האמת שאין כמו ריח של אפייה בבית…
ואם מזג האוויר מתקרר זה נצרך עוד יותר.
זה מחמם את הבית, את הלב ואת האווירה,
רק איכשהו, אפייה זה בצק,
ובצק זה עוד התעסקות במטבח.
אז יש לי מתכון שאני אפילו לא יודעת איך לקרוא לו…
בצק מהמם, קל להכנה ופשוט מתאים לכל דבר, אבל ממש לכל דבר!
מתוק, מלוח, פיקנטי,
והכי חשוב בעיני – ללא מרגרינה!
בסופו של דבר הבצק המתקבל יוצא דק מאוד,
והעיקר במאפה הוא המלית.
בצק:
4 כוסות קמח
כוס מים רותחים (ממש! זה חיוני לבצק)
כוס שמן
2 כפות חומץ
ההכנה:
לערבב תחילה בכף, כי זה חם ממש ואחר כך עם היד.
לכסות בניילון ולקרר במקרר חצי שעה.
לחלק את הבצק ל-4 חלקים ולרדד כל חלק לעלה גדול.
למלא במלית הרצויה ולגלגל ל"רולדה", להניח בתבנית, לסמן בעזרת סכין סימון לחיתוך.
למלית מלוחה/פיקנטית – למרוח בביצה ולפזר שומשום או קצח.
למלית מתוקה למרוח בסירופ המורכב מחצי כוס מים רותחים, 3 כפות סוכר וכפית תמצית וניל.
לאפות בחום של 180 מעלות עד הזהבה.
מליות:
פרווה/בשרי –
* תפו"א – לבשל ולמעוך לפירה עם בצל מטוגן, מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט.
* פטריות – לטגן בצל עם פטריות, לתבל במלח, פלפל שחור ורוטב סויה, מומלץ להוסיף בטטה מבושלת ומעוכה לפירה.
* כרוב – לטגן בצל להוסיף את הכרוב לאידוי, ולתבל במלח ורוטב צ'ילי.
* ירקות מוקפצים
*כבד– לטגן בצל, פטריות וחתיכות של כבד, לתבל במלח, פלפל שחור ורוטב סויה – מנה ראשונה מעולה!
חלבי –
לקצוץ קופסת זיתים, לערבב עם 100 גר' גבינה צהובה, מעט שום כתוש וזעתר.
מתוק –
אם רוצים להכין מזה עוגה זריזה, פשוט מורחים על הבצק כל מלית שמכירים:
שוקולד למריחה
קרם וניל מעורב עם שוקולד צ'יפס
קרם נוטלה
ממרח חלווה
מלית תמרים – אפשר להוסיף אגוזים, מעדן!!
מלית תפוחים
מלית אוכמניות
ריבת משמש טובה עם קוקוס
כמובן שזה רק מדגם, פשוט תהיינה יצירתיות…
בהצלחה!!
לקבלת מיילים עסיסיים משולו, מלאים במתכונים מעולים ורעיונות יצירתיים וקלים – לחצי כאן >>>
שולו גולדמן, להזמנות לאירועים 050-4146940

32 Responses
תודה רבה!!
נהניתי מאד מהמתכון הקל לבצק ומכל הרעיונות!!
היי שוליי
לא כחת שמרים או אבקת אפיה..איך בדיוק הבצק יתפח?
לא ברור מהמתכון,הבצק מתאים לכל מלית.אוקי….אבל למה לא כתוב צורת ההכנה?….. זה בצק שמתאים גם לטיגון?….או רק לאפיה? ובכמה מעלות?…לכמה זמן?
לפי הכתוב במתכון מתאים רק לאפייה ככל הנראה התכוון רב תכליתי למילויים שונים ומגוונים בתוך הבצק.
האם מתאים לאוזני המן?
האם זה מתאים להכנת פיצה?
כן רק תוסיפי שמרים.
