אין כמו צלחת מפנקת של מרק חם ביום חורף קר וסגרירי, ואין מהיר וקל מאשר להכין מרק מוקרם.
השילוב המוצלח בין הכרובית לארטישוק הירושלמי נותן מרקם וטעם חלומי מעודן. אפשר לשלב או להחליף את הירקות לכל ירק אחר שמתאים לבישול, כמו ברוקולי, קישואים, ירקות שורש, תפוחי אדמה, וכו'.
למרקם קרמי יותר מוסיפים, חלב, שמנת לבישול, או לחילופין חלב קוקוס, חלב שקדים, חלב סויה, או כל תחליף חלב אחר, או קשיו מושרה במים שטוחנים במרק ומקבלים מרקם שמנת וטעם מופלא.
החומרים הדרושים:
1 כרובית טרייה מגידול ללא תולעים או שקית כרובית קפואה
רבע ק"ג ארטישוק ירושלמי / בטטה כסבייה מקולף
2 שיני שום
1 בצל
1 לוף לבחירה
מלח, פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט טחון לפי הטעם
מים לכסוי הירקות
להקרמה-
להחליף חלק מהמים בחלב או תחליף חלב פרווה
או חצי עד כוס שמנת לבישול או תחליף שמנת פרווה
או כוס קאשיו טרי בדוק ומושרה במים
לקישוט-
כמה פרחי כרובית
2-3 שורשי ארטישוק ירושלמי
עישבי תיבול או עלי מיקרו
שמן זית לטפטוף
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצל, ומטגנים קלות, מוסיפים את יתר הירקות ומטגנים להזהבה קלה. מוסיפים מים לסיר לכסוי הירקות ומלח. ואם רוצים גם חלב או תחליף חלב פרווה ומביאים לרתיחה.
ניתן לוותר על הטיגון המקדים ולשים בסיר את כל הירקות, להוסיף נוזלים ולהביא לרתיחה.
על מנת לשמור על מרקם סמיך וקרמי ולא מימי מדי, אין לשים יותר מכסוי הירקות בלבד
- מבשלים את הירקות עד לריכוך, מסירים מהאש. אם מעונינים להקרים את המרק באגוזי קשיו, מוסיפים בשלב הזה. טוחנים בבלנדר או ישירות בסיר במקל בלנדר עד למרקם קרמי.
- מוסיפים תבלינים, טועמים ומתקנים תיבול. ניתן להוסיף נוזלים אם המרק סמיך מדי. מביאים שוב לרתיחה.
- במידה ורוצים להקרים את המרק בשמנת, או תחליף שמנת פרווה, מוסיפים את השמנת, ומביאים לרתיחה שוב.
- להכנת הקישוט – מקלפים את הארטישוק הירושלמי שהשארנו לקישוט. שוטפים, ומקלפים רצועות צ'יפס קטנות עם הקולפן.
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן, מטגנים את רצועות הארטישוק הירושלמי להזהבה למרקם צ'יפס, מוציאים במסננת ומוציאים לייבוש.
מטגנים את פרחי הכרובית, להזהבה קלה.
יוצקים מהמרק לקערה, מקשטים בפרחי כרובית וצ'יפס ארטישוק ירושלמי, מטפטפים מעט שמן זית, ומקשטים בעשבי תיבול ומגישים
*לחימום חוזר מוסיפים מים או חלב, ומביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב, מקפידים שהמרק לא ידבק לתחתית הסיר ויישרף.
הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי –
וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס!!
צילום וסטיילינג: שושי גרינוולד