ברוכה הבאה, איזה כיף שאת איתנו : )

מטבח בריא במחיר סביר, אפשרי?

טובה

שלום לכולן,

אני מעוניינת להפוך את המטבח שלי לבריא (כרגע הוא לא בדיוק בריא – קמח לבן, ארוחות צהרים עם הרבה פחמימות ונשנושים עם סוכר במהלך היום).

התחלתי לקרוא קצת על הנושא אבל אני רואה שלבשל בריא עולה המון כסף! קמחים מלאים עולים הרבה יותר, שמן זית, מייפל טבעי או שקדיה – אלו מוצרים שהתחליפים הלא בריאים שלהם הרבה יותר זמינים וזולים…

אשמח לטיפים ועצות איך לאכול ולבשל יותר בריא בלי להקפיץ את ההוצאות על המזון.

תודה!

טובה

יש גם לך שאלה? נושא שמציק לך? זאת ההזדמנות שלך לשאול שאלה באנונימיות מוחלטת!

כתבי כאן וכולנו ננסה לעזור לך!

31 Responses

  1. אני אישית קונה את המוצרים הללו במשנת יוסף-מגיעים מוצרים טובים ויותר זולים מאשר במרכולים למיניהם.
    (כמובן שחיסרון הוא שאת לא יודעת מתי ימכרו את המוצרים הללו כי כל כל שבוע יש קטלוג שונה)

  2. הי,
    את מכירה את משנת יוסף? אני קונה שם קניה שבועית גדולה מאד שיוצאת הרבה יותר זול ביחס לחנויות.
    קונה מלאי ירקות ופירות (ויש שם מבחר די גדול), קמח מלא מוכרים בקרטון של 12 יוצא ממש זול, ירקות קפואים, קטניות, טונה, ספריי שמן, פיתות מקמח מלא, ועוד כל מיני מוצרים שממלאים לי את הבית בחמרי גלם ומאכלים בריאים יותר.

    בבקשה אל תסיטו את הנושא להגיב לי עליהם לטוב ולמוטב.

  3. יש הרבה חומרים יוקרתיים שחובבי בריאות אוהבים, אבל אין בהם צורך אמיתי. כמו למשל- מייפל טבעי, שקדיה, זרעי צ'יה וכד'
    ממליצה להסתכל באתר דשל משרד הבריאות- יש להם מדריך של תזונה ים תיכונית – שהרעיון הוא להשתמש בחומרי גלם מקומיים שלא אמורים להיות יקרים.
    קמח מלא, ושמן זית הם המוצרים היחידים שקצת יותר יקרים.
    חוץ מזה- הרבה ירקות ופירות, קטניות, אורז מלא, ירקות קפואים (סנפרוסט), עוף ודגים.
    אגוזים ושקדים- לא הכל מאד יקר. בערבפסח היה ממש בזול וקניתי הרבה.
    חמאת בוטנים טבעית בריאה לא פחות משקדיה ולא יקרה מאד. דבש גם יש במחיר לא מאד גבוה, ובכל מקרה הוא לשימוש מועט (אין הרבה הבדל אמיתי בין סוכר לדבש) אפשר גם סוכר רגיל- פשוט להשתמש מעט.
    בהצלחה!
    מחיר של מזון איכותי הרבה יותר זול מבריאות ירודה, עייפות ומחלות ח"ו.

    1. אני חולקת עלייך בענין החומריים היוקרתיים שאין צורך להשקיע בהם.
      אלף כל ציה זה מוצר זול מאד!
      לגבי שקדיה לעומת חמאת בוטנים אין ספק ששקדיה מזינה יותר, מכילה הרבה יותר סידן וחלבון מאשר חמאת בוטנים (מה גם שבחמאת בוטנים יש סיכון שהבוטנים לא היו במיטבם כשהכינו אותם).
      גם לגבי דבש יש הבדל גדול בין דבש איכותי לא מחומם לבין דבש פשוט, כמובן שכמו שהזכרת דבש בסופו של דבר מתפרק לסוכר כך שלא נמשיך עם מתכונים רגילים ורק נמיר לדבש. אבל במידה ניתן ורצוי להשתמש בדבש איכותי לא מחומם.
      התזונה לא מתבססת על שלושת הרכיבים הללו, אבל אין ספק שמטבח בריא יקר יותר, לנשנש תמר ואגוז יקר יותר מחטיף.
      מצד שני לסבול מתחלואים ולחפש רפואה זה גם לא דבר זול.

