הדרך שבה ניגשים לפרויקט חדש היא כל ההבדל.
עיצוב נכון הוא לא רק תכנון של החלל, אלא התבוננות והבנה של מי הולך לחיות בו, ומה הוא צריך ביום-יום, ומשם, לכוון בע"ה הכי גבוה שאפשר.
בעיצוב הנוכחי התבקשתי לעצב פנימייה גדולה, שישה אגפים, המיועדת לבנות בגילאי 8–18 המתגוררות במקום באופן קבוע, כאשר תהליך התכנון יצא לדרך באחד מהם, כנקודת מוצא לשפה עיצובית אחידה שתלווה בע"ה את שאר האגפים.
בכל חדר גרות שלוש בנות – שלושה עולמות, עם משאלות, צרכים ורצונות שונים, במרחב אחד משותף. חשוב להבין שזה הבית שלהן. המקום שאליו הן חוזרות, שבו הן מעבירות את החיים שלהן, מתוך ההבנה הזו, כל תהליך התכנון קיבל עומק אחר.

כמו בכל פרויקט, גם כאן היו מסגרות תכנוניות ברורות שהיוו חלק בלתי נפרד מהדרך.
הן דרשו דיוק, חשיבה מוקדמת ובחירות מושכלות, ותכנון שלא משאיר מקום לאקראיות.
עמידות, נוחות ואיכות ביצוע, לצד חשיבה כלכלית וניצול נכון של משאבים – ליוו כל החלטה, במטרה ליצור חלל שנעים לחיות בו לאורך זמן.

עוד לפני השרטוטים, ישבתי עם הצוות במטרה להבין את היומיום של הבנות עד לפרטים הכי קטנים –
איפה מניחים תיק כשנכנסים, איך מתארגנים בבוקר, מה קורה בשעות הערב.
בתור מעצבת, זה די ברור לי שסדר בחדר הוא לא רק עניין של משמעת – הוא תוצאה של תכנון. אם יש מקום לכל דבר, הסדר קורה הרבה יותר בקלות.

אחת המשימות הראשונות בעיצוב החדרים הייתה לפנות את הקירות. להוריד עומס, לוותר על פיזור של מדפים, כוורות ולוחות שעם, ולרכז את הכל במקום אחד מדויק.
כך נוצר קיר נגרות שלם שמכיל בתוכו את כל מה שהחדר צריך – אזורי אחסון לבגדים, מקום לתיקים, ספרי לימוד, פינת התארגנות, מגירות לנעליים, ומדפים קטנים לפריטים אישיים.
הכל מחולק בצורה ברורה ונגישה, ברור לאיפה מכניסים כל פריט.

בתוך התכנון, דווקא לבנות שגרות בפנימיה, היה לי חשוב לאפשר לכל אחת פינה משלה, כחלק מהמרחב המשותף.
מעל כל מיטה הוגדר אזור אישי הצבוע בצבע מגנטי, תחום וממוסגר, שמאפשר להן להעלות את החיים שלהן על הקיר – עם תמונות, זיכרונות, רגעים – כל זה בלי לשבור את העיצוב הכללי של החדר.
השפה העיצובית נבחרה בהתאם ליעדים שעיצבנו לעצמנו ולאופי של המקום: גוונים רכים, קווים נקיים, מינון מדויק של צבע שמלטף את החלל ולא משתלט עליו, מקום שאפשר לנשום בו, והכי חשוב – מקום שגם בנות בפנימיה יזכו להרגיש בו בבית.

אחרי שהעיצוב קרם עור וגידים, כשהגעתי שוב למקום, כדי לקדם אגפים נוספים, נכנסתי לחדרים והופתעתי לגלות כמה הם מסודרים.
לא רגע לפני ביקורת של צוות בכיר, לא לפני שבת, בלי הכנה מיוחדת, סתם ביום רגיל. זה תפס אותי, ככה ראיתי בשטח כמה שעיצוב נכון מוביל לסדר וארגון, ובעיקר לתחושה של רוגע ויציבות.
ובשיחה על הדרך, עלה גם סיפור קטן שנשאר איתי. אחת הבנות, שאמורה לעזוב בשנה הבאה, ביקשה לבדוק אפשרות להישאר.
היה לה קשה להיפרד מהחדר, מהמקום הזה שהפך להיות שלה.
ובאותו רגע הבנתי – לא עיצבנו חדרים. יצרנו בית.

