הקטאייף, ממטבח הערבי, מוגש בדרך כלל כקינוח. הוא מבוסס על בלילה אותה מטגנים מצד אחד בלבד, ומזכיר קצת לחוח תימני שמכינים מבצק שמרים ללא ביצים, עמוס בבועות קטנות ואווריריות. .
מטגנים אותו רק מצד אחד, ולכן הוא נראה כפנקייק מצד אחד, וכמו לחוח מהצד השני.
לאחר הטיגון ממלאים בצד הלא מטוגן במלית אגוזים או גבינות, מקפלים לחצי, מטגנים שוב, וטובלים בסירופ ורדים.
הקטאייף מובא כאן כמנת פתיחה במלית בשר טחון מעודן, טבול בסירופ לימון מתקתק.
החומרים הדרושים:
לבלילה –
2 כוסות קמח
1/2 כוס סולת
1 כף סוכר
1 כפית שמרים
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
1 כף מי זהר
3 כוסות מים פושרים
קורט מלח
למילוי:
חצי ק"ג בשר טחון (צלעות מס 2)
כוס קשיו קלוי גרוס
חצי כוס פיסטוק קלוי גרוס
2 שיני שום קצוצות
חצי פלפל חריף קצוץ קטן
בצל קצוץ
רבע חב' כוסברה קצוצה
רבע חב' פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית ראס אל חנות
קורט קינמון
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן זית
סירופ:
כוס סוכר
כוס וחצי מים
מקל קינמון קלוי
כוכב אניס
לימון פרסי
תרמיל הל
2 פלפל אנגלי
2 פרוסות תפוז
חצי לימון סחוט
אופן ההכנה:
- לבשל את רכיבי הסירופ למעט הלימון לפחות 1/2 שעה עד שהסירופ מסמיך, להוסיף את הלימון ולבשל עוד מספר דקות, לצנן את הסירופ.
- אופן ההכנה לבלילה: מערבבים בקערה, את כל החומרים היבשים פרט למלח, מוספים מים בהדרגה תוך כדי טריפה לקבלת בלילה אחידה, מוסיפים את המלח ומערבבים. צריך להתקבל עיסה סמיכה שמזכירה בלילה של פנקייק. מכסים את הקערה בניילון נצמד. מתפיחים במשך כשעה עד שניתן לראות בועות.
- מחממים מחבת רחבה, משמנים אותה בעדינות. יוצקים בעזרת מצקת מהבלילה פנקייקים קטנים. מטגנים עד שהחלק העליון מתמלא בועות, מעבירים לצלחת (לא מטגנים מהצד השני).
- מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית, מוסיפים את הבשר, שום ופלפל חריף ומטגנים עד שינוי גוון. מתבלים ומערבבים עם האגוזים ועשבי התיבול.
- שמים מהמילוי במרכז הקטייף ומהדקים לצורת סהרון.
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים משני הצדדים.
- טובלים בסירופ, מגישים על צלחת ומקשטים בפיסטוק גרוס.
רוצה לקבל מתכונים וטיפים מהשפים שלנו ישירות למייל?
הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי,
וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס!