מנה יוקרתית ומרשימה בטעם נפלא, מנות סלמון במעטפת סיגר ממולאות פטריות וברוטב מדהים. מתאים לחגים ולאירועים מיוחדים, מעולה לפורים!
החומרים:
25 פרוסות דג סלמון פילה ללא עצמות (גודל כ-4X40 ס"מ)
מילוי פטריות:
2 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
2 קופסאות שימורי פטריות חתוכות – לקצוץ מעט
2 כפות אבקת מרק פטריות
½ כפית מלח
רוטב:
2 שקיות קטנות של רוטב פטריות
½2 כוסות מים
קורט מלח
3 כפות שמיר טרי קצוץ דק
2 כפות קמח
מעטפת הבצק:
2 חבילות עלי סיגר (או מלאווח)
אופן ההכנה:
הכנת מילוי הפטריות:
טגני את הבצל עם שמן במחבת עד להזהבה קלה בלבד, הוסיפי פטריות ותבלינים, בחשי ואדי עוד כ-3 דקות תוך ערבוב.
הכנת הרוטב:
ערבבי בסיר קטן את כל החומרים (חוץ מהקמח) לקבלת תערובת ללא גושים. הביאי לרתיחה וכבי מיד. הוסיפי קמח ובחשי. (להסמכה נוספת של הרוטב ניתן לבשל עוד כ- 2 דקות בלהבה נמוכה ממש, תוך כדי בחישה)
הכנת המנה:
הניחי עלה סיגר, קפלי משני הצדדים כ-ס"מ בכל צד.
קחי חתיכת דג, טבלי היטב ברוטב והניחי במרכז העלה, מעליו יוצקים כף ממילוי הפטריות.
סגרי את עלה הסיגר כמו בלינצ'ס, גלגלי והניחי בתבנית כשפתח הסגירה בתחתית הדג. סדרי את כל מנות הדג בתבנית גדולה, אפי בחום בינוני כ-20 דקות להשחמה קלה של הבצק.
צקי מהרוטב הנותר בעת ההגשה.
רוצה לקבל עוד מתכונים שווים והטבות? מתעניינת בקורסים / סדנאות לקבוצות?
קורסי פטיפורים / סדנאות לקבוצות בכל רחבי הארץ.
כתבי לי ל: a0527603117@gmail.com
ניפגש : )
מירי

שימי לב, התמונה להשראה בלבד.
4 Responses
פטריות משימורים? רוטב משקית? אבקת מרק פטריות? חזרתם במכונת הזמן לשנות ה70 של המאה שעברה? מוזר…
לא הבנתי למה שנות ה70? את לא משתמשת בפיטריות מקופסת שימורים?
לי זה ניראה מתכון ממש קליל וחמוד ודווקא בגלל מה שאת כתבת שזה משנות ה70 עושה את המכון קל להכנה מה שלא נראה ממבט ראשון כשרואים את המנה.
לא מתאים לך? תעברי הלאה
למה להגיב ככה???
זה דווקא נשמע מתכון שמשתדל להיות קל ונגיש להכנה וזה גם מוצרים זמינים בכל מכולת מה הבעיה בזה?