האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

 מקפיאות לשבת חלק רביעי – עופות ובשר

שולו גולדמן, קונספט

מנת עוף

מבין כל המנות בסעודה – בשר ועופות הכי טובים להקפאה, טעמם הטוב נשמר וגם המרקם.

 למעשה לא כל כך מסובך להכין עוף בתנור ובדרך כלל אני מכינה טרי. 

 כי טרי זה טרי נקודה.

 אבל יש מקרי חירום – שבת שצמודה לחג או שבת שאת יודעת שיהיה לך קשה לבשל,

 או כמו שקורה אצלי – כמות מאוד קטנה של עוף שנאכלת, כי אחרי חלות סלטים ודגים,  ובטח אחרי המרק, 

אני ממש מתביישת לספר כמה עוף 'הולך' – רבע עוף אחד, לפעמים 2 ואנחנו 9 נפשות…

לפעמים בזבוז להפעיל תנור לשעתיים בשביל זה, אז או שאני מקפיאה, או שאני מכניסה בטורבו עוד כמה תבניות ביחד – תפו"א/ ירקות אנטיפסטי/ בטטות בגריל,  כרובית או ברוקולי בציפוי פירורי לחם, שעועית ירוקה ברוטב טריאקי, אורז, ירקות ממולאים, מוסקה, אורז בשכבות וכו'

לא, לא הכל ביחד… לא צריך כל כך הרבה תוספות. אני מכינה בדרך כלל כמו שאמרתי לא בדיוק אוכלים…

על מנת שלא יקבלו "טעם של פריזר" מומלץ להקפיא את העופות בקופסת פלסטיק אטומה היטב, או בתבנית חד פעמית עם מכסה תואם/ נייר כסף וניילון נצמד מעל.

לפני ההפשרה יש להוריד את הניילון הנצמד,  להפשיר בטמפרטורת החדר, ואז לחמם את האוכל היטב בסיר או בתנור,  חימום על הפלטה לא מספיק.

 את העופות אני אופה בתנור בלי גריל, ואחרי ההפשרה אני מכניסה ל 10-15 דקות לגריל כדי שיקבלו צבע.

עוף בסגנון סיני

החומרים:

4 כרעיים

2 בצלים גדולים פרוסים

ראש שום קלוף ופרוס

 4 כפות דבש

4 כפות סוכר

4 כפות יין לבן יבש

 4 כפות חומץ

 4 כפות רוטב סויה

שומשום לזריה

אופן ההכנה:

מניחים על התבנית את הבצל והשום, ומסדרים את העוף

מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על העוף, מפזרים את השומשום.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות לשעה וחצי כשהתבנית מכוסה,

לאחר מכן לעוד רבע שעה בגריל בחום מקסימלי עד שמשחים.

אפשר גם עם שוקיים או כנפיים – זמן האפיה כשעה.

 אפשר גם להכין סטייק פרגית:

להכין את  הרוטב בקערית, לטבול את הסטייקים משני הצדדים ולסדר אותם בשכבה אחת מעל הבצל והשום. לפזר שומשום ולאפות בתנור שחומם מראש על חום מירבי עד שמקבל צבע.

ובמעבר חד –

 

עוף בסגנון מרוקאי

העוף מקבל את הטעם של הזיתים, והזיתים? מעדן בפני עצמו…

חובה להגיש עם אורז.

4 כרעיים עוף

ראש שום קלוף ופרוס

2 עגבניות גדולות ובשלות חתוכות לקוביות קטנות

קופסא זיתים מגולענים (אם את חושדת שיעלימו את זה מיד אז שתי קופסאות…)

כף גדושה פפריקה מתוקה

כפית גדושה כורכום

חצי כפית כמון

 צ'ילי גרוס – לפי החריפות הרצויה.

שמן זית לזילוף

סדרי בתחתית התבנית את השום והעגבניות ומעל את הזיתים.

הניחי את העוף ותבלי מכל הלב…

זלפי את שמן הזית וכסי הכל בנייר כסף,

 אפי בתנור שחומם מראש על 200 מעלות שעה וחצי – שעתיים.

צלי בקר עסיסי

הריח, הריח…

הכי טוב לבשר זה חצי -חצי.

חצי לבשל, חצי לאפות

אם את מקפיאה את הבשר את יכולה להשאיר את שלב האפיה לערב החג/ שבת.

את פשוט להכניס למקפיא את הבשר מבושל בחלקו, פרוס, מסודר בתבנית, והאפיה בערב החג משאירה אותו "פרשי".

ממליצה להשתמש בתבניות עבות וגבוהות (רוסטר) כד למנוע נזילות של הרוטב בתנור.

בשר מספר 5 או 8 – אפשר גם 6 – במשקל 1-1.5 ק"ג

2 בצלים גדולים פרוסים

ראש שום קלוף ופרוס

 פפריקה מתוקה 

 פלפל שחור גרוס

 כוס יין אדום יבש

כמה עלי דפנה

2 גבעולי סלרי קצוצים

לאפיה לבחירה –

 סילאן ורוזמרין יבש

מטגנים את נתח הבשר עד השחמה מכל הצדדים, ב'צד האחרון' מוסיפים את הבצל והשום לטיגון.

מתבלים ומוסיפים את שאר המצרכים, מוסיפים מים עד 3/4 מגובה הבשר, מרתיחים ומעבירים לאש קטנה למשך שעה.

מוציאים את הבשר בזהירות מהרוטב ונותנים לו להתקרר על קרש חיתוך. בינתיים אם יש ממש הרבה רוטב ניתן לצמצם אותו על אש גבוהה.

פורסים את הבשר מאונך ל'שערות' של הבשר, לפרוסות בעובי ס"מ, ומסדרים בתבנית את הבצל והשום מהרוטב (בעזרת כף מחוררת), מעל זה מניחים את הפרוסות חופפות חלקית. 

יוצקים את הרוטב שיכסה לגמרי את הבשר.

אם אוהבים את הבשר קצת מתוק – ניתן לזלף סילאן ולהוסיף מעט רוזמרין יבש.

אופים מכוסה עוד שעתיים – שעתיים וחצי בתנור שחומם מראש בחום נמוך -150 מעלות.

ולא לשכוח להגיד "לכבוד שבת ויום טוב"!


לקבלת מיילים עסיסיים משולו, מלאים במתכונים מעולים ורעיונות יצירתיים וקלים –  לחצי כאן >>>

קייטרינג קונספט – לבירורים, לקבלת המלצות, והזמנות לאירועים: 050-4146940

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

גם את רוצה למכור בסרט?

אולי יעניין אותך גם?

מתלבשת עם רותה

לפני לידה? עוד המלצות לבגדים בשבילך

רותה

לוח משחק

על ריפוי ועל עיסוק

בעיה בכתיבה? לא בטוח, לא רק.

קיקי שפיגלמן

עיצוב פנים

חמישה ימים לסייל של איקאה! הנה ההמלצות שלנו >>>

לאה ברונשטיין, אדריכלית ומעצבת פנים

על הא ועל דאדא

תערוכה: אחדות מרקמת טלאים

מרים ליפשיץ

יושבת רגע

קייטנת בין הזמנים של שבי רגע תשפ"ד: חוברת צביעה במתנה 😊

שבי רגע