האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

מתכוני התאוששות אחרי פסח

חוי לב

תבשיל בטטה

המדור הזה נכתב על פי בקשתה של רחלי, אחת הקוראות, שביקשה מתכונים שטובים לניקוי רעלים מהגוף.

הזמן הזה, של אחרי פסח הוא אכן חשוב ל"חשבון נפש" של הגוף.

זה הזמן לערוך ניקוי קטן שיעזור לגופנו להתאושש מהכמות המבהילה של החלבונים מן החי שצרכנו (בשר, דגים ביצים), מכמות הפחמימות (הריקות!!!) שהעמסנו ומכמות השמן שהערנו אל קרבנו בבלי דעת.

1. היה לנו מדי הרבה חלבון מן החי – נפסיק איתם לשבוע, כיון שהחלבון כן דרוש לנו באופן קבוע נעבור לצרוך חלבונים מן הצומח.

נשלב קטניות – אפונה, שעועית מסוגים שונים, עדשים, חומוס עם דגנים מלאים – אורז מלא, כוסמת, בורגול, דוחן וכך נקבל חלבון מושלם ואיכותי.

אפשר לצרוך גם מוצרי סויה וטופו אך לא להיסחף. מוצרי חלב מומלצים רק במידה משום שגם הם מן החי.

2. היו לנו מדי הרבה פחמימות ריקות, קרי, תפוחי אדמה ומצות? נעבור לפחמימות מלאות: לחם, קרקרים מקמח מלא, דגנים מלאים. ובכלל גם עם הפחמימות אפשר להמעיט קצת השבוע.

3. על השמן אין לי הרבה מה להרחיב. כל בר דעת מבין שחייבים לעצור את השיטפון. מלבד מעט שמן זית איכותי בסלט חי, נסו להפחית ככל האפשר בשומנים.

מה כן נאכל? ירקות. חיים, מבושלים, מאודים, אפויים. אין כמו ירקות לספיגת השומן העודף, לזריקת ויטמינים ומינרלים, לניקוי ולרעננות.

נשתה הרבה מים. הם מנקים ושוטפים ועוזרים לגוף להיפטר מהרעלים.

הנה כמה מתכונים קלילים שמתאימים במיוחד לימים אלה.

קישוא ודלעת מוקפצים במחבת

החומרים:

1 קישוא בינוני – ירוק ומוצק

חתיכה דלעת בגודל כ- 10/10 ס"מ

1 בצל גדול

2 כפות שומשום מלא – לבחירה.

מעט שמן

מלח ים

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן במחבת טפלון גדולה, פורסים את הבצל לחצאי פרוסות דקות, מאדים מספר דקות על אש גבוהה.

2. פורסים את הדלעת ואת הקישוא לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ, מוסיפים למחבת וממשיכים להקפיץ כ- 5 דקות על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב.

3. מנמיכים את האש, מכסים את המחבת וממשיכים לאדות עד שהירקות רכים אך לא מעוכים.

4. מוסיפים 2 כפות שומשום, מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים.

סלט מלפפונים ברוטב טחינה

החומרים:

4 מלפפונים פרוסים דק

רבע חב' שמיר קצוץ

2 כפות טחינה מוכנה

2 שיני שום כתושות

– מערבבים את כל החומרים, משהים כמה דקות לספיגת טעמים ומגישים .

מג'דרה דוחן ועדשים כתומות

תבשיל קליל הרבה יותר מהמג'דרה המקורית שמכילה עדשים חומות ובתוספת מעט ירקות הוא ממש צבעוני ומעניין.

החומרים:

כוס דוחן

חצי כוס עדשים כתומים

2 כוסות מים רותחים

כף שמן קנולה

1 בצל גדול קצוץ דק

1 פלפל אדום גדול קצוץ לקוביות קטנות

1 מקל סלרי אמריקאי קצוץ דק מאוד – לא חובה אך מוסיף טעם וארומה נפלאים.

1 גזר בגפרורים – לבחירה

מלח, פלפל שחור, חוויג' תימני

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני רצוי בעל תחתית עבה מניחים את הדוחן ואת העדשים.

מוסיפים שמן, מלח ופלפל ומערבבים.

מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על אש קטנה ביותר רק עד שכל המים נספגים.

מכסים את הסיר במגבת על המכסה ומניחים לעמוד בלי לפתוח את המכסה כלל. התבשיל ימשיך להתבשל בעדינות באדים של עצמו בלי להישרף.

2. במחבת נפרדת מטגנים במעט שמן את הבצל הקצוץ. כשהבצל מזהיב מוסיפים את קוביות הפלפל, גפרורי הגזר והסלרי.

3. ממשיכים לאדות את הירקות על אש בינונית עד שהם רכים (אפשר לכסות את המחבת אך לזכור לערבב מדי פעם).

4. מוסיפים לירקות פחות מרבע כוס מים רותחים עם מלח, פלפל וחוויג'.

5. מעבירים את תערובת הירקות לסיר הדוחן, מערבבים קלות ומגישים.

סלט חסה והדרים עם אבוקדו ועדשים שחורות

החומרים:

1 ראש חסה בינונית

1 בצל סגול קטן

1 אבוקדו בשל אך מוצק

1/2 אשכולית אדומה או פומלית

1/2 כוס עדשים שחורות, מושרות במשך כחמש שעות.

1/4 כוס שמן זית

1/8 כוס מיץ לימון טרי

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מבשלים את העדשים המושרות בשפע מים רותחים עד שהן רכות אך עדיין נגיסות.

שוטפים תחת זרם מים קרים ומניחים לסינון.

2. חותכים את החסה לרצועות ומניחים בקערה.

3. מפלטים את האשכולית, חותכים את הפלחים לקוביות ומוסיפים לקערה.

4. חותכים את האבוקודו לקוביות ומוסיפים לקערה.

5. פורסים את הבצל לחצאי פרוסות דקות ומוסיפים לקערה.

6. יוצקים, שמן זית ומיץ לימון, מפזרים מעט מלח ופלפל שחור ומערבבים בתנועות רחבות וזהירות על מנת לא למעוך את המרכיבים.

מזינים את הגוף ואת הנפש…

קיץ בריא!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

להרקיד ולסחוף קהל זה בנשמה שלך? הצלחת אפילו לעשות כסף מג'ימבורי והפעלות? את רוצה לקפוץ לרמה הבאה להיות מרקידה שמרוויחה 3,500 ש"ח להרקדה? פייגי בורשטיין מג'מפר בקורס הכשרת מרקידות אסקטרא, שימי לב- 83% מבוגרות הקורס מרקידות בשטח! לקבלת סילבוס לחצי כאן>>> 9744169b@gmail.com

אולי יעניין אותך גם?

קולינריה מנצחת

טעם של בית: מרק גולש הונגרי עם בצקניות

ציפי כהן והקמפוס הקולינרי

על הא ועל דאדא

הסוכה של רוחמה – עשרות שעות של עבודה!

מרים ליפשיץ

נותנת מקום

פרק 30: לשלוח את הקטנים

שרי וולך

יש לי משהו לומר

רפאל המלאך – מתגעגעים אליך!

רחל