האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

עוגות גבינה מפתיעות, בצק "מקבל כל" ופיצה מדהימה!/ מירל רוזנבוים

מירל רוזנבוים

פרוסות עוגה

שבועות אוטוטו, וכולנו מחפשות מתכונים חדשים : )

אז הנה עוד עוגת גבינה ממחלקת הרושם –  טעימה, מעולה, אבל קלה יחסית להכנה.

כמה קלה? 40 דקות הכנה לפעם הראשונה…

אבל אחר כך זה כבר רץ יותר מהר.

כדאי להכין כל המוצרים לכל שכבה בנפרד, תנסו ותראו ששווה.

ריבועי גבינה מוקה ושוקולד 

בשלושה צבעים: שכבת בראוניז, באמצע גבינה ושמנת מתובלות בעדינות בקפה, מעל קרם עדין של שמנת חמוצה – 

שלושה צבעים, שלושה טעמים, ביחד מאפה מנצח!!

החומרים:

שכבת הבראוניז

100 גרם חמאה

150 גרם שוקולד מריר קצוץ (לא צמקאו)

1/4 כוס סוכר

2 ביצים

2/3 כוס קמח

קורט מלח

שכבת המוקה

1 גביע שמנת בטעם טבעי (225 גרם) (במרשם המקורי 25% אני עושה עם 9% או 15% ויוצא מעולה)

1 גביע גבינה 5% (250 גרם)

1/2 כוס סוכר

2 כפיות אבקת קפה

2 ביצים

לשכבה הלבנה

2 גביעים שמנת חמוצה (400 גרם)

1/3 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל (לא חובה!)

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל-160 מעלות.

שכבת הבראוניז

להמיס חמאה ושוקולד על בן מארי (אפשר גם במיקרוגל)

לערבב היטב לתערובת חלקה ולצנן מעט.

להוסיף סוכר ולערבב היטב,

להוסיף ביצים בהדרגה ולערבב עד שהן נטמעות,

להוסיף קמח ומלח,

לערבב רק עד שהקמח נטמע בתערובת.

לשפוך לתבנית מלבנית עם ניר אפיה שמונח כשיש לו מעט שוליים,

תבנית 20X30 או מרובע 24 ס"מ,

לישר לשכבה אחידה.

שכבת המוקה

לערבב בקערה גבינות, סוכר וקפה נמס לתערובת אחידה עד שהקפה נטמע לחלוטין והתערובת חלקה,

להוסיף ביצים בהדרגה ולערבב היטב,

ליצוק את התערובת על גבי שכבת הבראוניז וליישר,

לאפות 30 דקות בחום של 160 מעלות, עד שהשכבה העליונה יציבה בצדדים ורוטטת מעט במרכז.

שכבה לבנה

לערבב בקערה שמנת חמוצה, סוכר ותמצית וניל לתערובת אחידה וחלקה,

להוציא את העוגה מהתנור ומיד למרוח עליה את התערובת הלבנה וליישר.

להחזיר לתנור ל-10 דקות נוספות, להוציא ולצנן לטמפרטורת החדר.

לכסות, להכניס למקרר למשך הלילה,

להוציא בזהירות את העוגה מהתבנית.

לחתוך לקוביות קטנות, לשמור בקופסא מכוסה עד ארבעה ימים.

אל תתפלאי אם תגיעי אחרי ארבעה ימים לפתוח את הקופסא והיא תהיה ריקה, רק כי כל אחד רק לקח חתיכה אחת….

עוגת שיש גבינה ושוקולד מדהימה

התלבטתי אם להביא אותה כי זאת עוגה מדהימה וקלה להכנה (באמת!), וכמעט אין אירוע שלי שהיא לא מככבת בה,

אבל החלטתי לפרגן אותה, אחרי הכל זאת לא עוגה שלי, צילמתי אותה מהבית שלנו מהמודיע של שנת תשס"ד…

העוגה במרשם המקורי הייתה עם 200 גרם חמאה

הורדתי החמאה והיא אפילו יותר משובחת!

