האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

בצק פילו, מה עושים איתו? גזור ושמור!

מירל רוזנבוים

סלסלות של בצק פילו ממולאות

איך היו המתכונים הקודמים ששמתי פה? הצליחו? המרשמים היה ברורים?

רוצה לספר לך שאם את בקבוצה של 'שבי רגע', את בקבוצה שווה! לא האמנתי כמה התפוצה גדולה… אולי אם הייתי יודעת לא הייתי כותבת…

אני מנויה על 'שבי רגע' הרבה זמן, ולפני תקופה, כששבי שאלה מי רוצה להצטרף לכתוב באתר, לא יודעת מה עבר עלי… כנראה המצב רוח שלי או הנתינה היו במוד גבוה, וכתבתי לשבי שאשמח לכתוב פינה חלבית.

בדרך כלל אני לא אוהבת לחשוף או לפרסם את עצמי וב"ה בעסק כנראה אוכל טוב מדבר… אני לא מפרסמת בכלל.

אבל חשבתי שבאתר מי רואה כבר… אני אפרגן כמה מרשמים.

וואו, לא ידעתי עד כמה התפוצה גדולה, לקהל נשים מגוון, מכל גיל ושכבה במגזר!

בימים הראשונים כבר חשבתי לא לצאת מהבית… בכל סיבוב קיבלתי דרישת שלום : )

אז תתפרגני שאם את בקבוצה של 'שבי רגע' את חלק מקבוצה גדולה…

ומה הפעם? 

יש בצק שהוא ההובי שלי. חייבת אחד מופשר במקרר ויש בו כל המעלות.

הוא ללא קלוריות, קל לעבוד איתו, 

צריך ממש לעבוד קשה לקלקל אותו…

והוא מהיר הכנה באמת.

קבלו אותו:

בצק פילו! 

זה הפלסטלינה שלי, היצירתיות שלי יוצאת כשאני מולו…

היה ברור לי שכל אישה יודעת מה זה, עד שיום אחד עמדתי בסופר ליד המקפיא, שלפתי כמה חבילות של פילו, וניגשה אלי אישה נחמדה, לא זוצי"ת בכלל, ושאלה – תגידי לי מה עושים אם הבצק הזה? הוא טעים? נוח לעבוד איתו?

אז בשבילה, ולכל הנשים המדהימות בקבוצה, אני אכתוב קצת על הפילו. אין לי בדיוק מרשמים, זה יהיה יותר רעיונות מה אפשר לעשות עם הבצק הזה, ואיך לעבוד איתו.

דבר ראשון – מפשירים אותו לילה במקרר או בחוץ כמה שעות.

מתנהגים איתו מאד בעדינות ובזהירות.

אם הבצק ישן, נדבק, לא נפתח יפה, לא נורא – 

אפשר גם ממנו להוציא יצירות טעימות.

בשלב ראשון פותחים את הבצק, הוא מתייבש מהר, לכן כדאי לעבוד איתו מהר.

תדאגי לשמור עליו טיפה לח על ידי כיסוי של מגבת לחה קצת, אבל לא מדי לח, אם הבצק יתרטב הוא לא יעבוד טוב.

כשעובדים עם עלה אחד כדאי לכסות את שאר העלים במגבת הלחה.

הוצאת עלה. מה עושים איתו?

הכל! מלוח, מתוק, חלבי. 

(ואין משגיח בסביבה, אז אני מרשה להגיד שגם בבשרי יוצא מעולה, בכל מילוי אפשרי)

מה לא עושים איתו? 

משהו מידי רטוב שייקח את הקרנ'ציות שלו.

אפשר להבריש בשמן או שמן זית לבד, ואפשר לערבב שמן עם תבלינים – מלח, פפריקה, בזיליקום, פטרוזיליה פלפל שחור ועוד, ולהבריש.

מקלוני פילו

מברישים עלה פילו,

מניחים מעל עלה נוסף ומברישים גם אותו.

מגלגלים צמוד את הפילו לסיגר צר וארוך,

ומחלקים ל-2-3 חלקים בהתאם לאורך הרצוי.

מברישים את המקלונים בביצה, וזורים שומשום.

אפשר לערבב שומשום וקצח ולזרות,

אפשר חלק שומשום, חלק קצח, כיד הדמיון…

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה,

לאפות על 200 מעלות עד השחמה קלה.

מה עושים עם המקלות האלו?

אפשר לזלף בכוסית גבינת שמנת או ממרח פסטו או עגבניות, 

לנעוץ מקל אחד או שניים, ולהגיש. 

אפשר להניח על פרוסות דג סלומון או סלט טונה לקישוט,

אפשר לעשות מקלות ארוכים ולהניח אותם עומדים בכלי גבוה,

אפשר למרוח ריבה על העלים, לפזר אגוזים טחונים, ולהפוך אותם לממתק,

או למרוח מעל העלה פילו המוכן מי סוכר,

וכמובן הבקלווה המוכרת עשויה מעלי פילו.

