איזה כיף שאת איתנו : )

המשך צעד 1 למטבח בריא: רשימת הקניות האישית שלי

צעד 1: הקניות בסופר/המשך - יעל קנייבסקי

איך היו לך הקניות השבוע אחרי קריאת הטור הזה?

הצלחת לזהות בריאות משווקת לעומת בריאות טבעית?

היום נצעד יד ביד בין המדפים ואני אמליץ לך על מוצרים נבחרים,

לא מזונות-על אקזוטיים… דברים פשוטים ששווה להכיר.

נכנסנו. שימי לב אלו מזונות מופיעים בכניסה לכל סופר, ובסביבת הקופות:

אריזות מרשרשות, חבילות צבעוניות מנקרות עיניים..

ידעת שבעיצוב הסביבה מושקעת מחשבה רבה?

יש פסיכולוגיה שלמה שחוקרת את המוח האנושי במטרה לגרום לנו לרכוש מוצרים מסוימים דווקא, לכן מוצרי הבסיס כמו לחם וחלב, בדר כלל יהיו במעמקי החנות – הרי אליהם תגיעי בכל מקרה… לעומתם מוצרים פחות נצרכים, אך מאוד מפתים, יהיו גלויים לעין וקוראים לנו באלפי קולות – – –

אני עוברת בין מדפי החטיפים, רוצה לאפשר לילדים ליהנות מההיצע לכבוד שבת,

במה אבחר? האמת שמאז שמשרד הבריאות הכניס את תווי הסימון וחייב לרשום את כמות כפיות הסוכר – הבחירה נעשתה קלה יותר.

בחטיף פופקורן בטעם חמאה ודבש למשל, יש 9 כפיות סוכר באריזה, לעומתו בחטיף צ'יפס לילדים (קידס) אין אפילו רבע כפית!!

בנוסף, מדובר על חטיף אפוי, לעומת חטיפים מטוגנים כמו ביסלי למשל.

גם חומרים בלתי מזוהים או מונוסודיום גלוטמט יגרמו לי לרתיעה :O

כך שלסיכום, בעגלה שלי ישכנו אחר כבוד חטיפי צ'יפס/ במבה/ אפרופו/ תן-צ'אפ וכדו'

על הדרך אצטייד בבייגלה מופחת נתרן לשקיות מזונות של הילדים בבוקר, וכשאגיע למדף דגני הבוקר, אבחר גם קורנפלקס עם פחות סוכר, לאו דווקא מהחברה היותר פופולרית…

הגעתי למדפי השתייה, האמת שב"ה אצלנו שותים רק מים.

אבל מי שחשוב לה לכבוד שבת, כדאי שתעדיף שתיה קלה שאינה מוגזת, משום שבהרבה משקאות מוגזים שמים חומצה זרחתית שעשויה לתרום לבלאי של השיניים ובעיות בעצמות, וכמובן גם כאן כמות הסוכר תשפיע על הבחירה.

רעיון נחמד נוסף הוא להשתמש ברכז טבעי ללא סוכר, ואפילו למזוג אותו למי סודה למי שאוהב ומעוניין בכך.

במדפי השתייה החמה תמיד אצטייד בכמה קופסאות מפנקות של חליטות צמחים טעימות, כמו פירות טרופיים, תפוח וקינמון, קמומיל שמצוין להרגעת כאבי ראש ומצבי לחץ ועוד.

במדפי מוצרי האפייה אקח צנצנת סילאן 100% טבעי ודבש של חברה איכותית, כדי להבטיח שזהו אכן דבש ולא מי סוכר… אעדיף אבקת סודה לשתייה על פני אבקת אפיה שמכילה אלומיניום, אקח שוקולד ונטיפי שוקו-צ'יפס עם אחוזי קקאו גבוהים כמה שיותר, לעומת מוצרי צימקאו שכמעט ואינם מכילים שוקולד, אלא שומן עם אבקת קקאו, עוד מוצרים טבעיים: שקדים ואגוזים שלמים וטחונים, שבבי קוקוס, אבקת קקאו 100% טבעית, ג'לטין ועוד.

