האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

בצק פילו, מה עושים איתו? חלק שני

מירל רוזנבוים

בצק פילו בצורת ספירלה

כהמשך לפוסט הראשון על בצק פילו, שכבש את המקום הראשון באתר 😊

וזכה כבר ללמעלה מ – 20,000 צפיות (!) בזמן כל כך קצר, הנה עוד כמה הצעות למילויים חלביים לבצק.

משולש פילו וגבינות

מערבבים גבינת שונות – כל גבינה מתקבלת בברכה – ריקוטה, בולגרית, גבינה לבנה, גבינת שמנת, מוצרלה וכו'.

בין 50 ל-150 גרם מכל אחד, סך הכל 450 גרם גבינה.

מוסיפים:

40 גרם קורנפלור 

מלח, פלפל

מערבבים ומעבירים לשקית זילוף,

פותחים עלה פילו,

מברישים בשמן,

וחותכים רצועות.

מזלפים מלית גבינה בקצה של הרצועה,

מקפלים למשולש ושוב מקפלים,

מברישים קצת בביצה, מפזרים שומשום, ואופים עד השחמה נאה.

אפשר להוסיף למלית הגבינה בצל מטוגן עם פטריות.

ספירלת דפי פילו

איך אני אוהבת המאפה הזה! הוא בהחלט ממחלקת הרושם, טעים ויפה!

כמה קל?

כשאוהבים משהו הכל קל : )

מערבבים קוטג', גבינה, גבינה מלוחה או צפתית,

מוסיפים מלח ופלפל.

פותחים עלה פילו,

מברישים בשמן.

בחלק התחתון, לכל האורך, מזלפים פס של המלית, אפשר גם בכף, אבל הכי נקי ונוח להעביר לשקית זילוף ולזלף.

סוגרים את הקצוות על המלית,

ומגלגלים כלפי מעלה עד הקצה – לגליל.

מסובבים את הגליל לצורת שבלול ומניחים במרכז של תבנית עגולה.

יוצרים כאלו גלגלים מכל דפי הפילו,

וממשיכים ללפף אותם סביב השבלול,

עד שהתבנית מלאה/ המלית נגמרה או עלה הפילו.

מברישים את הספירלה בשמן,

מפזרים מלח גס,

חוצים עגבניות שרי ומפזרים.

אופים בתנור שחומם על 180 מעלות,

עד להזהבה.

כדאי לאפות בתא התחתון של התנור ולוודא שנאפה טוב בתחתית.

במקום ספירלה גדולה אפשר לעשות מנות אישיות,

לגלגל כל דף פילו לשבלול בנפרד ולהכניס למאפינס,

אם אין מאפינס אפשר לעשות מסגרת מניר כסף, ולעטוף מסביב לספירלה שלא יפתח.

בצק פילו בצורת ספירלה
ככה נראית ספירלה שיצאה מהמטבח פה : )

מה עוד?

לעטוף פילה דג סלומון בעלה פילו, ולאפות.

למלאות עלה פילו, לגלגל למקלות, ולכווץ את שתי הקצוות לסוכריות נחמדות.

אם פתחתם את חבילה והיא מפורקת, וכמה עלים נדבקו –

לא להתייאש.

אפשר לקחת כל צורה מהעלה,

למלאות בגבינה או קוטג' או בולגרית, לכווץ' את הקצוות,

לשים בתבנית צמוד אחד לשני ולאפות.

לא צריך לספר שזה מבצק שהתפשל…

מה עוד?

כל מה שאת עושה מבצק. 

כמו שכתבתי, מדובר על בצק עם כל המעלות : )

בלי שמן, מוכן לקבל את כולם, גם חריף, גם פיקנטי, וגם מתוק –

כל שידוך יתאים פה 😊

תיהני!

שתפי איך יצא לך : )


טעימות ממה שהולך פה בקייטרינג…

4 Responses

  1. תודה רבה!
    רעיונות ממש מוצלחים!! אהבתי…
    שאלה קטנה לגבי הסלומון שכתבת לעטוף בבצק פילו ולאפות, האם הכוונה עם תיבול או בלי? אם כן, איזה סגנון תיבול מתאים?
    אשמח לפירוט
    תודה

  2. תודה על המחמאות : )
    שאלה מאד רחבה, אולי באמת באחד הפוסטים אכתוב על תיבול דג.
    מישהו כתב בפוסט הקודם בתגובה שכדאי קודם לאפות או לתת צליה לדג לפני האפייה.
    דג סלומון טרי וטוב לא צריך הרבה תיבול, אני בד"כ מתבלת מינימלי.
    מיץ לימון וצ'ילי או מלח גס ופלפל שחור או מיץ תפוזים ופרוסות שום.
    אפשר רוטב פסטו או חרדל בשכבה דקה.
    מקווה שעניתי לך, אם לא, אשמח לענות יותר בפירוט.
    בהצלחה!

  3. הי,
    תודה על הפוסט המעניין,
    בדיוק שחיפשתי מה לעשות עם הבצק שתקוע במקפיא…
    תודה על כל המתכונים,
    נהנית מאוד!

    נ.ב.
    ד"ש, אני אחיינית שלך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

רוצה לקבל את כל הסודות של השפים ישירות למייל? הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי – וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס!! להצטרפות לחצי כאן >>>

עושה קניות לחורף? תרוויחי יותר עם עמוד הקופונים שלנו! 5% לקניית ספרים ביפה נוף, 10% בקינדר טויס, 5% במרקם – ליצירות ליום גשום, 10% באהבה קטנה ועוד!!! הכל בלחיצה פה >>>

אולי יעניין אותך גם?

חכמת ההמונות

בעלי נשבה בשבי הקונספירציות : (

טלי

רצוף אהבה

אז מה בסוף??? פרק אחרון 💛

בתיה

מתכונים מהסרטים

תמיד יפה: עוגת רולדה. לצפייה >>>

שבי רגע

בסטודיו שלנו

שיעור מספר 12 – לחזק את הליבה שלנו: שיווי המשקל

רבקה זילברמן