האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

צעד 1 למטבח בריא: המסע מתחיל בסופר

יעל קנייבסקי

רוצה לשדרג את הבית לבריא יותר, ולא יודעת מאיפה להתחיל?

בע"ה בסדרה הבאה נלמד צעד אחרי צעד איך לה

בואי נתחיל מבראשית… נלמד איך לשדרג את המוצרים לבריאים יותר כבר משלב הרכישה.

מזמינה אותך לטיול מרחיב אופקים בין מדפי הסופר..

טיפ ראשון: בודקים את מה שכתוב על גב האריזה ולא "קונים" את מה שכתוב בחזית האריזה, או במילים אחרות: "לא קונים שיווק".

חשוב לדעת שסדר המרכיבים ברשימה מופיע לפי סדר הכמות שלהם בתוך המוצר.

למשל, באחד מדגני בוקר שבדקתי בחזית האריזה כתוב: "100% דגנים מלאים, דבש, ושקדים" – נשמע בהחלט בריא ומזין… אבל חרי קריאת הרכיבים מתברר שבמקום שני ברשימה יש סוכר – מעל 17%! ואין זכר לדבש או לשקדים…

או אחד ממשקאות הפטל שמשווק כמשהו בריא ומועשר בוויטמינים! ללא צבעי מאכל וכו'. אבל בבדיקה פשוטה תגלי שברשימת הרכיבים הסוכר מופיע במקום הראשון עוד לפני המים!! ובטח הרבה לפני הרכז…

לעומתו יש רכז תפוחים טבעי, אולי פחות משווק, אבל הרכיב היחידי בו הוא 100% רכז.

דוגמא נוספת, גביעי יוגורט "מועשרים בחלבון" – בעיקר למי שמתעסק הרבה בספורט… שימי לב, בחזית האריזה כתוב 12 גרם חלבון לגביע – זה נשמע הרבה? אבל בגביע יש 150 גרם, כלומר ל100 גרם מוצר יש רק 8 גרם חלבון, כשבגבינה לבנה רגילה יש 9 גרם חלבון ל100 גרם, ובקוטג' יש 11 גרם…

טיפ שני: לבדוק את כמות ואיכות הסוכר במוצר. ישנם הרבה שמות סמויים לסוכרים שונים..

למשל, בדקתי חטיפי אנרגיה שמשווקים כמאוד בריאים, עם "פחות סוכר" וכו', וברכיבים מופיע גם סוכר, אבל גם סירופ גלוקוזה וגם סירופ תירס שאלו סוכרים באיכות נמוכה!

טיפ שלישי: לבדוק את כמות ואיכות השומן.

תמיד נעדיף שמן טוב כמו שמן זית/ קוקוס או טחינה.

למשל, בדקתי צ'יפס בטטה עם שמן זית ועשבי תיבול – נשמע מוצר מעולה, אבל בפועל יש בו רק 58% בטטה, במקום שני: שמן דקל מזוכך – שמן באיכות הכי גרועה שיש! לעומת זה שמן הזית במוצר הוא רק 1/4 אחוז מסך המוצר!

טיפ רביעי: עדיף רכיבים כמה שיותר טבעיים ונקיים ופחות מעובדים/מתועשים.

למשל סילאן טבעי לעומת סירופ סילאן – הבדל דק לכאורה?

סילאן טבעי מכיל 100% תמרים, לעומתו סירופ סילאן מכיל 48% תמרים, 30% סוכר (!), מים, חומצת לימון.

או חטיף צ'יפס בטעם טבעי לעומת חטיף צ'יפס בטעם גריל, שימי לב להבדלים ברשימת הרכיבים: תפוח אדמה (64%), שמן חמניות, מלח.

לעומת: תפוחי אדמה (61%), שמן צמחי, סוכרים (דקסטרוז, אבקת סוכר), תערובת תיבול, תערובת מלחים (מלח, אשלגן כלורי), מחזקי טעם (מונוסודיום גלוטמט, E631, E627), חומרי טעם וריח, צבע מאכל (תמצית פפריקה).

