ברוכה הבאה, איזה כיף שאת איתנו : )

לחזור למקור: לחם מקמח מלא בציפוי גרעינים

מירי וקסברגר

לחם בריאות עשיר בטעם במראה כפרי, אופים אותו בתבניות מאורכות ועמוקות (עדיף תבניות שמתאימות ללחם/חלות) ואם אין אז בתבניות אינגליש קייק.

הלחם במרקם חלק, ולפני האפייה מצפים אותו מכל הצדדים בתערובת גרעינים עשירה בוויטמינים ובמינרלים לרוב.

החומרים:

כף מלח (בתחתית הקערה)

1 ק"ג קמח מלא 70%

2 כפות שמרים יבשים

1 כף משפר אפיה – לא חובה

¾ כוס שמן

½3 – 4 כוסות מים פושרים

½ כוס סוכר חום דק

לציפוי:

2 כוסות של תערובת גרעיני חמנייה / גרעיני דלעת / קוואקר גס / אגוזים קצוצים / שומשום / קצח – שומשום שחור / מלח גס

אופן ההכנה:

מכניסים לקערה את כל החומרים, לשים ומערבבים לבצק רך ומעט דביק. אם הבצק מידי יבש או קשה, מוסיפים עוד מים. ללוש כ-5 דקות, הבצק הרך ייתן לנו תוצרת של לחם רך ואוורירי. משהים לתפיחה. לאחר רבע שעה לשים שוב לדקה או שתיים ואז נותנים לבצק לתפוח עוד כחצי שעה עד להכפלת הנפח.

לאחר מכן מחלקים את הבצק ל-4, יוצרים מכל חלק פס מאורך, מרטיבים את הבצק מכל הכיוונים במים, מפזרים גרעינים בנדיבות, שידבקו היטב ומכניסים לתבנית. אופים בחום 1000 ל-10 דקות ומעלים בהדרגה את המעלות עד לחום של 1800, אופים עד להשחמה נאה של הלחמים.

תיהנו : )

רוצה לקבל עוד מתכונים שווים והטבות? מתעניינת בקורסים / סדנאות לקבוצות? 

קורסי פטיפורים / סדנאות לקבוצות בכל רחבי הארץ.

 כתבי לי ל: a0527603117@gmail.com

2 Responses

  1. אשמח לדעת מה הרעיון של צורה האפיה המעניינת הזאת, למה זה גורם?
    תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

דרימי H14 ב-1750 ש"ח בלבד?😲 כן!!! תשאירי את הפרטים פה ויחזרו אלייך מלווינגר מוצרי חשמל >>>

יושבת רגע? תחטפי פרק תהילים על הדרך, בשבילך, בשביל המשפחה שלך, בשביל עם ישראל כולו >>>

אולי יעניין אותך גם?

חכמת ההמונות

מכירה דרך לשפר גובה?

שרון

יש לי משהו לומר

יש משפחות אחרות. אחרות.

ללי

חכמת ההמונות

מה עושים במקרה של בקע טבורי?

שושנה

TEMU

גם להם מגיע: תעסוקה לחופש לילדים גדולים / מתבגרים

בתיה דויטש