תבנית עגולה או מלבנית 20*30

החומרים:

לתערובת השוקולד

1 כוס סוכר (עוגה עם קקאו חייבת סוכר)

3 ביצים

1/4 כוס קקאו

1 ו – 3/4 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 כף תמצית וניל או 1 שקית סוכר וניל

1 כף אבקת קפה נמס

1/2 כוס מים רותחים

לתערובת הגבינה

1 גביע שמנת חמוצה 15%

2 גבינה (סה"כ 500 גרם)

4 ביצים מופרדות

1/2 כוס קמח

2 שקיות סוכר וניל

1/4 כוס סוכר

אופן ההכנה:

תערובת השוקולד

מערבבים את כל החומרים כ-5 דקות במעבד מזון או מיקסר עד לקבלת תערובת אחידה.

תערובת הגבינה

לערבב בקערה את השמנת, גבינה, חלמונים, קמח ווניל עד שמתקבלת תערובת חלקה ומבריקה ללא גושים,

להקציף היטב חלבונים, להוסיף בעדינות את הסוכר

לקפל בזהירות הקצף עם תערובת הגבינה.

(אני מתחילה עם תערובת השוקולד במעבד מזון, ותוך כדי מקציפה את הביצים במיקסר)

הרכבת העוגה:

בעזרת 2 כפות יוצקים לתבנית משתי התערובות: כף שוקולד וכף גבינה כמו עוגת שיש.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35 דקות,

זהירות! לא לאפות מדי הרבה, שלא יתייבש.

לבדוק עם קיסם שיוצא חצי יבש,

לחכות שהעוגה קרה ולשפוך מעל –  

גאנש שוקולד חלבי (לא חובה, טעים גם בלי אבל משדרג מאד)

250 גרם שמנת להקצפה (אפשר שמנת מתוקה, אני משתמשת בטבעי)

200 גרם שוקולד חלבי חתוך לקוביות קטנות

לחמם את השמנת עד רתיחה, לכבות את האש,

להוסיף שוקולד ולערבב היטב עד שהתערובת אחידה וחלקה,

לצנן מעט ולשפוך על העוגה.

העוגה לא נחתכת לפרוסות יפות, אבל שווה ממש!

בצק "כל יכול"

הוא רשום אצלי על דף קטן מודבק לקרמיקה, אפשר לעשות איתו מיליון צורות והוא תמיד מצליח!

אפשר במיקסר אבל מעולה גם בקערה.

אני יכולה לקום ב6:45 בבוקר לגלות שאין לחם או סתם לפנק,

לעשות את הבצק, לגלגל ללחמניות, 

ויוצאים בבוקר עם לחמניות טריות וחמות…

(לא להתחשב בזמן האפייה שבתנור התעשייתי שלי זה 7 דקות אפיה!)

ניסיתי אותו עם כל קמח – לבן, 100%מלא, כוסמין 80% וכו' והוא תמיד מצליח.

אין לי מושג מאיפה הוא אבל בהחלט יש לי הכרת הטוב למי שהמציאה אותו!!

בצק בסיס

להכניס לקערה – 

כף שמרים יבשים

3 כוס קמח

4 כפות שמן

כפית מלח

כוס מים פושרים

לערבב היטב עד שמתאחד.

אפשר לערבב קצת, אפשר הרבה, הכל מתקבל,

לתת לבצק לנוח 1/4 שעה פחות או יותר.

מכמות של בצק אחד אפשר לעשות – 

בסיס לפיצה 

לרדד לעיגול או לרדד מלבן, למרוח רוטב וגבינה, לתת לו לתפוח ולאפות.

5 לחמניות בינוניות

לרדד ולגלגל, לטבול במים ואחר כך בשומשום,

או למשוח ביצה ולפזר גרעינים שונים,

לתת תפיחה הגונה או לא להתפיח כלל,

לאפות על 200 מעלות חום.