במדף הדגנים והקטניות אבחר מגוון אריזות בוואקום שיחסכו לי לברור ולרטון ; ) אורז בסמטי, שעועית לבנה ואדומה, עדשים ירוקות וכתומות, קינואה וכוסמת.

פסטה, פתיתים וקוסקוס אעדיף מכוסמין מלא, או חיטה מלאה, אגב שימי לב שבאזור המדפים הללו יש גם אטריות אורז שממש שווה להכיר! (מתכון בהמשך)

במדף התבלינים אפשר למלא את העגלה בשפע! משום שתבלינים טהורים (100% תבלין) מכילים רכיבים שנקראים "נוגדי חמצון" ותורמים רבות לבריאות!

מלח אני מעדיפה גס על פני מלח שולחן, מפני שהוא אינו מכיל חומר מונע התגיישות.

בשמנים כמובן שאבחר בשמן זית כתית מעולה בכבישה קרה, עם רמת חומציות הכי נמוכה שיש 0.3% ושמן קוקוס בכבישה קרה (המצוי יותר בחנויות טבע וחנויות פיצוחים ופחות בסופרים).

הגענו למקררים?

קודם כל, כדאי לך למלא את המקפיא בירקות קפואים – לקטים שונים וטעימים, שעועית ירוקה, כרובית וברוקולי שיש בהכשרים מהודרים בצורה הזו ועוד.

אין כמו ארוחה מהירת הכנה שמורכבת מירקות ורכיבים איכותיים נוספים, לעומת ארוחה ממזונות מעובדים ומתועשים שבינם לבין אוכל מזין – הקשר הוא מקרי בלבד.

במחלקת הדגים, לעומת דגי בריכה שמגדלים אותם בתנאים שאינם נאותים, תוכלי לבחור מגוון עשיר של דגי ים מהזן היותר איכותי: סלמון, מקרל, טונה, לברק, דניס, מוסר-ים, ברבוניה, ברמונדי, קוד ועוד..

שימי לב תמיד לבחור 100% דג ולא פחות, כי אומנם 10-20% נוספים אלו מים, אבל גם פוספטים שמקשרים את המים לדג – וזהו חומר שבהחלט הייתי רוצה להימנע מצריכתו (מוסיפים אותו באותה מידה גם לאבקת כביסה!)

במדפי השימורים גם אפשר להעשיר את המזווה. בשונה מהעבר, כיום הטכנולוגיה מאפשרת לא להשתמש בחומרים רעילים וצריכתם בטוחה: גרגירי חומוס מבושלים, שעועית מוכנה לאכילה, אפונה וגזר, רסק תפוחים לתינוק – ללא תוספת סוכר, לעומת הרסק בצנצנות שהרבה פעמים מכיל תוספת סוכר.

דווקא מוחמצים עדיף לקנות בצנצנות, מכיוון שבשימורים הם עוברים עיקור וכך מאבדים את החיידקים הפרו-ביוטיים שנוצרו בתהליך ההתססה.

במקררים של מוצרי החלב אני בוחרת מוצרים כמה שפחות מעובדים (כלומר, עם רשימה מינימלית של רכיבים): יוגורט טבעי, גבינה צהובה, קוטג', לילדים (וגם לעצמי לפעמים) אני קונה יוגורט טבעי שעדיף עשרות מונים על פני כל המעדנים עתירי הסוכר והרכיבים עלומי השם.. וגם… טופו!

מה עוד שכחתי ברשימה?

טחינה גולמית, קוואקר, פירות מיובשים טבעי – לא מסוכרים, ממרח שוקולד-טחינה ללא סוכר, פירות וירקות העונה בשפע (טוב, לא באמת הייתי צריכה לכתוב את זה : ) )

בהצלחה בקניה הבאה שלך, ואל תשכחי לשתף…

אגב, גם מי שעורכת קניות באונליין, יכולה לבדוק רשימת רכיבים שמופיעה לצד המוצר, או בצד האחורי של תמונת האריזה (לפעמים מופיע סמל של 360 מעלות שמאפשר "לסובב" את האריזה.)