  4. היי מצטרפת להמלצה על משנת יוסף.
    בנוסף אפשר להשתדל להוסיף לתפריט הרבה ירקות. דרך מרקים. נזיד. ירקות מבושלים או מאודים או בתנור. סלט שהוא ארוחה. להוסיף לסלט הירקות דברים שינפחו אותו ויעזרו לו להיות יותר משביע. גרגירי חומוס/ עדשים למינהם/ תירס/ ביצה קשה ועוד כיד הדמיון. גם נשנוש בריא אפשר להכין משיבולת שועל. גרנולה (מכינה כרגע ללא פירות יבשים גם בגלל הבדיקה וגם בגלל המחיר) מוסיפה לדיסה משיבולת שועל. מוסיפה פרי טרי וגרנולה וזה אחלה פינוק/ ארוחה. אפשר להקפיא פרוסות בננה ולטחון אח"כ שקפוא יוצא ממש גלידה ומישהו שאין לה טוחן יכולה גם לתת ככה בכוס זה מרענן ובריא. קינואה מאוד בריא אצלי לא התרגלו עדיין אז מבשלת עם אורז וביחד זורם. נכון פירות וירקות לא זול היום אבל גם קורנפלקס וחטיפים למינם.
    בע"ה בשורות טובות לכל עם ישראל והרבה בהצלחה! צעדים קטנים תמיד טוב כל פעם עוד משהו ועוד משהו ואחרי תקופה פתאום רואים את השינוי. טחינה גם

  5. לא חושבת שצריך בבת אחת ללכת רחוק לשקדיה
    מספיק להתחיל בלהוריד מרגרינה, שמן, שוקולדים וכד'
    לעבור לאורז ותפו"א במקום פסטה
    מרקים בריאים ירקות עופות ודגים במקום המתועש
    זה כבר שלב מאד חשוב
    אח"כ אפשר כמובן להחליף לקמח מלא וכד'

      1. גם אני רק מדייקת…
        כל מזון שהוא טבעי כמו שהקב"ה ברא אותו בטבע
        הוא פחות גרוע ממזון תעשייתי
        פסטה מקמח לבן היא בהחלט לא יותא בריאה מתפוח אדמה
        הגלוטן של הקמח הלבן הוא אחד הגרועים…
        לא מצדיק לאכן הרבה תפוח אדמה, עניין של איזון בין פחממה לרכיבי מזון אחרים

      2. זה כבר נושא לדיון, תלוי אם מדברים על כמות הפחממות, כמות הסוכר, או כמות העמילן
        אבל את שניהם כדאי לצרוך בכמות מתונה, ולהוסיף חלבון וירק מבושל

  6. ממליצה מאוד מאוד על סרטונים קצרים של שחר סמיט . נותנת המון עצות במיוחד לאמהות ונשין שקצרות בזמן. יש לה גם יעוץ והכל אבל התנסיתי.

  7. האמת שלא.
    גם אני ניסיתי להפוך את המטבח לבריא ייקר את הקנייה ב400 שח אחרי הורדת הממתקים והסוכרים

  8. קחי בחשבון שלעבור למטבח בריא זה אפשרי, כי את מורידה קניות של חטיפים ודברים לא בריאים ובמקום זה קונה בקצת יותר כסף מוצרים יותר בריאים.
    עוד נקודה, חסכוני זה לאו דווקא במחיר של כסף, כי את מרוויחה בריאות שאין לקנות אותה בשום מחיר.

