קיש פרווה מעולה בטעם נפלא, מתאים מאד לסימני ראש השנה.
החומרים הדרושים:
לבצק פריך:
200 גר' מרגרינה
300 גר' קמח (2 כוסות ו3 כפות)
1 ביצה
1/2 כפית מלח
מלית:
4 חבילות עלי סלק נקיים
2 ביצים
1 שמנת פרווה לבישול או כוס ריץ' קפה
2 כפות בצל מטוגן
2 שיני שום כתוש
רבע כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
חופן צנוברים
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון או לקערת המיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הבצק רק עד שכמעט מתאחד.
מאחדים את הבצק ביד ומגלגלים לכדור, עוטפים בניילון ומאכסנים במקרר כחצי שעה.
מרדדים את הבצק לעלה דק, ומרפדים תבנית פאי או רינג מתכת בקוטר 20 ס"מ
דוקרים את הבצק במזלג ומקפיאים. כשהבצק קפוא, עוטפים בניר כסף ומניחים משקולת של קטניות על הבצק, אופים ב180 מעלות עד שהבצק מוכן.
להכנת המלית:
מרתיחים את עלי הסלק במים, מסננים את העלים וקוצצים אותם.
מערבבים את שאר החומרים פרט לצנוברים.
מסדרים את עלי הסלק הקצוצים בקלתית הבצק ויוצקים את התערובת על העלים.
מפזרים צנוברים ואופים עד שהתערובת מתייצבת.
גיוון- לקיש חלבי מדהים, מחליפים את השמנת פרווה בשמנת מתוקה, ומוסיפים לעלי הסלק 150 גר' גבינת פטה מגוררת ו150 גר' גבינה צהובה מגוררת.
תמיד חלמת להתמקצע במה שאת אוהבת באמת?
אם את –
– שואפת להתמקצע בקורס שמקיף את כל יסודות הקונדיטוריה, הפטיסיירי והאפייה.
– רוצה ליישם תהליכי עבודה נכונים ומקצועיים ולייצר פרזנטציות מדויקות ומושלמות.
– חולמת לגלות את הסודות של הקונדיטורים הגדולים בארץ.
– מחפשת מקום לימוד מקצועי מבלי לוותר על אורחות החיים שלך.
זה בדיוק בשבילך!
קורס פטיסיירי שף לנשים – כשר למהדרין!
חוויה מקצועית ברמה בין לאומית בקמפוס הקולינרי
נותרו מקומות אחרונים, מכאן את משריינת לך מקום >
או חייגי ישירות למשרד – 02-652-2227
צילום: שושי גרינוולד