קרררר! כולנו כבר עם סוודרים ופרטי לבוש מחממים, יש אנשים שכבר הספיקו לחלות עם כאב גרון/ הצטננות/ אלרגיות ועוד. הפעם נכיר צמח/ תבלין המוכר לכולנו ונימצא אצלנו תדיר במטבח – השום!
השום מקורו בארצות הים התיכון – אירופה ומערב אסיה, הוא ממשפחת הנרקיסיים.
המרכיב הפעיל בשום הוא תרכובת אורגנית בשם אליצין הנוצר לאחר פרוק וכתישה של שיני השום, חומר זה שומר על השום מפני בקטריות ופטריות (אגב, מומלץ לשתול את השום סמוך לצמחי מרפא או גינת ירק כמרחיק מזיקים טבעי!).
רשימת סגולותיו הרפואיות של השום ארוכה ומבוססת על מחקרים רבים, השום משפיע כמעט בכל תחום בריאותי, בין היתר על:
– מחלות לב וכלי דם, שבץ
– איזון רמות סוכר בדם
– הכחדת טפילים ותולעים
– זיהומים ויראליים וחיידקיים
– פטריות
– משמיד תאי סרטן סוררים
– ממריץ מיצי עיכול
– מחטא
– מכייח ליחה
ריח השום אינו נעים, לכן, לאחר האכילה ניתן להפיג אותו על ידי לעיסה של פטרוזיליה, נענע, שמיר, שומר או תפוז.
כמה ניתן לצרוך מהשום? אכלו לפי הטעם ובהתאם לתגובות גופכם, רק שימו לב – אין לאכול שום על קיבה ריקה לסובלים מהפרעות במערכת העיכול כגון צרבות/ אולקוס או הליקובקטר פילורי.
כמות השום הנדרשת להשגת מטרות ריפוי כ – 1-2 ביום, ניתן לכתוש בסמוך לאוכל כדי לא לאבד את ערכו של החומר הפעיל בשום.
השום זכה למחקרים רבים ובמה מכובדת בעולם הרפואה, מחירו זול, יש לו חיי מדף ארוכים והוא ירק נפוץ מאד, ובנוסף הוא מוסיף טעם מעולה למאכלים! כך שאין לנו תרוץ לא לשלבו בתפריט 😉, אל תיתנו לריח או לטעם להרתיע אתכם!
המלצות לצריכה נכונה:
לטחון עם עגבניות + שום + מלח + שמן זית
חציל קלוי + שום + מלח + שמן זית + מעט לימון
גזר מגורד + שום+ מלח + שמן זית + לימון
לכאבי אוזניים ניתן לחמם שום כתוש עם מעט שמן זית (לבדוק שלא חם מדי), להספיג בצמר גפן ולהכניס לאוזן לא עמוק. זה מרגיע ומחטא.
מומלץ לקנדידה – לרכוש מבתי טבע כמוסות שום, לצרוך פעמים ביום בבוקר ובערב (מומלץ עם תזונה מתאימה לקנדידה) לתקופה של כ-3 חודשים.
כמוסות השום מעולות גם לטיפול בתולעים למבוגרים ולילדים.
למבוגרים מומלץ ליטול פעמיים ביום בבוקר ובערב, לילדים פעם אחת – שעתיים לפני השינה, אם המצב חמור ניתן לצרוך פעמים ביום גם לילדים למשך 10 ימים.
אצלי בבית זה מוצר עזרה ראשונה להמון בעיות בריאות מומלץ בחום!
ועוד פרט חשוב מאד! במקרה של השום, התועלות הבריאותיות שלו כמעט לא קיימות בצורה של תבלין קנוי כמו אבקת שום או שום גבישי. למעשה אין להם שום תועלת בריאותית חוץ מהוספת טעם למזון, מפני שאחרי חיתוך השום תוך שעה החומר הפעיל מתנדף, ואז הן כבר לא רלוונטיות! לעומת זאת בכמוסות השום מבודדים את החומר הפעיל ויוצרים מצב שהוא נשאר פעיל גם אחרי העיבוד שלו.
אודל אלי היא תרפיסטית בוויסות חושי וגינון טיפולי, ומדריכת תזונה וצמחי מרפא בגישה טבעית.
(אין לראות בהמלצות הנ"ל שום התוויה רפואית כתחליף לתרופה או לריפוי מחלה. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל לפני היישום).
2 Responses
תודה רבה! מעניין מאד!
לפי מה שכתבת שהחומר הפעיל משתחרר בלעיסה/כתישה, האם אין תועלת בבליעה של שן שום שלמה?
כן יש תועלת בבליעה שלמה של שן שום