בקבוצת חברות וירטואליות די גדולה שאלה מישהי ביום חמישי בערב, אם מישהי מהקבוצה מכירה מישהו שאפשר להתקשר אליו בקשר להזמנה אונליין. נשמע קצת מסובך? אז לא. זו קבוצת חברות סגורה שנעזרת אחת בשנייה לכל דבר, גם כדי להנות מחוכמת ההמונות, מהידע של כל אחת, וגם כדי לפרוק, לדבר על מה שכואב, לקטר, ובעיקר להיות אחת בשביל השנייה. כך שבקשה למציאת קשר כלשהו עם מישהו היא בהחלט בקשה נורמלית. כששאלו אותה מה קורה שביום חמישי תוך כדי הבישולים היא צריכה את המישהו הזה, היא סיפרה שהזמינה משלוח גדול כדי שיהיו לה מצרכים לבשל לשבת, אמרו שיגיע בחמישי אחרי הצהריים, ובשבילה זה מצוין כי אז היא חוזרת מהעבודה אל תחילת הבישולים. אבל כשחזרה מהעבודה המשלוח לא היה, וגם לא שעה אחר כך, וכך הגענו לערב ואין משלוח ואין לה עם מה לבשל. היא לא רוצה לצאת לקנות, גם כי אין לה זמן, הרי בשביל זה קיים האונליין… וגם כי אז, כשהמשלוח יגיע יהיה לה את הכל כפול, ואין לה מקום בארונות, בוודאי לא במקפיא, ואין גם צורך. ומצד שני, אולי בכלל לא יגיע. היא התקשרה לשירות לקוחות וקיבלה מענה קולי, שאומר שעונים שם עד השעה שלוש שעברה מזמן ובקיצור מה עושים עכשיו.
סוף הסיפור הוא שהמשלוח אכן כן הגיע, והיא התחילה לבשל מאוחר מדי ועצבנית מדי.
השורה הכי חשובה בסיפור הזה היא, שהיא לעולם לא תזמין שום דבר יותר מהרשת הזו, וגם לא אף אחת ממאות החברות בקבוצה, שהבינו שלא כדאי להזמין משם כי השירות שלהם לא מי יודע מה.
בבת אחת הפסידה הרשת מאות לקוחות שכל אחת מהן עובדת במשרה מלאה ובכירה, והיא קונה יותר מהרגיל כי יש לה יותר אפשרות, לכל אחת מהן משפחה ברוכה והן בהחלט זקוקות לשירות של קניות אונליין. הן פשוט תלכנה לספק אחר.
בקיצור, לקוחות שכל רשת היתה מתברכת בהן נעלמו לו ברגע אחד.
הפסד ענק. לא יודעת אם הוא בכלל יודע מזה… אבל הוא ירגיש בארנק.
למחרת ראיתי פרסום של הרשת, תהיתי לעצמי כמה זה עלה לו, וכיוון שעבדתי שנים רבות בעיתונות אני יודעת שזה הון לא קטן. מי שרוצה לפרסם צריך שיהיה לו כיס עמוק, כי הפרסום תובע ממנו לא מעט והוא לא חד פעמי, לוקח זמן עד שהוא תופס. וכך כל מפרסם מוזיל מכיסו העיסקי הרבה מאד כסף כדי להשיג יותר לקוחות. וזה משונה מאד שהוא מוכן בו זמנית לבזבז הרבה כסף מהרווחים שלו כדי לפרסם ולהשיג לקוחות, ובו זמנית לא לתת שירות ולהפסיד עוד יותר לקוחות.
נשמע משונה, לגמרי לא עיסקי.
זו אכן התנהלות עיסקית עיוורת לחלוטין, ואם הם לא יתפסו את עצמם אני לא אתפלא אם הדוחות הבאים שלהם יהיו חור גדול של הפסד.
כי שירות הוא כמעט האלף בית של כל עסק! ואם פעם מי שלא היה זוכה בשירות טוב היה יכול מקסימום לשלוח מכתב תלונה לרשת או למשרד המסחר והתעשיה או למבקר המדינה או לכל מי שהוא חשב שיעזור בענין (ספויילר: אף אחד באמת לא עוזר רובם אפילו לא קראו את המכתבים) היום כולם מקושרים ומחוברים בכל מיני אמצעי אונליין, ואם מישהו לא מרוצה הוא מגיע בהינף מקלדת למאות ואלפי איש, שאם הם משתפים את זה הלאה זה יכול להפוך לצונאמי ממש.
אם זו ידיעה טובה מכבדת מכובדת ממליצה – אז מישהו הרוויח בגדול. אם זה מספר על חוסר הצלחה, על התעלמות על שירות גרוע – אז כל המאות והאלפים שהאייטם הזה מגיע איכשהו למחשביהם, לפעמים אפילו ביד שלישית ורביעית יצביעו ברגליים.
