האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

מרק עגבניות חלבי שנגמר ראשון…

שולו גולדמן, קונספט

חריף, פיקנטי, מענג…..

את המרק הזה הכנתי לראשונה לאירוע שכלל בופה ענק של מרקים.

 8 סוגי מרקים, ליתר דיוק,

 וכמובן עם כל התוספות:

 שקדי מרק, קרוטונים, גרעינים, פתיתי גבינה צהובה, אטריות, קרעי פיתה אפויים עם שמן זית וזעתר.

 אבל כל המרקים היו מוכרים יחסית גם החלביים וגם הפרווה,

מרק העגבניות היה חדש, אבל אחרי שכולם רחרחו אותו בחשדנות הוא נגמר הראשון….

ובבקשה –

אל תספרו לאורחים מה טחנתם שם בדיוק,

יבורך הבלנדר!

החומרים (כ- 8 מנות):

שמן זית

בצל גדול

1/2 ראש שום קלוף

פלפל אדום

פלפל חריף – לא חובה

2 גזרים

6 עגבניות

2 גבעולי סלרי

1/2 חב' כוסברה – לא חובה

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

2 כפות רסק עגבניות

250 מ"ל שמנת מתוקה

להגשה – קרוטונים

ההכנה:

טגני עד הזהבה את הבצל והשום בשמן הזית.

הסיפי את הפלפל לטיגון קל ואחר כך את שאר הירקות.

שימי לב שאין צורך להקפיד על חיתוך מדויק של הירקות היות והכל נטחן בסוף,

את הסלרי כן מומלץ לקצוץ דק בסכין כדי שלא יהיו סיבים במרק.

הוסיפי מים כמה סנטימטרים מעל הירקות (בערך כ-3 ליטר),

והכניסי את כל שאר המרכיבים למעט השמנת.

בשלי כמחצית השעה וטחני את המרק בבלנדר מוט,

טעמי ותקני תיבול.

לפני ההגשה הרתיחי את המרק שוב, כבי את האש, הכניסי את השמנת וערבבי היטב.

להגשה ניתן להוסיף קרוטונים וירק קצוץ – כוסברה / פטרוזיליה.

שתפי איך יצא…


ל
קבלת מיילים עסיסיים משולו, מלאים במתכונים מעולים ורעיונות יצירתיים וקלים –  לחצי כאן >>>

קייטרינג קונספט – לבירורים, לקבלת המלצות, והזמנות לאירועים: 050-4146940

4 Responses

  1. תודה!
    אם אני מעדיפה ללא שמנת, להוסיף משהו אחר?
    אפשר להסמיך עם קוואקר למשל?

  2. קצפת פרווה לא כ"כ מתאימה להקרמה
    יש אפשרות להקרים עם קשיו לא קלוי פשוט להוסיף למרק
    ולטחון את הכל היטב

  3. אני רוצה בלי השמנת אם כבר מרק שיהיה בריא מה אפשר במקום?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

רוצה לקבל את כל הסודות של השפים ישירות למייל? הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי – וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס!! להצטרפות לחצי כאן >>>

עושה קניות לחורף? תרוויחי יותר עם עמוד הקופונים שלנו! 5% לקניית ספרים ביפה נוף, 10% בקינדר טויס, 5% במרקם – ליצירות ליום גשום, 10% באהבה קטנה ועוד!!! הכל בלחיצה פה >>>

אולי יעניין אותך גם?

חכמת ההמונות

מה עושים עם פטרת ציפורניים?

נעמה

חלבי עם מירל

רטבים לסלט – ויש לך בסיס לחג!

מירל רוזנבוים

קולינריה מנצחת

עוגיות טחינה שוקולד צ'יפס – מעולות למוצאי הצום

ציפי כהן, הקמפוס הקולינרי

כותבת שירה

קִדּוּשׁ לְבָנָה.

א. אריאל