האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

מתכונים בסיר אחד ל'אחרי החגים'

שולו גולדמן, קונספט

אחרי החגים.

את אחרי כמה שבועות רצופים במטבח, לא מסוגלת יותר לראות ערימות של סירים/ תבניות.

את רוצה ארוחות מזינות, בריאות, טעימות, אבל הכי טוב שיהיו בסיר אחד גדול.

אז הנה כמה מתכונים לארוחות מזינות ובריאות,

עם ריח של בית –

כולן בסיר אחד.

מרק קוסקוס 

שגם אשכנזים יכולים להכין… (כלומר לא המסורתי – כי אין לי במסורת)

מאדים בצל במעט שמן

מוסיפים ירקות:

גזר, קישוא, דלעת/ דלורית, בטטה, תפו"א,

גרגירי חומוס – מושרים ללילה

מוסיפים סלרי, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה – מה שאוהבים

מים

גרונות הודו או עוף או כנפיים, אפשר גם כדורי בשר

מתבלים במלח, פלפל

כמון, כורכום, חווייג' למרק – לא חובה

מבשלים שעתיים

מכינים קוסקוס משקית לפי ההוראות או מאדים מעל המרק

אפשר כתחליף להוסיף בדקות האחרונות של הבישול – אטריות.

צלי עוף עם תפוחי אדמה – "רוסלה"

זה כבר מסורתי…

בסיר רחב מטגנים בצל עד הזהבה.

 מוסיפים את חלקי העוף (כרעיים / שוקיים /כנפיים)

 מטגנים עם העור כלפי מטה עד השחמה.

 מוסיפים תיבול – פפריקה מתוקה, חריפה, מעושנת, מלח

 מוסיפים קוביות תפו"א (אפשר גם בטטות)

 מעלים את העוף מעל התפו"א

 ומוסיפים מים עד אמצע הגובה של העוף

 מבשלים על אש קטנה שעה וחצי

 אפשר להמיר את העוף בקציצות או בנקניקיות פרווה/ בשריות.

אושפלו בגירסה קלילה –

האשפלו המסורתי (בוכרי) מכיל בקר, חומוס, צימוקים ועוד

 הגרסה הבאה פחות חגיגית ומתאימה ליום יום.

 מטגנים 2 בצלים גדולים קצוצים עד הזהבה – בסיר שטוח

 מוסיפים לטיגון 6 שוקיים של עוף – מטגנים עד השחמה

 מתבלים במלח, פלפל, (אבקת מרק), כמון וכורכום

 מוסיפים 2-3 גזרים חתוכים ל"גפרורים" או חצאי עיגולים

 מכסים את הסיר ומעבירים לאש הכי קטנה לחצי שעה

מוסיפים כוס וחצי אורז שטוף ומסונן ו 3 כוסות מים רותחים

מבשלים עוד 20 דקות.

אפשר גם עם חזה עוף או הודו –

חותכים לרצועות ומטגנים עם הבצל על אש גבוהה עד שמשחים בקצוות

ומוותרים על שלב הבישול של העוף לבד.

ובקצרה רק נזכיר:

 לשקשוקה אפשר להוסיף:

 נקניקיות בשרי/פרווה, טונה משימורים, תירס, פטריות, גבינות

 כל מרק עם עדשים, אפונה, שעועית יחד עם אורז או אטריות –

 זו גם ארוחה עם כל אבות המזון.

 ויש גם בלונז שאפשר להכין זריז –

 מטגנים בצל, שום, בשר/ עוף/ הודו טחון.

 מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים, ליטר מים.

 מרתיחים, מוסיפים חב' פסטה ומבשלים עד שמוכן.

את העוף והתפו"א אפשר גם להכניס לתנור

עם או בלי תוספת של ירקות.

 עד כאן בינתיים,

שתהיה חזרה נעימה וטובה לשגרה!

שלכן –

 שולו. 


לקבלת מיילים עסיסיים משולו, מלאים במתכונים מעולים ורעיונות יצירתיים וקלים –  לחצי כאן >>>

שולו גולדמן, להזמנות לאירועים 050-4146940

5 Responses

  1. אם התכוונת למרק קוסקוס תקראי עד הסוף
    כתוב להוסיף גרונות הודו או עוף או כנפיים, אפשר גם כדורי בשר
    ואז לבשל שעתיים

  2. המתכונים שלך פשוטים ומעולים
    ואת כותבת את זה בצורה שווה לכל נפש,
    תודה רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

להרקיד ולסחוף קהל זה בנשמה שלך? הצלחת אפילו לעשות כסף מג'ימבורי והפעלות? את רוצה לקפוץ לרמה הבאה להיות מרקידה שמרוויחה 3,500 ש"ח להרקדה? פייגי בורשטיין מג'מפר בקורס הכשרת מרקידות אסקטרא, שימי לב- 83% מבוגרות הקורס מרקידות בשטח! לקבלת סילבוס לחצי כאן>>> 9744169b@gmail.com

אולי יעניין אותך גם?

בקר ברוטב תפוזים

קולינריה מנצחת

תקפיאי לראש השנה: פרוסות בשר ברוטב דבש ותפוזים

ציפי כהן, הקמפוס הקולינרי

מדברות יהדות

תשובה פנימית או: כשהקב"ה זר לנו

הרב עמנואל ברנשטיין שליט"א

מדברות יהדות

עשרת ימי תשובה בשבי רגע, המלצה יומית לשיר/ 3

שבי

בישול לכל קונספט

איך מתכננים חג? בניית תפריט לר"ה תשפ"ה + מתכונים

שולו גולדמן, קונספט