מקלוני פילו בקייטרינג שלי : )

סלסלות פילו

פותחים עלה פילו, מורחים בשמן או שמן עם תבלינים

מניחים עלה פילו נוסף,

ועליו עוד עלה.

חותכים לריבועים שווים,

אפשר לחתוך ל-9 ריבועים,

מסובבים כל ריבוע, שלא יצא אחד על השני בצורה מדויקת,

מכניסים לתבנית סיליקון של שקעים או לתבנית מאפינס מאלומיניום,

אפשר להניח מעל עוד תבנית מאפינס (הבצק נאפה ללא מילוי)

ואופים בחום של 180 מעלות כ-5 דקות.

אחרי 5 דקות מוציאים את תבנית האלומיניום הפנימית, ואופים עד הזהבה יפה של הסלסלות.

משחררים מהתבנית אחרי שמתקרר – 

נוצרו לנו סלסלות יפות שמוכנות לקבל כל דבר, והשילוב יהיה מנצח – 

אפשר למלא אותן בגבינה או שמנת מתובלת וסלט עגבניות צלויות,

סלט פטריות חם ורוטב ועוד… 

סלסלות פילו שהכנתי

סלסלות פילו אפויות עם המילוי

לפני האפייה ממלאים את הסלסלות שנמצאות במאפינס – כשהן עוד לא אפויות

  1.  בחציל או פלפל קלוי
  2. בבטטה ובצל קלויים בתנור
  3. זיתים וקוטג'

למלא 1/4 סלסלה,

לערבב –

2 ביצים 

100 גרם שמנת להקצפה 

קורט מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט (לא חובה)

– לתערובת חלקה.

אפשר להכניס בכל סלסלה קובייה של בולגרית או גבינת חרמון,

לאפות מיד עד ליציבות הרויאל,

ולשפוך מעל הירקות בסלסלות הפילו (הלא אפויות),

יש לאפות מיד, אחרת הפילו יתרכך מהמילוי ויתפרק.

עוד אחד מהתוצרים של הקייטרינג, כבר סיכמנו שמדובר על בצק מושלם, נכון?

בהמשך אכתוב פה עוד הצעות מעולות לבצק פילו.

שתפו איך יצא לכן!

9 Responses

    1. לא ניסיתי עם הדגים האלו, אבל עם דג סלמון יוצא מעדן!
      ניתן לחתוך מלבן של פילו, להבריש בשמן,
      אפשר למרוח קצת חרדל על העלה,
      להניח את הדג, לעטוף ולקפל בצד, או לגלגל כמו סוכריה בצדדים.
      אפשר לפזר שומשום מעל,
      יש לאפות עד השחמה טובה, שהדג גם יאפה מבפנים.
      בהצלחה!

    2. מהמם כל עוד לא רטוב המילוי מידי
      עדיף את הדג לבשל 3/4 בישול או טיגון עם תבלינים ולשים בפילו שיסיים בישול

  1. איך אפשר לשמור על מאפה פילו שישמר קריספי לאורך זמן. נניח אם אני אופה איתו שטרודל תפוחים השלב ראשון הוא ריספי ואחכ הוא נהיה רך. והאם ניתן להקפיא מאפים מבצר פילו. תודה !!!!

    1. בצק פילו נשמר מעולה בהקפאה, בחוץ בד"כ יאבד מהר מהקריספיות שלו
      אפשר להכניס לכמה דקות לתנור, כדי להחזיר אותה.
      כמו כן, חימום בטוסטר בזהירות או על פלטה יחזיר את הקריספיות אבל להיזהר שלא יישרף,
      הוא בהחלט בצק עדין.
      שאני שולחת לאירוע אני לא עוטפת את התבנית לגמרי אלא רק חלקית כדי שלא יאבד מהקרסיפיות,
      ותמיד אפשר ל"החיות" אותו שוב בתנור.
      בהצלחה!

  2. הי
    תודה על המתכונים ממש אהבתי.
    בצק פילו מהמדף ללא מקרר!
    באושר עד את מכירה?
    44 דפים
    ממש טוב הכנתי גם בנינגה באפיה
    חתכתי את העלה הענק ונוח מאד לעבוד איתו לשמן ולמלא
    חוששת שיש בו חומרים משמרים e אסורים ?
    כתבת ללא קלוריות בכלל
    יותר מדוייק- פחות מעט מאד קלוריות
    בברכה והצלחה בקייטרינג יקרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם?

מתוך מסלול נחל נדר

לטיול יצאנו

מסלול למשפחות בחיפה: נחל נדר ועין קדם

תהילה דוד

דגל אדום

אמהות טובות

מה יש לה? איתותי אזהרה אצל מתבגרים

אביטל כהן, פסיכולוגית

אבא באוטו יוקרה, אמא מנקה

יהודית רובינשטיין, גרפולוגית

מחפשת עבודה

גננת מחפשת את עצמה

שרי שטרן - מיקוד להצלחה תעסוקתית