קניות בריאות ומשמחות!

יעל

למדריך שריפת שומנים ללא כושר ודיאטה לחצי כאן>>

חוסמת? שלחי בקשת הצטרפות למייל: 0527146863@yaelifestyle.co.il

מוקפץ בסגנון אסיאתי – ארוחה מהירת הכנה

רכיבים:
חב' אטריות אורז רחבות ("מקלות אורז")
חב' ירקות מוקפאים להקפצה (סאנפרוסט)
או ירקות טריים לבחירתך
אופציונאלי: קוביות סלמון טרי או טופו

תיבול:
4 כפות שמן זית
2 כפיות מלח גס
כפית תבלין צ'ילי גרוס
3 כפות סילאן

אופן ההכנה:
להכין את האטריות לפי ההוראות על גבי האריזה. 
(בישול במים רותחים במשך דקה אחת)
לחמם מעט שמן זית בסיר רחב/מחבת, להקפיץ את הירקות 4 דקות, להוסיף את האטריות, לתבל,
ולהמשיך להקפיץ עוד 5 דק'.
אם רוצים קוביות טופו/סלמון, להוסיף אותם למחבת בשלב של הירקות.

תיהנו!
יעל

8 Responses

  1. טור מחכים ומעניין! תודה.
    אשמח למתכון מה עושים עם שעועית מש

  2. גם בסודה לשתיה יש אלומיניום רק באורגני שרשום עליו במפורש שאין אלמיניום. כמה שאני יודעת…

    1. צודקת, תודה על ההערה
      האמת שגם אבקת אפיה אפשר לקנות ללא אלומיניום בחנויות ייעודיות כמו ניצת הדובדבן ודומיה

  3. הכל טוב ויפה אבל יש שתי בעיות בנושא אחת ברוב החנויות החרדיות אין מוצרי בריאות כמופיע בכתבה ומי שממש מחפש אותם נאלץ ללכת רחוק יותר שתיים המחירים לרוב יקרים יותר ככה שבדרך כלל יש גם את השיקול הכלכלי בצריכת מזון בריאותי

    1. את הרשימה הזו הרכבתי על סמך הקניה הקבועה שלי בסופר "אושר עד"..
      ולגבי מחירים – ענין של סדר עדיפויות כמובן, אצלי בריאות חשובה מספיק בשביל השקעה כספית,
      הגם שבסופו של חשבון ההבדלים לא מאוד גדולים, היות וישנם מוצרי בריאות כמו קיטניות למשל, שזולים בהרבה ממעדנים, חטיפים וכו'

  4. שלום יעל, תודה על הטור המעניין!
    יש לי שאלה- למה את מעדיפה לדלג על מונוסודיום גלוטמט?
    לפי מה שאני הבנתי, הוא מתפרק בגוף לחומצה גלוטמית- שאותה אנחנו ממילא מקבלים ממזונות רבים…
    זו לא הערה אלא שאלה כי את בודאי מבינה בזה יותר ממני:)
    אשמי לתשובה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

רוצה לקבל את כל הסודות של השפים ישירות למייל? הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי – וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס!! להצטרפות לחצי כאן >>>

עושה קניות לחורף? תרוויחי יותר עם עמוד הקופונים שלנו! 5% לקניית ספרים ביפה נוף, 10% בקינדר טויס, 5% במרקם – ליצירות ליום גשום, 10% באהבה קטנה ועוד!!! הכל בלחיצה פה >>>

אולי יעניין אותך גם?

ילדה בת 4 כמעט בלי שיער

חכמת ההמונות

יש לי כמה אחים שירדו מהדרך : (

מיכל

רגע על תקשורת

הוא לא קורא טוב? לכי לקלינאית תקשורת

רחלי שרון, קלינאית תקשורת

יש לי משהו לומר

ז'אנר של עניות 2024

הילה