמין 80% רובינפלד) אפשר גם קמח לבן אבל צריך אז יותר נוזלים
    1 שקית שמרים טרים "שימרית"
    1 שקית משפר אפיה "שטיבל"
    להפעיל את המיקסר
    להוסיף 3/4 כוס שמן
    אחרי כ4 דקות אני עוצרת את המיקסר
    מוסיפה את יתר הקמח שבשקית
    מפעילים מחדש את המיקסר לאט עד שאוסף יפה את הקמח ומעלים מהירות
    בד"כ צריך עוד חצי כוס מים
    ללוש כ10 דק' וכמו שרשום בתחילה לקלוע מיד ואז להתפיח ……
    בתאבון

  7. תודה רבה

    הנה המתכון מושלם של 6 מצרכים אבל מדויקים!
    1 קילו קמח חיטה רגיל
    500 מ"ל מים חמימים
    100 מ"ל סוכר (חצי כוס)
    150 מ"ל שמן (3\4 כוס שמן)
    100 מ"ל סוכר (חצי כוס סוכר)

    מתחילים ללוש את היבש ומוסיפים בהדרגה את המים והשמן
    הסוד שלא כתבתם זה לישה איטית, הכי איטית כ- 10 דקות
    לאחר 2 דקות להוסיף כפית מלח
    מתפיחים שעה בערך
    קולעים את החלות, הכי טוב זה לרדד את הבצק ואז לגלגל ואז לקלוע (זה הכי פריך!)
    מתפיחים עוד שעה ואם קר אז שעה וחצי
    טיפ- אם רוצים שיהיה קריספי מבחוץ אז מורחים ביצה ואז מתפיחים ואז שוב ביצה
    אם רוצים שכל החלה תהיה מצופה שומשם- שמים בקערה מים פושרים עם סילאן ואז מטבילים בתוך ואז שמים בקעה של השומשום
    מכניסים לתנור 175 מעלות ל25 דקות, בתנור שלי מספיק 21 דקות
    אחרי מתכון כזה אי אפשר לגעת בחלות קנויות (כמובן שיש זמן)
    נשמח לשמוע איך יצא לכם

  8. טיפ ששמעתי לאחרונה והוכיח את עצמו: אם הבצק יצא דביק מדי – פשוט לכסות במגבת (אפשר נייר סופג ומעל מגבת למניעת הדבקות) ולא בניילון. המגבת סופחת את הלחות המיותרת.

  9. לבנות עדות המזרח – אחיותי היקרות
    אם מרגישים טעם מתוק או שמנוני החלה הופכת מזונות.
    אמותינו אפו עם הרבה פחות סוכר ושמן – גם יותר בריא
    אני מסתפקת בשתי כפות דבש וכחצי כוס שמן (נסו שמן זית כתית)
    לעבודה עם בצק "חלק" אני מתיזה על ידי שמן
    ניתן להשיג מתז בחנויות של כלי בית (המחיר ירד ב"ה)
    אם רוצים להשתמש בקמח מלא (כוסמין או חיטה) 80%
    כדאי לשים את החלות הקלועות בתנור קר ובתחתיתו קערה עם מים רותחים למשך ההתפחה האחרונה
    לאחר שתפחו היטב
    יש להוציא את קערת המים ואז לאפות
    יש שיטה להכניס לתנור חם
    אך מנסיון גם אם מדליקים את התנור עם החלות בפנים יוצאות חלות מצוינות בס"ד
    לחמותי הרבנית ד' (לרפואה שלמה בתושחו"י)
    היה מנהג תמיד להפריש חלה בלי ברכה גם מכמות של ק"ג שלכל הדעות אין צורך
    לאחר שנכשלתי פעם באפית כמות הדורשת ברכה ( למנהגנו: חזו"א ובן איש חי) ושכחתי להפריש
    קיבלתי ע"ע ב"נ לעשות כמוה – שהברכה היקרה ודי נדירה לא תשתכח
    הגענו למסקנה – כל חובבות האפיה שהמתכון אינו עיקר אלא התהליך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

דרימי H14 ב-1750 ש"ח בלבד?😲 כן!!! תשאירי את הפרטים פה ויחזרו אלייך מלווינגר מוצרי חשמל >>>

יושבת רגע? תחטפי פרק תהילים על הדרך, בשבילך, בשביל המשפחה שלך, בשביל עם ישראל כולו >>>

אולי יעניין אותך גם?

קוראת בכתב

היא ציירה בית מקסים, אבל גלגל ההצלה אמר הכל…

יהודית רובינשטיין, גרפולוגית

שיתוף

ארבע שנים לאסון מירון: שיתוף מחזק מאיור דיוקנם של ארבעה מהנספים

הודיה בושארי

מטבח

עוגת גבינה מעדן

מירי וקסברגר

מתכונים מהסרטים

חובה יחד עם החלה: מתכון לחומוס, לצפייה >>>

שבי רגע