לא חבל?
בעלות עסקים דכאן, תבדקו את מחלקת שירות הלקוחות שלכן.
הניה שוורץ היא סופרת, פסיכותרפיסטית, מנחת הורים ויועצת זוגית
ליצירת קשר: 050-4102007, [email protected]




מסר חכם, לצד של בעלות העסקים.
ולכולנו, בכל צד, יש כאן חיזוק להלכות לשון הרע.
האם היה מותר לה לפרסם את שם הרשת והתלונן על כך בפורום רחב כל כך?
אולי זה מקרה חד פעמי.
אולי הם ביטחו את עצמם שאין התחייבות להגעה עד הצהריים, זו השעה 'המשוערת'.
כואב לי לקרוא גיבוי למעבר על הלכות לשון הרע.
אני משערת שאם היא היתה שואלת רב ייתכן שהיה אסור לה בכל מקרה לפרסם את שם הרשת,
ועוד יותר מזה – אולי היא מחוייבת למצוא דרך לשיח חיובי באופן כללי עליהם (אחרי הכל, המשלוח הגיע בסוף… והיא גם בחרה להזמין שם.)
מניסיון שלי, המשלוחנים הם עם גדול, לא כולם הוגנים. ייתכן שהוא כבר לא עובד שם. או שהיה עומס הזוי של משלוחים שגרם לעיכוב. או הפגנה.
מצפה לתגובה ממך על הפן ההלכתי של הסיפור.
ואני אוהבת לסיים בטוב,
אז שמרתי לכאן –
אני מאד אוהבת את זרימת הכתיבה שלך. את ממש מצליחה להכניס אותי לסיטואציה. לקבוצה שאת חברה בה, לתסכול מהרשת שאין מענה מ3 בצהריים, לעצבים, להתלבטות אם לערוך קנייה נוספת. יש לך את זה בתיאורים! נהניתי!
אבל ככל הנראה היא לא התכוונה "ללכלך" עליהם מלכתחילה!
תקראי טוב איך השתלשל הסיפור.
היא בסך הכל ביקשה עצה – האם מישהי מכירה איש קשר בחברה הזאת, כי המשלוח מתעכב, ומה עושים עכשיו.
בסופו של דבר – ככל הנראה נשים אכפתיות שאלו אותה מה קורה, ואז היא סיפרה שהגיע מאוחר מאד.
כלומר היא לא הגיעה מלכתחילה "לכלכך", לכולם נודע באיזה רשת מדובר אחרי שהיא ביקשה עצה איך להתנהל איתם.
תודה, צודקת.
בטח קראתי, ובעיון, לא סתם כתבתי שנהניתי מהכתיבה.
כנראה שמרוב שנשאבתי למסר שאף. אחת. ממאות. החברות. לא תקננה. ברשת הזאת. הרגשתי שנעשה שיימינג מטורף על לא עוול בכפם.
ההרגשה שלי היתה שאם המצב הוא כזה, בטח היא 'שפכה עליהם' שם לגמרי…
אחרי הכל, זו היתה פרשנות של הניה בלבד שאף אחת לא תקנה שם…
ואני מיהרתי להסיק ולפרש גם.
מתנצלת.
תודה שהארת את עיני!
אני כל כך מסכימה איתך.
זה פוגש אותי בכאב שאני חווה מול איש מקצוע מתחום העיצוב שלקחנו את שרותיו לאחרונה.
המטרה היתה לקבל עזרה ולהקל עלינו אבל גילינו לצערינו שנוסף לנו עול רציני לרדוף אחרי הבן אדם במיילים, טלפונים וכו בשביל לקבל את השרות ששילמנו.
כל ההתנהלות הייתה מאד לא מקצועית.
אם את עובדת עצמאית תדעי שלקוח מרוצה יביא עוד לקוחות ובמקרה שלי אני כמובן לא אלכלך אבל בחיים לא אמליץ למישהו לעבור את הסיוט הזה.
הרבה פעמים זה ענין של הרגשה של הלקוח כמו לענות למייל שנשלח באותו יום אפילו באימוגי.
ולתת הרגשה שאת פה בשבילו.