  9. כמו שכבר כתבו לפני – יש דרך אמצע
    אבל כמה דברים שלא נכתבו – קמח מלא או כוסמין הוא אכו יקר יותר, אבל גם משביע הרבה יותר, כך שהכמות שאוכלים קטנה משמעותית, וזה גם מוריד את החשק למתוק
    להעלות את כמות הירקות לא כל כך מיקרת הרבה
    ומה שלדעתי אכן משמעותית-
    זה אכן יקר יותר, וכמה שתמצאי מכירות מוזלות זה עדין יותר יקר, גם תפוח הוא יותר יקר מחטיף. ובשביל ללמד את הילדים לנשנש ירקות צריך להשקיע. אבל – כמה את מוכנה לתת בשביל הבריאות שלך ושל הילדים? בשביל המערכת החיסונית שלהם? בשביל הרוגע שלהם וההצלחה בלימודים?
    זה מוכח היום מחקרית ובאופן גורף, הפחתת סוכר עוזרת לריכוז, לשינה, לגדילה, להתפתחות המוחית ולעוד המון דברים שלא נשלפו לי
    והבשורה הטובה – את הדברים האלו מאוד קל לראות, תוך זמן קצר מאז שתשני תזונה תוכלי להתחיל לראות תוצאות מידיות, באמת!
    בהצלחה לך!

  10. מרגרינות, ריצ', בורקסים ומאפים, נקניקים, דגני בוקר עם כמויות של חלב, שוקולדים, מגנום וטילונים, שתיה מתוקה…
    האם זה בחינם???????? תרופות למחלות זה בחינם??????

    לא ניתן לאמוד יוקר של בריאות אחרי חדש אחד
    צריך מס חודשים כדי לבחון את זה

    באופן כללי יש היום הרבה יותר זמינות מאשר בעבר
    וגם המחירים הולכים ויורדים ביחס לעבר

    כי זה הרבה עניין של ביקוש והיצע

    ממליצה בחום לחסוך המון בעיות בריאות ע"י אימוץ בריאות
    ילדי נפרדו ב"ה מדלקות אוזניים, בעיות עור, תולעים בלילה, בעיות קשב וריכוז,
    ועוד דברים שאני כנראה אפילו לא יודעת שנחסכו ממני

    1. הלוואי שהייתי עוברת למטבח בריא. אבל מאיפה ריבונו של עולם?? הגיב:

      מי דיבר על מרגרינות, ריץ'? דגני בוקר, מה אלה שקונים פעם בשלושה חודשים? ממתי קניתי בקנייה השבועית שלי מגנום וטילונים? בורקסים ומאפים? אלה ואלה לא בחינם. אני קונה לחם (לבן), חלב וביצים. קמח (גם לבן) שמן (קנולה) ירקות, ואם נשאר בתקציב גם ביסקוויטים שיהיה מה לנשנש. עכשיו תגידי, מה להוריד מהרשימה כדי לקנות קמח כוסמין (יקר יותר)? כדי לקנות שמן זית (יקר הרבה יותר)? כדי לקנות דבש לא מחומם אורגני, תמרים, שקדים ואגוזים, ובואו נדבר על עוף, בשר ודגים…
      הייתי מנויה על רשימת תפוצה של מישהי שמשווקת תכנית למעבר לחיים בריאים. יש לה אתר מושקע עם מלא מתכונים שנראים טובבב. השתכנעתי שטעים להיות בריא. ויום אחד במסגרת המיילים השיווקיים היא שלחה פוסט מנומק למה ההשקעה החד פעמית בתכנית שלה היא משתלמת. שאלתי אותה לגבי הנושא הזה, העובדה שמעבר למטבח בריא פירושו סעיף חדש ויקר בתקציב, וממש לא מדובר בהשקעה חד פעמית. עד סגירת הגיליון לא התקבלה תגובה.

  11. יש לכן רעיונות למטבח בריא לילדים שלא אוהבים קטניות, רק פחממות ובשרי?