מכינה כל שנה מהבצק הזה אזני המן
יוצא מעולה
כמובן זה לא כמו בצק פריך קלאסי עם מרגרינה
אבל מתאים מאד
וכל שבוע מכינים רוגעלאך מהבצק הזה
איזה רעיון חמוד ושימושי
מתאים גם עם קמח ללא גלוטן?
שלום לעורכת המתכון, נישמע וניראה שהבצק מעולה, כתוב לרדד כל רבע לעלה גדול, כמה גדול, אם אפשר לתת קנה מידה פחות או יותר, יהיה ממש לעזר, בתודה מראש 🙌🙌
הי שלום
משתמשת בבצק הזה ומעידה שהוא מאד מוצלח וגם מציל ברגע האפס או העומס
השאלה שלי
יש לי את המתכון עם אבקת אפיה (כף)
היית ממליצה להשמיט?
למה נידרש חומץ במתכון?
החומץ גורם לפריכות הבצק
לא צריך שמרים החומץ יעשה לך עלים עלים כמו בורקס נוחבה
נראה מושלם! שומרת!!
יש לך רעיון למשהו בריא יחסית שאפשר לנשנש במהלך היום – שאין צורך לחמם?
נראה מעולה –
איזה גודל כוס?
טוב ,
כנראה יצאתי לא ברורה…
אז אני מנסה להגיב לכולן.
את הבצק יש לרדד לעובי 1/2 ס"מ
הבצק כמובן נאפה
בחום של 180 מעלות עד השחמה.
אפשר גם להכין כיסנים ולטגן – אבל זה טעים מאוד באפיה
אז טיגון קצת נראה לי מיותר…..
לא ניסיתי להכין עם קמח בלי גלוטן
את מוזמנת לנסות ולשתף!!!!
.נשמע נהדר
במקום קמח לבן יתאים קמח שקדים?
אפשר להכין כאוזני המן? עם מלית מלוחה יתאים? -פרווה כמובן/בשרי
תפסיקו לשאול שאלות! גם כך אף אחד לא עונה לכם. .. …
לגמישות כמו שמרים אך לא תופח. והמים החמים גם תומכים לגמישות.
אשמח להבהרה,
כתבת למלית מתוקה למרוח בסירופ המורכב מחצי כוס מים רותחים, 3 כפות סוכר וכפית תמצית וניל."
את זה לעשות אחרי שהבצק מוכן? או שהמתכון לבצק במילוי מתוק?
תודה
לא הבנתי, איזה מין מילוי זה? תודה!
אני לא כל הזמן צמודה לאתר משתדלת להיכנס מידי פעם ולהגיב.
את הסירופ המתוק מורחים אחרי שה"פסים" מוכנים
בדיוק כמו את הביצה.
ניתן להכי אוזני המן רק תזכרו שזה בצק דק שלא מאוד תופח
לא כמו הבצק הרגיל של אוזני המן.
ניתן להכין את ה "אוזני המן " בגרסה מלוחה כמנה ראשונה לסעודת פורים ולהגיש 1 גדול או כמה קטנים בליווי רוטב .
למנה הזו אפשר להכין כל מלית פרווה / בשרית
לאזני המן מתאים בצק פריך. לא הבצק הזה.
הבצק המתואר כאן הוא לא פריך, יותר מוגדר כבצק עלים
למנה ראשונה בסעודת פורים אני תמיד מכינה אוזני המן דוקה מבצק שהוא לא פריך אלא יותר דומה לבצק עלים.
בקיצור כזה.
יותר מתאים למילוי בשרי ורוטב פטריות יוצא מעדן וגם יפה!
אפשר לעשות חצי כמות?
תודה על המתכון!
הכנתי אתמול עם מלית מתוקה- ממרח פסק זמן יצא ממש טעים!
הכנה פשוטה וקלה
רק שימו לב- הבצק יוצא ממש שומני ברמה שהוא נוטף שמן, אז אולי כדאי לנסות להפחית קצת מכמות השמן
אולי זה בגלל הממרח שגם הוא שומני חחח
ניתן להקפיא?
חובה להוסיף מלח, יצא קצת תפל לדעתי.
נחמד ותו לא.