חייבת מתוק? הירקות שיעזרו לך למלא את התשוקה

אודל אלי

גם לכם יש את הצורך במתוקים בעקבות מזג האוויר האפרורי והקריר?

מתחשק עוד משהו מתוק עם שתיה חמה מנחמת, מתגמלת ומכרבלת… 

הצורך במתוקים בחורף גובר משאר עונות השנה באופן טבעי בעקבות פחות שעות שמש ואור טבעי, מה שמשפיע על יצור הסרוטונין (זוכרות את הסרוטונין שלנו מכתבות קודמות?) ברגע שהסרוטונין שלנו יורד אנחנו ממהרים למתוקים המנחמים והמתגמלים, הרגל לא מומלץ בעקבות הסיכונים הטמונים בחובם המגדיל את הסיכון לסוכרת, למחלות לב, כלי דם ועוד.

הבשורה היא שניתן לשלוט בצורך למתוקים על ידי התזונה שלנו, בין היתר בזכות אכילת ירקות שורש.

הפעם נכיר את ירקות השורש שנמצאים אצל כל אחת מאיתנו במקרר, שמחזקים את מערכת החיסון, תורמים לתחושת שובע, מאזנים רמות סוכר בדם, ועוד דבר מעניין: על פי הרפואה הסינית הם תורמים על שמירת טמפרטורה חמימה בגוף, מכיוון שהם גדלים בתוך האדמה הם פחות חשופים לאוויר הקר השורר מעל פני האדמה. בתוך האדמה הטמפרטורה יותר חמימה לכן מבחינה אנרגטית הם תורמים לחימום הגוף.

נכיר את השורש הכי מוכר: הגזר! בל פיגמנט כתום עז עשיר בנוגדי חמצון ובטא קורטן שתרומתו לגוף חשובה בחיזוק מערכת החיסון, העצבים ועוד.

שורש נוסף הוא הלפת שמחזקת את הגוף, פועלת נגד חיידקים ונגד סרטן ויש לה השפעה חיובית על מערכת השתן.

שורש מספר שלוש הוא הסלק שמחזק את הגוף ופועל כנוגד חמצון (קבוצת חומרים השומרים על האטה בהזדקנות התאים), פועל לניקוי הגוף, עשיר בוויטמין A – אנזימים שמחזק את הכבד ועשיר באשלגן.

שורש מספר ארבע הוא הצנון שמהווה מקור טוב לאשלגן (מינרל המשפיע על איזון לחץ הדם. המינרל חשוב מאוד לבריאות הגוף) ועשיר בברזל!

שורש מספר חמש הוא הקולורבי שעשיר באשלגן, סידן, ברזל, תורם במניעת סרטן בעקבות קבוצת חומרים שיש בו (פיטוכימיקלים) התורמים לבריאות הגוף.

שורשים נוספים הם שורש הפטרוזיליה ושורש הסלרי שעשירים בוויטמינים, מינרלים, ונוגדי חמצון, ומוסיפים המון טעם, ריח וארומה מושלמת לתבשילים (נסו אותם בתוך מרק עוף שלכם).

הבטטה גם היא ירק שורשי העשירה גם היא בבטא קורטן ובסיבים תזונתיים. הסיבים תורמים לתחושת שובע והאטה בהעלאת רמות הסוכר בדם.

ירקות נוספים שאומנם אינם שורשיים, אבל ממשפחת הכתומים, עשירים בבטא קורטן ובסיבים, ומתאימים למרקים ובריאים במיוחד הם הדלעת והדלורית. מכל השורשים הנפלאים הללו ניתן להכין מרקים ותבשילים, ואלו שרלוונטי, כמובן גם לאכול אותם חיים.

לבריאות ובתאבון : )

אודל אלי היא תרפיסטית בוויסות חושי באמצעות סנוזלן וגינון טיפולי.

(אין לראות בהמלצות הנ"ל שום התוויה רפואית כתחליף לתרופה או לריפוי מחלה. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל לפני היישום).

0 0 הצבעות
דירוג המאמר
guest

2 תגובות
נחמי נתן
נחמי נתן
1 שנה לפני

רוצה להציע לכן ירק חורפי נוסף ושמו ארטישוק ירושלמי. אחד הירקות היותר טעימים!!!! והוא מככב עכשיו בחנויות.
אני מוסיפה אותו לסיר עוף, למרקי ירקות, וגם כמרק בפני עצמו. הרבה שנים לא טעמתי כזה מרק טעים קל להכנה, ומזין!!!!
מצרפת קישור לאתר המתכונים ממנו הוא נלקח:
https://www.thekitchencoach.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%A7-%D7%90%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%A7-%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%9E%D7%99/
חורף בריא!!!

פ.א.
פ.א.
1 שנה לפני
הגב ל  נחמי נתן

הוא מתולע מאוד

אייקון של פרופיל

גלידה עם קרם בייגלה

צפיות: 110

אין תגובות

אייקון של פרופיל

רבי דוד אבוחצירא

צפיות: 260

6 תגובות

אייקון של פרופיל

בת 4 שהיתה גמולה לגמרי

צפיות: 210

4 תגובות

אייקון של פרופיל

החושך שזורח בחלונות

צפיות: 240

3 תגובות

הרשמה לניוזלטר

אולי יעניין אותך גם?

מטיחה שירה

אין לי כח לחכות –

אפרת אבוקסיס

יושבת רגע

לאחל שנה טובה

שבי רגע

שמלת-סריג ירוקה -לחגים.jpg

מתלבשת עם רותה

5 המלצות על שמלות במחיר סייל – שתוכלי ללכת איתן בחגים הקרובים!

רותה

נותנת מקום

פרק 124: קצת כמו לזרוק אותו

שרי וולך

מתכונים מהסרטים

ארוחה מהירה וטעימה לבין הזמנים, לצפייה >>>

שבי רגע

יושבת רגע

כמה מן כבר השקעתם בS&P?

שבי רגע

איך לזהות התקדמות בטיפול רגשי?

עזר מציון

איך תדעי אם הטיפול הפסיכולוגי או הרגשי שלך באמת מקדם אותך?

מירית קרייזמן, עזר מציון

alixepress

ילקוטי בית ספר לבנות

בתיה דויטש