    1. אחת שגם פחות אוהבת קטניות, אבל מכינה ארוחות בריאות וטעימות הגיב:

      אם משלבים בצורה הגיונית את כמויות הפחמימה והחלבון הבשרי (או דגים?), ומוסיפים ירקות לתפריט, אפשר להכין ארוחות בריאות וטעימות מאד.
      לגבי קטניות, הרעיון הוא להכניס באופן שלא מרגישים, כמו להוסיף לקציצות עוף וכדו'

  12. נכון מטבח בריא הוא יותר יקר, אבל:
    1. לא חייב ללכת מהתחלה על כל הקופה (וגם לא מומלץ),מספיק להוסיף ירקות לכל ארוחה, הירקות מורידות את הערך הגלקמי של האוכל מאוד כך שהפחממות הריקות כבר לא יקפיצו את הסוכר כל כך, הם גם משביעות, וגם עשירים בויטמינים, אפשר להשים לב לאכול ביחד עם הארוחות חלבון איכותי, שגם ממש משדרג את הערכים של האוכל, וזה יכול להיות גם ביצים, או לדוג' לשלב עם האורז עדשים , שזה לא כזה יקר וזה יוצר חלבון מלא , אפשר אפילו לשלב עם הפתיתים, וזה יוצא ממש טעים, גם מאוד כדי לשתות כ20 דקות לפני האוכל (הארוחה ) הרבה מיים (עדיף לא לשתות הרבה ביחד עם האוכל), המים ממש תורמים לבריאות הגוף והם לא עולים יקר בכלל, כמו כן אפשר לשלב שוקולד מריר עם חמאת בוטנים וליצור ממתקים בריאים (נכון שחמאת בוטנים לא הכי בריאה בעולם, אבל היא הרבה יותר בריאה מדברים אחרים), גם חטיפי בריאות שעושים משיבולת שועל יכולים להיות משולבים עם גרעיני חמניה ודלעת שהם דיי זולים.
    2. כאשר מורידים לאט לאט את הממתקים , החטיפים, המלווחים, הפיצות וכו', זה גם חיסכון.
    3. אני חושבת שהכי חשוב זה לזכור שהגוף שלנו זקוק לרכיבים איכותיים כדי לתפקד טוב, ואם לא נזין אותו הטוב , אז נחווה חולשה, עייפות, כאבי ראש, בילדים הרבה פעמים יש בעיות גדילה (חוסר חלבון , סידן וקלוריות וכו'), גם ילדים שחסר להם אומגה 3 סובלים מבעיות קשב שהם לא פשוטות בכלל, וסוכרת בגיל מאוחר יותר, שומנים בדם, כל הבעיות האלה לוקחים זמן שזמן זה חיים וגם כסף, ועוד ועוד.
    בקיצור לדעתי אם יש דברים שכדי להשקיע בהם, אז זה אחד מהם, ואני מדגישה אפשר להתחיל העיקר בלהוריד דברים רעים ולהרבות הירקות קטניות, חלבון, וכמובן שאם יש צורך מסוים, או שצריך להיזהר ממשהו , אז חייב להתייעץ, בהצלחה

  13. אגב ,לגבי התפו"א או הפסטה
    מכירה מישהי שהחליטה להוריד פחמימות
    וביניהם הורידה מהתזונה את התפו"א
    ולאחר תקופה עשתה בדיקות דם והרופא אמר לה שחסר לה משהו
    שנמצא בתפו"א (נראה לי שזה היה אשלגן )
    אז ברור שצריך לאכול ממנו במינון נמוך
    אך מסתבר שהוא בכל אופן יותר בריא מהפסטה -קמח לבן לא בריא לאף אחד
    המון בריאות !!