לחלק לחמישה חלקים, לרדד לצורה של פוק'צות

ולמרוח כל דבר שמתאים לכם –

שמן זית וזעתר/ שום וחמאה/ מלח גס וזעתר/ פלפלים קלויים/ פסטו,

לתת תפיחה טובה ולאפות עד שמזהיב בצדדים.

אפשר להכין סמבוסק – 

לרדד לעיגול, למלא חצי ברוטב פיצה, עגבניות וגבינה צהובה, 

לכסות עם החצי שני, להדק היטב, 

למרוח ביצה ושומשום ויש לנו סמבוסק.

אפשר לעשות כדורי גבינה – לחתוך לעיגולים קטנים, למלא בגבינה מלוחה, למרוח ביצה, ולפזר שומשום וקצח.

הבצק בכמות קטנה, מוצלח וטעים.

ודאי שמשבח מאד לתת תפיחה הגונה, אבל הוא מוצלח גם ללא תפיחה. 

מומלץ לאפות בחום גבוה, יוצא קצת דחוס אבל טעים, עם גבינה או גבינת שמנת ורוטב פיצה הוא טעים ממש.

אני שוקלת את הבצק ומחלקת ל-5 חלקים במשקל שווה, ככה כל הלחמניות/ הפוקצ'ות יוצאות בגודל אחיד.

הבצק מעולה בהקפאה, אפשר לאפות חצי, להקפיא, וכשרוצים מוציאים מהמקפיא וממשיכים לאפות עד שהוא מוכן.

אפשר לחמם אותו בטוסטר/ להקפיא ללא אפיה מוכן על תבנית – מכוסה בניילון נצמד, כשרוצים מפשירים, נותנים תפיחה ואופים.

פיצה מעולה – חגיגה לילדים  : )

נכון שהבאתי בצק "מקבל הכל"

אבל אם רוצים באמת בצק פיצה מדהים, שמוצלח מאד גם מקמח מלא וגם מקמח רגיל, אז זה המתכון!

אפשר לעשות אותו בתבנית עגולה או לרדד ולקרוץ עיגולים, מהיר וטעים.

החומרים: 

1 קילו קמח

1 שקית שמרים או 5 כפות שמרים יבשים

2.5 כוסות חלב או מיץ תפוזים (אם שמים מים ברכתו המוציא)

1/2 כוס שמן זית

כף שטוחה מלח

אופן ההכנה:

ללוש לבצק רך ונעים

להשהות ל-15 דקות

לחלק לשני חלקים.

לרדד לעיגול/ מלבן או לקרוץ עיגולים,

למרוח רוטב פיצה,

לפזר גבינה צהובה, 

תוספות – זיתים, בצל, אורגנו וכד'

להתפיח 20 דקות,

לאפות 20 דקות בחום גבוה עד השחמה נאה.

חג שמח!

מירל 

5 Responses

  1. אין סוכר במתכון בכלל?
    השתמשתי בחלב שקדים במקום בחלב רגיל…

  2. לגבי מתכון הפיצה- 5 כפות שמרים יבשים לקילו קמח? בד"כ שמים 2 כפות… זו לא טעות?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם?

כריכת הספר: רואה אותך בעיניים עצומות

ממומן

ביקורת ספר

רואה אותך בעיניים עצומות: ספר שמשנה את זווית הראייה

שבי

סלט חצילים

בישול לכל קונספט

מקפיאות לשבת חלק ראשון: סלטים

שולו גולדמן, קונספט

אוטיזם באנגלית

רגע על תקשורת

אוטיזם? מי זה שאמר?

רחלי שרון, קלינאית תקשורת

עט ציפורן

קוראת בכתב

אמא מדברת (סוף סוף) אמת

יהודית רובינשטיין, גרפולוגית