גינון טיפולי, מה זה בכלל?

'בשביל ארצי', רחל רבינוביץ

כתיבה: כבי בנדיקט

גינון טיפולי. מה זה בכלל?

מה יכול להיות טיפולי בעבודה טכנית כמו גינון?

ואיך זה יכול להשפיע על הנפש?

רחל רבינוביץ, שעומדת מאחורי 'בשביל ארצי', ומעבירה סדנאות וקורסים על גינון טיפולי, מוכנה להחכים אותנו בנושא.

"קודם כל, חשוב להבין שגינון טיפולי אינו טיפול באמצעות עבודת הגינון בלבד", היא מבהירה, "ההגדרה המדויקת יותר היא טבע-תרפיה. תהליך תרפויטי שעוברים באמצעות המפגש והמגע עם הטבע.

לטבע יש כוח מיוחד לרפא את הנפש. עד לפני שנים ספורות, השתמשו בתחום הגינון הטיפולי רק לילדי חינוך מיוחד. אבל אם זהו כלי מרפא כל כך, למה שלא כולם יוכלו להנות ממנו?

ילדים, וגם מבוגרים, יכולים להיתרם רבות ממפגש עם הטבע. ההשקעה בצמח יוצרת חיבור פנימי אל התהליך העובר עליו. אנחנו מטמינים באדמה זרע קטן, במקום בודד וחשוך כל כך… התהליך הזה מסמל את המקומות החשוכים והחסרים בתוכנו.

כשאנחנו משקים ומטפלים באהבה בצמח, אנחנו משקים את המקומות הללו שנמצאים בתוכנו. מעניקים להם מים, אור, חום, וטיפול מסור.

ואז מגיע הפלא הגדול: מתוך האדמה, מעומק הריקבון – צץ ועולה צמח אמיתי, חי, ירוק ונושם. יחד אתו, אנחנו מרגישים משהו שצומח בתוכנו, נפתח ומתמלא.

גינון טיפולי אינו מיסטיקה, אלא תהליך פנימי אמיתי שאפשר לעבור באמצעות הטבע. כשאנחנו עובדים עם ילדים, נוכל לשוחח איתם על הצמח, בהשלכה לחייהם שלהם. נדבר על מה שמרגיש הצמח בכל שלב, ונקשיב לרגשות הצפים מתוכו של הילד. הטבע פותח את הלב, ומאפשר גם הצפת רגשות קשים או כואבים מסבירה רחל.

בעולם הטכנולוגי שלנו, מהווה הגינון הטיפולי מקום של חזרה לעצמנו. לעצור את כל מה שמהבהב סביבנו, ולתת לעצמנו ולילדים שלנו לשהות קצת, לחוש את ניחוחם של רגבי האדמה, ולחוות את הטבע כמות שהוא, אותנטי, אמיתי ומרגש.

אגב, מעניין שגם בעבר הכירו בכוחו של הטבע כמרפא לנפש", היא מציינת, "כבר במאה השבע עשרה, כתב בנג'מין רוש, מאבות הפסיכיאטריה באמריקה, שלעבודת אדמה במסגרת חווה חקלאית יש אפקט של מרפא לחולי נפש.

ובתקופות קדומות הרבה יותר, בשרידים ממצרים העתיקה, נמצאו כתובות בהן מציע הרופא לנסיך לצאת לטייל בגני הארמון, כחלק מתוכנית טיפול בנפש ובגוף".

ואת בעצמך רואה את ההשפעה של הגינון הטיפולי?

"בוודאי! זה מרגש כל פעם מחדש, לראות איך דווקא הילדים המורכבים והמאתגרים, מוצאים את עצמם בעבודת האדמה.

ילדים שמתקשים להתרכז – מגלים יכולת ריכוז מופלאה מול העלעלים הצומחים. הטבע עוזר להם להתרפות ולהירגע, ולקחת את הרוגע הזה איתם הלאה, להמשך היום והשבוע.

אתן יכולות לראות את זה גם על עצמכן", היא מציעה, "צאו החוצה, תשהו בטבע, תנשמו אותו בשקט, בלי מפריעים. מה זה עושה לכן? נכון שאתן מרגישות עכשיו אחרת לגמרי…?"

להזמנת פעילות/סדנה/ הרצאה, השאירו פרטים כאן – https://www.bishvilartzy.com/contact-us

לביקור באתר של 'בשביל ארצי' הכנסו כאן- https://www.bishvilartzy.com

רוצות להישאר מעודכנים מה קורה ב'בשביל ארצי'? הרשמו כאן לתפוצה שלנו

0 0 הצבעות
דירוג המאמר
guest

3 תגובות
פסי זילבר
פסי זילבר
1 שנה לפני

אני רוצה לשמוע פרטים

רחל רבינוביץ
רחל רבינוביץ
1 שנה לפני

שלום פסי
כותבת לך בפרטי
יום נפלא!

מירי ברון
מירי ברון
1 שנה לפני

אשמח לשמוע ולקבל טיפים ועיצות לתהלית בגן ח"מ

אייקון של פרופיל

גלידה עם קרם בייגלה

צפיות: 112

אין תגובות

אייקון של פרופיל

רבי דוד אבוחצירא

צפיות: 262

6 תגובות

אייקון של פרופיל

בת 4 שהיתה גמולה לגמרי

צפיות: 210

4 תגובות

אייקון של פרופיל

החושך שזורח בחלונות

צפיות: 240

3 תגובות

הרשמה לניוזלטר

אולי יעניין אותך גם?

שיתוף

"מקום מדהים לבילוי למי שאוהב טבע", התגובות שלכן השבוע >>>

שבי רגע

שיתוף

"אין תחליף להרגשה של ההיטהרות והתקווה אחרי עבודה כזו", התגובות שלכן השבוע >>>

יצירה

תעסוקה ל(סוף) החופש: ציור בעפרונות, לצפייה >>>

שבי רגע

הקטנת-ההפקדות-לפנסיה.jpg

מתיידדת עם העו"ש

האוצר שוקל להקטין את ההפקדות לפנסיה, האם זה באמת משתלם?

רחל עומסי

להתענג

מעולה לחג: פרגית רכה ברוטב טריאקי

קייטרינג להתענג

מתלבשת עם רותה

אשליית גובה – איך להיראות גבוהה יותר בעזרת הבגדים הנכונים

רותה

יושבת רגע

מה מדבר אל האלול שלך? מילות התעוררות? מופע אורקולי? שירה בציבור? כוריאוגרפיה? רק תבואי!

שבי רגע

דג עם רוטב

מתכונים מהסרטים

מעולה עם החלה: דג מזרחי עסיסי, לצפייה >>>

שבי רגע