האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

עוגת מעדן חלבית

מירי וקסברגר

מירי וקסברגר מסדנאות בוטיק בקולינריה עם עם מדור חדש של מתכונים שווים, שכל אחת יכולה לפנק איתם את כולם.

מכינה בת מצוה משפחתית ובא לך לפנק בעוגה חלבית?

קבלי את עוגת מעדן.

קוביות שכבות גבינה ושוקולד חלבי,

עוגה נמוכה מתאימה לקינוח – בטעם משובח, מפנקת ממש, מעדן – כשמה כן היא – עוגת גבינה מעודנת קטיפתית. את הטעם המדהים נותן השילוב הנהדר של גבינה, שוקולד חלב וגנאש שוקולד עם חלב שבציפוי מעל העוגה.

החומרים:

לשכבת הבסיס:

100 גרם ביסקוויטים טחונים

100 גרם חמאה

100 גרם שוקולד חלבי

4 כפות סוכר

לשכבת הגבינה:

2 כפות מלאות קורנפלור

3 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

750 גרם גבינה

1 כוס סוכר

1 סוכר וניל

2 ביצים

ציפוי גנאש חלבי:

150 גרם שוקולד חלבי

רבע כוס חלב

140 מ"ל קצפת גולמית (ללא הוספת מים)

אופן ההכנה:

לשכבת הבסיס:

מכניסים בתוך שקית מזון קטנה: חמאה, שוקולד וסוכר. קושרים היטב את הניילון ומכניסים לשקית מזון נוספת (ליתר ביטחון כדי שלא יחדרו מים לתוך השקית), מכניסים הכל לתוך קערית עם מים רותחים. להמסה מלאה.

מוציאים מהשקית ומוסיפים את פירורי הביסקוויט, מערבבים.

שוטחים לשכבה אחידה וחלקה על ניר אפיה בתבנית עגולה קוטר 24.

לשכבת הגבינה:

מערבבים את כל החומרים יחד היטב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

יוצקים על שכבת הבסיס.

אופים בחום של 200 מעלות 10 דקות, בתנור מחומם היטב מראש (זה נותן לעוגה צורה ויציבות ראשוניים)

לאחר מכן מנמיכים לחום של 170 מעלות וממשיכים באפיה עוד כ- 40 דקות או עד להזהבה יפה של פני העוגה.

מקררים היטב את העוגה ויוצקים את הציפוי בעודו חם.

הכנת ציפוי גנאש חלבי:

ממיסים יחד את כל החומרים (אפשר בתוך ניילון באותה הדרך שבשכבת הבסיס) ויוצקים מעל העוגה.

להכניס למקפיא לשעה להתגבשות הציפוי.

טיפטיפור

להשבחת המרקם הנימוח שבעוגת גבינה, וכן למניעת היווצרות סדקים מעל פני העוגה – מומלץ להכניס את תבנית העוגה לתוך תבנית גדולה יותר שיש בה מים רותחים עד שליש מגובהה.

כל הסדנאות / מתכונים חינם וכל מה שחם בפטיפור- מוזמנת להכנס כאן>>>

או לבקש ב-petifur10@gmail.com.

מנהלת צוות/ רכזת תכניות? קבלי במתנה חינם ערכת סדנא להפעלה עצמית. למימוש ההטבה שילחי בקשה למייל mailto:petifur10@gmail.com
משקיעה במטבח? קבלי מתנה חינם חוברת מתכונים שווה שלחי בקשה ל: mailto:petifur10@gmail.com

              להזמנת סדנא/תוכנית – 052-7603117

     לטעימות ותוכניות שלנו, כנסי עכשיו: petifur100.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

רוצה לקבל את כל הסודות של השפים ישירות למייל? הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי – וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס!! להצטרפות לחצי כאן >>>

עושה קניות לחורף? תרוויחי יותר עם עמוד הקופונים שלנו! 5% לקניית ספרים ביפה נוף, 10% בקינדר טויס, 5% במרקם – ליצירות ליום גשום, 10% באהבה קטנה ועוד!!! הכל בלחיצה פה >>>

אולי יעניין אותך גם?

חכמת ההמונות

שעת ההשכבה: איך צולחים אותה בכיף?

שרי

דור ראשון ודור שלישי על כוס קפה

להיות ילדה בגיטו ורשה

מירי קרון

חכמת ההמונות

אפשר למנוע פלטפוס?

נחמי

תצמחו עלינו

טבע מרפא 2: סלסלי הכסף ואנחנו : )

אודל אלי