36 יחידות | זמן הכנה: 10 דקות | זמן הכנה כולל: 35 דקות | רמת קושי – קלה | פרווה
אפשר להכין את הבצק לאוזני ההמן האלו בקערה אחת, עם כף אחת בלבד, ובשימוש בשמן זית כתית מעולה, לתוצאה פריכה וטעימה לפורים – או לכל השנה.
הבצק לא דורש קירור, נוח לעבודה, אך מומלץ לרדד על נייר אפייה כדי למנוע הידבקות.
מצרכים
- 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 2 ביצים
- 1/2 כפית מיץ לימון
- 1 כפית גרידת לימון
- 1/2 2 כוסות קמח לבן
- 1/2 2 כפיות אבקת אפייה
- קמצוץ מלח גס
- מילוי לבחירתכם
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה מערבבים שמן זית, סוכר, ביצים, מיץ לימון וגרידת לימון עד שהתערובת אחידה.
3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים בעדינות עד שנוצר בצק.
4. מפזרים מעט קמח על נייר אפייה, מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעובי של כ-3 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר של כ-7.5 ס"מ בעזרת חותכן עוגיות או כוס זכוכית.
5. ממלאים במרכז כל עיגול בעזרת כפית מהמילוי האהוב עליכם.
6. מקפלים צד שמאל של הבצק מעל המילוי לכיוון המרכז, אחריו את הצד הימני, ולבסוף מקפלים את החלק התחתון כלפי מעלה ליצירת משולש.
7. מניחים את אוזני ההמן בתבניות המוכנות ואופים כ-15 דקות, עד שהן מזהיבות.
הצעת הגשה: לקישוט – ניתן לטבול בשוקולד חום / לבן / צבעוני, ולפזר מעל סוכריות צבעוניות .

קרדיט: ג'יימי גלר ואתר מניו
קרדיט צילום: ג'יימי גלר