לאורך הפרויקט התקבלה תמיכה מלאה ושיתוף פעולה רחב מצד מנכ״ל עמותת 'שתילים' והצוות כולו, שאפשרו וגיבו בחירות ריהוט לא שגרתיות ורמת גימור גבוהה מהרגיל – מה שתרם משמעותית לאיכות ולנראות הסופית של החללים.
תודה על הזכות לעבוד אתכם!
אם גם אתם לפני תהליך של בנייה, שיפוץ או עיצוב מחדש,
ומחפשים תכנון שמשלב חשיבה מדויקת, פרקטיקה ושפה עיצובית נקייה ועל־זמנית —
אשמח ללוות אתכם בתהליך.
—
קרדיטים:
נגרות – סהרה
תאורה – סופרלד
צילום – שושי שווימר
כמה מילים מפרגנות לנגרות : )
מדובר היה בפרויקט מורכב, שבמהלכו עלו גם אתגרים בלתי צפויים שלא ניתן היה לתכנן מראש.
צוות סהרה ניגש לכל אתגר במקצועיות ובמחויבות גבוהה: הם לקחו רהיט בנוי, פירקו, התאימו מחדש למידות בפועל, וחזרו להרכיב – עד שהכל ישב מדויק. זה דרש חשיבה, גמישות ובעיקר מחויבות אמיתית לתוצאה.
—
אם גם אתם לפני תהליך של בנייה, שיפוץ או עיצוב מחדש,
ומחפשים תכנון שמשלב חשיבה מדויקת, פרקטיקה ושפה עיצובית נקייה ועל־זמנית —
אשמח ללוות אתכם בתהליך.
ציפי ראקוב תכנון ועיצוב פנים
02-6767554 | 054-8421408



מטורףףף ממשש!!!
איזה כייף לעשות טוב לבנות שנמצאות בפנמיה
ציפי את אלופה!!!
כרגיל הכל מתוכנן במקצועיות מוקפדת ובטוב טעם! עם הרבה חשיבה על כל הפרטים.
אני אוהבת שאת מתאימה את עצמך לאופי של הלקוח, לתקציב שלו ולרצונות שלו, ומוצאת את הפתרונות היצירתיים לכך. מדהים!
וואו מדהים
ואו, וואו, וואו! שוב עשית את זה ובגדול
עבודה מדהימה! זה הרבה מעבר לעיצוב יפה – רואים שחשבת על כל פרט כדי לתת לבנות האלו הרגשה של בית, חום וביטחון. זכות גדולה להשתמש בכישרון שלך למטרה כזו. מרגש!
בחיים לא חלמתי שפנימייה יכולה להיות כ"כ מגרה….
את אלופה!
מטורף לגמרי!
לא יצא לי לראות עיצובים ברמה כזו. בטח לא בפנימיות.
ירדת לפרטים ברמה מושלמת. בדיוק כמו שהיית עושה חדר בנות בבית שלך ממש.
מדהים ומלא השראה!!
מרגישים את החום שנושב!
אפשר לשאול מאיפה הכיסא היפה?
תודה!
שמחה שאהבת…
הכסאות נקנו ב take-it
מדהים!
עבודה מקצועית וברמה גבוהה!
רואים שנעשתה מכל הלב
מהמם, מקצועי, הבנת הסיטואציה, טעם מושלם, ירידה לפרטים ולרזולוציות.. באמת לא נורמלי. פשוט וואו! לא ראיתי כזה דבר, וראיתי הרבה דברים…
יש כאן חשיבה ורגישות למה מרגישות הבנות…כל הכבוד!
מאיפה כל האביזרים המהממים האלה???
אנחנו לקראת עיצוב 2 חדרים בבית. אשמח לקבל מחירים. יש דברים ששווה לשלם עליהם!!
איזה יפה!
אהבתי ממש!
נראה כשרון על ותכננון מדויק!