אני עצמאית והיה לי ברור שכל עצמאית נותנת שירות כמו שאני נותנת מכל הלב, (עונה בכל שעה ביום, חייבת לענות למייל מיד ששולח לקוח, מבצעת עבודה מיד, אני בתהליך עם עצמי להפסיק לרצות את הלקוחות עד כלות..) אבל אז גילית שיש נשות מקצוע ששירות הוא ממש לא בראש מעיניהן והייתי בשוק… זה כנראה ענין של אופי גם
את לא אמורה לענות בכל שעה ביום, אלא אם כן את פרמדיקית 🙂
הייתי מחלקת בין שרות לבין זמינות
בהחלט חשוב שתהיה דרך בעולם להשיג אותך אם ממש צריך
קשה לי עם אלו שמנתקות את הפלאפון כל הצהרים
מבינה אותן… אבל לפעמים יש דברים דחופים
ואם אני בחנות והבעלים לא מוצא את ההזמנה שהיא שלחה?
ואם היא טעתה ושלחה לי קובץ שגוי והפועלים באמצע לשים לי רצפות בצבע ירוק זורח?
ואם מליון דברים שהם לא פיקוח נפש אבל דורשים אחריות של בעל מקצוע
הגיוני לגמרי להגביל פעילות
אבל למנוע גישה אליי במאה אחוז זה נותן תחושה לא נעימה בכלל ללקוח
של נותן שרות שמתנער מאחריות
אישית הייתי חושבת על פלאפון מיוחד לחרום, לנתק את הפלאפון הרגיל
ולתת את המספר הזה למקרי חרום בלבד
אנשים לא מתקשרים סתם למספר אחר בשביל מקרים שאינם חרום….
ומצד שני מרגישים שיש מישהו שאכפת לו ולא מתנער
או כל פיתרון אחר בסגנון
שיאפשר שרות במקרים דחופים
אבל ישאיר לי את היכולת להגביל את השעות
כלקוחה אני בעד שירות לקוחות מושלם!
אבל דווקא לבעלי יש עסק אונליין, והוא הפתיע אותי בממצאים שמראים שלפעמים דווקא השקעה בדברים אחרים שווה יותר מהשקעה בשירות לקוחות.
להמון חברות גדולות בעולם יש שירות לקוחות זוועה, וההצלחה לא תמיד באה ביחס ישר להשקעה בשירות לקוחות
את בעצמך כתבת חברות גדולות !!!
הן מרשות לעצמן
כי יש להן עסקים ענקיים ולא מעניין אותן הלקוח הקטן יש להן מספיק קמעונאים…
לעומת בעלת עסק שהיא מן הסתם יותר ביתית ונותנת שירות לפחות אנשים
וחייבת להביא לעצמה שם טוב…
משתפת שבעלי הוא עצמאי ואנשים מזמינים רק אותו כי הוא אמין ויש לו אחריות על כל דבר תודה לה
גם אם קרתה תקלה הוא ייתן שירות עד הסוף אפילו שזה על חשבונו
יש לו לקוחות שיחכו גם שבועות
כי הם רוצים רק אותו …
יכול להיות שהחברה שלך לא בדקה מתי אמור להגיע המשלוח? אולי הסתכלה על שעות המשלוח של יום קודם ולא של אותו יום?
כותבת כך כי יש רק רשת אחת של סופרמרקט אונליין שמריצה עכשיו פרסומים, ומקריאת הדברים עלול להתקבל רושם שלילי אצל כלל הקוראות על סמך מקרה חד פעמי מכלי שני וללא ודאות מי האשם…
אני אישית ניסיתי את אותה רשת באופן חד פעמי עם פתיחתה והייתי מאד מרוצה, ומאז מבצעת מדי שבוע את הקניה השבועית ומעולם המשלוח לא איחר אפילו לא בדקה! וכל יום המשלוח הוא בשעות אחרות- מזמינה ביום שמסתדר לי עם השעות.
וכמובן אין לי כל קשר או היכרות עם אף אחד משם. (מציינת כי היום אנחנו מקבלים חוו"ד שליליות ברגע ובאמון מלא, אבל חוו"ד חיוביות נתקלות בחשדנות מרובה ובחשד לפרסומת סמויה)
כשאני מספרת סיפור, גם אם הוא מסופר בגוף ראשון הווה, זה לא תמיד סיפור שלי ולא תמיד משהו שקרה היום או השבוע. זה יכול להיות סיפור משנה שעברה שקרה לחברה שלי. ככה שלהסיק מסקנות ולחפש את הרשת/האדם/השירות/העסק עלול לגרום עוגמת נפש ויכול להיות טעות גדולה. וחבל.
חשוב יותר להתמקד בשורה התחתונה: תדאגו שהשירות שלכם יהיה הכי טוב שאפשר, לא רק בשביל הלקוח אלא גם בשבילכם, בשבילנו, נותני השירות.
שמנה לב,
יש כאן בדיוק בפורום שרשור על בוגבו,
חלק נכבד מהתשובות היה על כך שיש להם את זה בלל שירות לקוחות מעולה.
אז כנראה ששירות לקוחות שווה משהו.