מעדן חלבי, קררררר, מרענן ובלתי נשכח – בול למנה אחרונה בשבועות!
החומרים:
- 1 ליטר חלב
- 3 כפות קפה נמס
- 9 כפות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את כל החומרים עד שהקפה והסוכר נמסים לגמרי.
- יוצקים לתוך קופסה שטוחה עם מכסה ומכניסים להקפאה ל-8 שעות לפחות (רצוי לילה שלם).
- כשרוצים להגיש – שוברים את התערובת הקפואה לריבועים גסים, ומעבירים לבלנדר חזק.
- מרסקים בפולסים קצרים עד למרקם של ברד סמיך וקרמי.
- מוזגים לכוסות גבוהות ומגישים מיד.
כמובן שאם רוצים את האייס קפה בתור מנה אחרונה לשבועות, יש לטחון בבלנדר לפני החג ולשמור במקפיא.
הגשה מושלמת: לצד כדורי גבינת שמנת או עוגיות ריבת חלב – חגיגי ומיוחד!
ניתן לזלף על הכוס ריבת חלב וקצפת מעל.
רוצים לקבל מתכונים וטיפים נוספים ממומחים כמונו (וולמנס אירועים)? לחצו כאן >>>>

6 Responses
נראה טוב
רק לא הבנתי איך זה קשור לשבועות
א"א להשתמש בבלנדר….
בדיוק מה שחשבתי.
מתכון למחללי שבת וחג בלבד!!!
לא צריך להיסחף : )
הוספנו הבהרה שאם שרוצים את המתכון לשבועות – כמובן שיש לטחון את האייס קפה לפני החג.
בהצלחה וחג שמח!
וכשמחזירים אותו להקפאה אחרי הטחינה, הוא לא חוזר בחזרה לגוש קרח??
מתכון למוצאי שבועות לכל הלומדים:)
תכניסי למקרר ממש בערב שבועות או שתוצאי מהמקפיא שעה מראש