טיפ חמישי: תבדקי האם באמת שמו במוצר את מה שרשום? למשל האם שמו בפסטרמה בשר או שומן?

קחו לדוגמה "שניצלונים בציפוי שומשום" – מה רע?

והנה מה שמופיע ברשימת הרכיבים של המוצר: מים, קמח חיטה (מכיל גלוטן), בשר עוף (הודו, פטם) (15%), שומן עוף (הודו, פטם), שמן צמחי, שומשום (5%), חלבון ועמילן צמחי, עמילן מעובד (E-1404) , סיבים תזונתיים, מלח, מסמיכים (סיבי צלולוז, גואר גאם), מייצבים (E-451,E-452), תבלינים וחומרי טעם וריח, סוכרים, צבע מאכל (תמצית פפריקה) –

רק 15% עוף!! במוצר שמשווק כ"שניצלים"…

מקווה שלא קיבלת סחרחורת מהטיול שלנו היום…

בע"ה בפרקים הבאים נרחיב על הצעדים הבאים להפיכת המטבח שלך לבריא יותר.

מאחלת לך המשך חופשה נעימה וקיץ שמח ובריא : )

מתכון לחטיף אנרגיה אמיתי, בלי שיווק 🙂

­רכיבים:

1/2 כוס שבבי שקדים מולבנים

1/2 כוס גרעיני חמנייה

1/2 כוס גרעיני דלעת

כוס פצפוצי אורז מלא ללא תוספות

1/2 כוס פתיתי שבולת שועל עבה

1/2 כוס שומשום מלא*

1/2 כוס חמוציות ללא סוכר*

1 חלבון ביצה

1/2 כוס דבש טבעי, לא מחומם

4 כפות חמאת שקדים/חמאת בוטנים/טחינה גולמית מלאה

מעט שמן קוקוס לשימון נייר האפייה

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את החלבון, הדבש וחמאת השקדים.

2. מוסיפים את הגרעינים, מערבבים.

3. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לאיחוד מושלם של הטעמים.

4. משמנים נייר אפיה בשמן קוקוס נוזלי, מניחים שכבה מהעיסה בגובה 1-2 ס"מ, דוחסים היטב.

5. אופים בחום נמוך, אפיה ארוכה עד להתקשות.

6. חותכים לגודל הרצוי, שומרים בקופסה אטומה.

אפשר להקפיא.

תיהנו!

יעל

למדריך לשריפת שומנים ללא כושר ודיאטה לחצי כאן>>

חוסמת? שלחי בקשת הצטרפות למייל: 0527146863@yaelifestyle.co.il

5 Responses

  1. וואו!
    זה בא לי טוב ממש , המסע למטבח הבריא
    זה דבר שמעסיק אותי הרבה לאחרונה
    אז התחלת בהחלט עם דבר בסיסי וחשוב מאד
    ואת המתכון- ננסה…
    תודה!

  2. תודה רבה על העוף ממש חידשת לי – יש מוצרי עוף קנוי שבכלל מומלץ לקנות? במיוחד בימים אלו?

    1. תראי חיה, זה נושא מורכב ענין העופות..
      אני לא אכנס לכל הענין של טבעונות, בעד ונגד,
      אלא אצמד לכלל האצבע – כמה שיותר טבעי, יותר בריא.
      חפשי במדפים מוצרים עם מה שפחות חומרים מוספים.
      בהצלחה!
      ותודה לכל המגיבות 💗

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

אולי יעניין אותך גם?

יושבת רגע

מאמנות לשידוכים צריך?? אין הצעות! אין מי שיציע!

שבי

מטיחה שירה

מחר תבוא

אפרת אבוקסיס

יש לי משהו לומר

אני קיסרית

גיטי

כותבת שירה

עטופה

א. אריאל