  14. מצטרפת לרות גם בענין הפחתת החשק למתוקים מוזילה את סעיף המזון, לא נכון לבדוק סך קניה בודדת ולהגיד שיותר יקר, קודם כל אכן כמות האוכל הבריא שבנ"א אוכל היא הרבה פחות מאשר מזון לא בריא השובע מחזיק הרבה יותר זמן, גם הדברים היקרים מחזיקים לתקופה ארוכה, לא בכל קניה קונים שקדיה , שלא כמו שוקולד… או ציה שרשמו כאן שזה "חומרים יוקרתיים שחובבי בריאות אוהבים, אבל אין בהם צורך אמיתי" אולי עולה יותר מ15 של אבל צורכים כף ליום כך שזה מספיק לתקופה ארוכה ממש. גם מחיר של סוכר הוא לא זול וכדאי להפחית (ובטח לא להשתמש בממתיק) לדוג' לפתן פירות אני מבשלת תפו"ע צהובים קוביות עם מעט מים- קצת יותר מכיסוי וכמה תמרים קצוצים, מתוק ביותר! כששמים כמות מים גדולה צריך לשפוך סוכר שאין בו צורך, תפחיתי גם סוכר בעוגות, וסתם תזכורת -אחד הדברים החשובים שתורמים המון לבריאות ובחינם לגמרי- זה שינה מוקדמת, המון הצלחה ונחת מתוך בריאות וכוח

    1. אהבתי את ההמלצה על השינה
      חשוב מאוד מאוד ואיכשהו מתפספס להרבה אנשים…

  15. והשתדל ממש לא לאכול לפני השינה, בערך שעתיים – שלוש. ממש חשוב!

  16. לאלה שכתבו על שקדיה – תשוו בין טחינה גלמית מלאה לבין שקדיה. הרבה יותר ערכים תזונתיים בטחינה. אפשר לערבב עם קצת דבש או סילאן (חצי מחיר מדבש..) ויוצא ממש טעים.
    באכילה בריאה הרעיון הוא לאכול גם פחות… כך שזה גם מוריד עלויות

  17. הרגשתי חייבת להוסיף שאצלי כשהתחלתי להוסיף בבריאות יצא לי דווקא חסכוני יותר, למשל:
    הכנת לחמניות מקמח כוסמין – יצא לי הרבה יותר זול למקנות לחם לבן (קונה קמח כוסמין רק ביש עולה 7.9 וחיטה מלא עולה 5.9 – כמדומני),
    הכנה של עוגיות בבית – עולה הרבה יותר זול מלקנות בחנות ויש לי בקרה מדוייקת אילו חומרים נכנסים פנימה,
    תמרים – קונים את הסוג הטעים מג'הול בחבילות סגורות עולה באזור ה20 ש"ח לקילו (צריך לבדוק חברה כי לא לכל החברות יש תמרים איכותיים בקופסא , חלק יבשים כאלה), אגוזי מלך לא כאלה יקרים באזור 5 ש"ח ל100 גרם שאר האגוזים אפשר להתפנק לפעמים, ואגב- תמרים ואגוזים כמה תמרים אפשר לאכול בפעם אחת? 2-4 גג! בשונה מקורנפלקס או בייגלה שאפשר לגרוס חבילות.
    קוואקר – זול מאוד ואפשר לשחק איתו בכל כך הרבה אפשריות: דייסה/ עוגיות/ גרנולה וכ'ו וכ'ו
    קטניות- הן גם לא יקרות מידי ויש לציין שהן ממש מתנפחות בבישול (אגב- יש לי מתכון מדהים להכין שניצל תירס בבית מעדשים כתומות ותירס, אם תרצו), גם ממרח חומוס הרבה יותר זול להכין בבית מאשר לקנות קופסה בסופר.
    בקיצור מה שרציתי להגיד שיש מוצרים בריאים יקרים אין אפס, אבל אפשר להכניס לתפריט שלנו המון מאכלים בריאים מאוד שיעלו בדיוק כמו הלא בריאים ואולי אפילו בסופו של דבר בשיקלול יצאו אפילו חסכוניים יותר, רק דבר אחד לא אכחד: מדובר בהכנה ומעט השקעה , זה לא הצי'ק צ'ק והזמינות והנגישות של לפתוח אריזת חטיף- אבל משתלם!
    בהצלחה!!!!

  18. מבשלים כוס עדשים כתומות עם כוס תירס עד ריכוך- מסננים וטוחנים. מוסיפים 2 כוסות תירס , ביצה , כוס פירורי לחם , מלח ואם רוצים תבלינים לפי הטעם. יוצרים כדורים ומשטחים מעט . עוטפים בביצה ופירורי לחם כמו שניצל ומטגנים או אופים בתנור עם תרסיס שמן. אם הבלילה מעט קשה להתעסקות מקררים מעט לפני. טעים!

  19. אני ראיתי שבסופו של דבר מטבח בריא לא יוצא לי יקר הרבה יותר
    בקניה בסופר אני קונה הרבה פרות וירקות, מכל הסוגים והמינים, כמה צבעים של פלפלים, עגבניות שרי, כמה סוגים של תפוחים ועוד.. כדי שיהיה מבחר וכיף.
    מוסיפה לעגלה עוד מוצרים, כמה שיותר גולמיים – טחינה, מוצרי חלב בסיסיים, (לא הכי בריא, אבל עדיף לי לתת לילד פרי ולבן מאשר ממתקים..), סילאן
    כמעט לא מכניסה לעגלה מוצרים מעובדים, והם אלו שעולים הרבה מאוד כסף – כל מיני ממרחים, קטשופ, ציפס, קורנפלקס, כריות, מעדנים, שוגי.. הרבה יותר יקר!!
    פעם בחודשיים קונה גם תמרים, שקדים, אגוזים, פיסטוקים, קשיו וכו – הכל טבעי מחנות טבע, חלק מהשקדים והאגוזים טוחנת שיהיה לי זמין לעוגיות, כדורי תמרים וכו'… בנוסף קונה במשקל קינואה, כוסמת, עדשים אדומות – הכל טרי… וזה עולה כ200-300 שח, אבל זה רק מספיק לחודשיים
    ואם תחשבי את עלויות הגאנק פוד שאת מורידה – פחות או יותר יוצא אותו דבר…
    וגם במטבח – אם יש פחות זמן לבשל בריא, להכין בריא – ראיתי שההשקעה הכי קלה והכי מניבה תוצאות – כל הזמן לחתוך (או לרסק או לסחוט…) ולהגיש פרות וירקות.
    נניח מגיעים הביתה בצהריים – אני מוציאה בננות, תפוזים ומסחטה – וכל ילד אוכל בננה עם מיץ תפוזים
    או מוציאה תפוחים וסכין, וחותכת לכולם תפוח
    מי שרוצה – מוציא מהמקרר תמרים ואגוזים, וכל אחד מקבל תמר ובפנים הפתעה שהוא בחר…
    כך גם אם לא הספקתי לאפות לחם בריא, ולהכין תבשיל בריא – כולם שבעים מהפרות, ואני יכולה בהמשך להתפנות להכין משהו… שאותו יאכלו יותר לקראת הערב.
    מבינה את העקרון?

    בהצלחה!!
    ומאחלת לך שגם תראי – כמוני – שיפור משמעותי בבריאות של המשפחה – כמעט ואין דלקות, צינונים, וירוסים וכו'…
    פשוט משתלם!! (ואת גם חוסכת את עלות התרופות…)

  20. ועוד משהו – קטניות עולות הרבה יותר זול מעופות ודגים..
    אז כן, פעמיים שלוש בשבוע אני מבשלת עוף או דג
    אבל ביחד איתם, וגם בשאר הימים בלעדיהם- מבשלת קטניות בשביל החלבון – חומוס מבושל, רוטב שעועית, פירה עדשים אדומות , מרק עדשים, ועוד… הרבה יותר מזין, והרבה הרבה יותר זול!!

  21. לגבי הקטניות אשמח לרעיונות לתוספת של קטניות בארוחה במקום מנה עיקרית של עוף/ דג.
    קשה לי מאוד לשחרר את הקביעה הזו בראש שבארוחה צריך חלבון מהחי. אשמח למתכונים טעימים -וסליחה על ההגדרה שלא מרגישים "בריאים מידי" לאלו שיש להם אנטי בריאות.
    תודה!

