איזה כיף שאת איתנו : )

יום ראשון, יום שני… תפוחי אדמה!

אודל אלי

לכולנו יש את הקניה השבועית של הפירות והירקות. רובנו ניגשות לדוכני הירקות ללא הרבה חשיבה איזו דרך הם עשו עד לחנות. אנחנו רגילות לשפע צבעים, מינים וטעמים, רגילות שתמיד יש הכל מהכל. אולי יש פה עוד כאלו שזוכרות שבקיץ היו ירקות של קיץ, ובחורף ירקות של חורף. כשהשווקים התבססו על מה שיש, ולא על ייבוא, והיו מסתפקים בגידול המקומי הקרוב. אנחנו עסוקות מדי מכדי להעמיק ולחשוב על העניין. רגילות למציאות השפע (עד שטורקיה לא מייבאת לנו עגבניות, ואז עגבניות נוסקות ל-30 ש"ח לקילו…) היום ננסה לתרגל מודעות וקשיבות, כדי שבפעם הבאה שנגיע לירקן נהיה אסירות תודה לבורא על כל הטוב שמקיף אותנו.

איך נתרגל? פשוט מאד: נסתכל על מה שאנחנו מכניסות לשקית.

נתבונן רגע על המרקם, הצבע, הריח. נחשוב על הדרך שהחציל, המלפפון או העגבנייה הגיעו אלינו, ונכיר תודה בליבנו לבורא העולם.

הדרך הטובה ביותר לשים לב לשפע המקיף אותנו, היא… לגדל בעצמנו. ככה נטפח מודעות לזה שהכל לא מובן מאליו. וכמובן נעביר את התחושה הזו גם לילדים.

מה נדרש לגידול תפוחי אדמה? 

תפוחי אדמה עם "עיניים" (החלקים שמוצמחים על תפוחי אדמה קצת ישנים) 

מיכל לפחות של 40 ס"מ, אפשרי גם בשק (חשוב לנקב את השק או המיכל בהרבה חורים בתחתית)

אדמה 

קומפוסט – ניתן לקנות מוכן ממשתלות 

הוראות שתילה:

לוקחים את המיכל/שק וממלאים אותו ב-10 ס"מ בתערובת של אדמה וקומפוסט. מניחים את תפוחי האדמה ומכסים ב-10 ס"מ נוספים של אדמה. תפוחי האדמה רגישים לעודף מים, לכן חשוב לנקז טוב. אין להשקות יתר על המידה. כשיורד גשם לא להשקות כלל, וכשיש שבועות יבשים וחמים להשקות מעט.

לאחר כשבוע/שבועיים יפרצו גבעולים את האדמה ויגיעו בערך ל-20 ס"מ, אז הם יהיו מוכנים לתילול. 

מהו תילול: ברגע שיש לי גבעולים באורך 20 ס"מ, אני מוסיפה אדמה נוספת, בערך כ10 ס"מ נוספים. כך עושים את הפעולה לאורך העונה בין 3-5 חודשים או עד שהגענו לשפת המיכל/השק. אם יש לכם שטח אדמה, (נסו גם בשטח ריק מתחת לבניין) – מומלץ גם לשתול בקרקע.

איך נדע שתפוחי האדמה מוכנים? ברגע שעלוות הצמחים הצהיבה או מתה, ממתינים 7 ימים נוספים ואז ניתן להכניס יד בהתרגשות ולראות את היבול שאנחנו בעצמנו שתלנו וטיפחנו או להפוך את השק, וברגע שיש פריחה נדע שיש כבר תפודים קטנים מוכנים. אם נרצה תפודים יותר גדולי נמתין שהעלווה תנבול ואז התפודים שלנו שמנמנים וגדולים.

טיפ! לאחר הקטיף ניתן להשאיר את התפודים באוויר הצח שיתייבשו ויהיו פחות מימיים.

טיפ נוסף! היזהרו מהשקיית יתר, או מאדמה דחוסה מידי. 

 עוד דבר חשוב – המיכל/השק/הקרקע צריכים אור שמש ישירה ומלאה. 

בהצלחה! 

אודל אלי היא תרפיסטית בוויסות חושי באמצעות סנוזלן וגינון טיפולי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

רוצה לקבל את כל הסודות של השפים ישירות למייל? הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי – וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס!! להצטרפות לחצי כאן >>>

עושה קניות לחורף? תרוויחי יותר עם עמוד הקופונים שלנו! 5% לקניית ספרים ביפה נוף, 10% בקינדר טויס, 5% במרקם – ליצירות ליום גשום, 10% באהבה קטנה ועוד!!! הכל בלחיצה פה >>>

אולי יעניין אותך גם?

נותנת מקום

פרק 29: התסרוקת הכי יפה

שרי וולך

חכמת ההמונות

יש לי כמה אחים שירדו מהדרך : (

מיכל

מתלבשת עם רותה

תיקים לחורף חם 👜👛

רותה

מנהלת בבית ובחוץ

המנוע החזק של המנהל

גיטי ויספלד, יועצת ארגונית.