  22. רעיונות לתוספות מקטניות – כמובן לאחר השריה.: (בחומוס/שעועית לעתים מוסיפה טיפטיפה סודה לשתיה אם זה לא מתרכך מספיק…)
    עוד טיפ – אני קונה את הקטניות בחנות תבלינים/פיצוחים, בד"כ הרבה יותר טרי מהאריזות הסגורות בסופר.
    וכמובן לאחר ההשריה לעתים משאירה עוד יום וזה מנביט, כך זה עוד יותר מלא חלבון ועוד יותר בריא וקל לעיכול…
    האפשרויות להכנה:
    1. מרק מלא ירקות עם חומוס. מאוד משביע יחד עם קוסקוס, בורגול, קינואה וכדו'
    2. מרק סמיך (אפשר יותר לקרוא לו רוטב) עם הרבה עגבניה מרוסקת ושום, שעועית לבנה או אדומה, ורבעים של תפוחי אדמה, בטטה, גזר… מאוד משביע! כמובן אפשר עם תוספת פחמימה
    3. פירה עדשים – מטגנת בצל, מבשלת עליו בערך כוס עדשים אדומות וכמה תפוחי אדמה חתוכים לקוביות. לא מכסה בהרבה מים. לאחר ריכוך מוציאה את המים ומרסקת לפירה. אני מגישה את זה לילדים עם סלט ירקות וטחינה, וזה משביע כארוחה שלמה! לפעמים מוסיפה גם פרוסות חזה עוף מתובלות שהקפצתי במחבת פסים.
    4. פלאפל ביתי (עדיף אפוי…) יחד עם סלט חומוס (עדיף ביתי) והרי לך ארוחה מפוצצת קטניות..
    5. קציצות מקטניות שונות – מכניסים למעבד מזון בצל, שום, עדשים מכל סוג, (אפשר גם קטניות אחרות) המון פטרוזיליה או כוסברה, תפוח אדמה ו/או קישוא, מעט קמח מצה/פירורי לחם/ קמח עדשים/קמח חומוס. "מטגנים" על מחבת פסים או טפלון. ואפשר גם לאפות על גריל בתבנית משומנת היטב.
    6. עדשים שחורות מבושלות ביחד עם בטטה/תפוח אדמה. מועכת עם מזלג/מועך תפוחי אדמה, ומגלגלת בתוך עלי סיגר או בצק פילו, "מטגנת" על מחבת טפלון משומן מעט, היטב מ2 הצדדים.. הילדים ממש אוהבים!
    7. מרק עדשים המוכר והאהוב – או כתום, או ירוק. כל ליל שישי זה הארוחת ערב של כולם בתוספת שקדי מרק (ה' ישמור..) או קרוטונים. בד"כ אף ילד לא נשאר רעב, וזו הארוחה הכי קלה להכנה ולהגשה, מתאים לי ליום חמישי.
    8. מרק (חורפי יחסית…) של אפונה ירוקה, עם תפוחי אדמה קישוא ובטטה, שום וירקות ירוקים. ואפשר גם להוסיף קוביות חזה עוף…
    לאחר בישול האפונה "מתנמסת" במרק וזה יוצא טעים מאוד!

    בהצלחה לכולנו!! וכל הכבוד לכל נשות החיל שמשקיעות בבריאות המשפחה!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

רוצה לקבל דרימי במתנה? תירשמי לשבי רגע ו/או תמליצי לחברה להירשם ל'שבי רגע', יותר נרשמות = הגדלת הסיכויים שלך לזכות!

אולי יעניין אותך גם?

וו'למנס

אייס קפה קרמלי חלומי – מעולה למנה אחרונה לשבועות!

וולמנ'ס אירועים

שיתוף

הקופונים שלנו לחג, אל תפספסי, ואוטוטו… הפתעה!

שבי רגע

עוגת שקדים רכה לפסח >>>

חכמת ההמונות

קופסאות שוות מפלסטיק – איך את מנקה?

נעמי