לפני יותר מעשרים שנה פגשתי זוג חמוד במסגרת איזה עסק שיצא לנו להיפגש בו ביחד. היו לנו כמה מפגשים בהקשר לאותה עסקה, והרבה פעמים בהיתי בהם מוקסמת. אני עוסקת בשלום בית כבר לא מעט זמן, מכירה המוני בלגנים, קשיים ובעיות, לא צריכה להתאמץ לראות אותם, הם באים אלי, מונחים על שולחני כל יום. אבל האושר? אותו אני מתאמצת לחפש בכל פעם שאני נתקלת אפילו באקראי, אפילו בזוג שנקרה על דרכי לכמה דקות, גם מי שבעוד דקה לא אראה יותר לעולם – לראות את האושר, את הקרבה, את המבט, התנועות הקלות שיכולות להביע המון. אני מקשיבה למי שמאפשר לי באוטובוס או בחדר המתנה. אני כמובן לא שואלת אנשים זרים על חייהם, אלא חוקרת נסתרת של זוגיות מיטבית.
לזוגיות (לא) מיטבית יש כללים ורעיונות ודרכים לפתרון וגם למניעה. אפשר ללמוד תקשורת, אפשר לשתוק בהקשבה, אפשר לתרגל אמפתיה, חשוב להתרחק מביקורת ומשיפוטיות, וכן על הדרך. את הכללים אני יודעת, גם את מה שלא כתוב. למדתי הרבה מאד שנים מה לעשות ואיך כדי להגיע אל המיטב והרבה למדתי ממלמדי, האנשים שהכרתי בדרך ומכלל הן שמעתי את הלא ומכלל לא שמעתי את ההן.
ובכל זאת, למרות כל הידע וגם עם כל הניסיון ואולי דווקא משום כך, אני ממש מחפשת את הזוגות הללו, שכל הדברים הטובים ישימים בחיבור שלהם, והם מאושרים וטוב להם בביחד שלהם. אני אוספת מהם טיפים בין אם הם אומרים אותם בגלוי ובין אם הם פשוט מתנהלים בתוך זוגיות טובה ומעולה.
זה לא אומר שאין להם חילוקי דעות והם מסכימים עם הכל, אחד עם השני/ה. זה לא אומר שאין להם עליות וירידות כמו לכולנו. זה אומר שיש להם פחות ירידות ויותר עליות, וגם התנודות קלות ולא קיצוניות. אני תמיד נהנית לראות שזה באמת עובד, להיות נוכחת כשזוגיות טובה קורית באזור בו אני נמצאת. אני ממש מרגישה איך נהיה לי אור ואויר בנוכחות הדבר המושלם הזה שקוראים לו נישואים מאושרים. ב"ה שאני זוכה להיווכח שיש הרבה, הרבה מאד כאלו, ותמיד טוב לי לפגוש בהם.
כאמור את הזוג ההוא פגשתי מזמן, היו להם אז ארבע בנות קטנות, הוא עבד באיקס, היא עבדה בוואי, וכשהם היו ביחד אפשר היה לראות ניצוצות באוויר. בעדינות, כמעט בחשאיות ובצורה צנועה ולא מורגשת כמעט, אבל אני הרי חוקרת זוגיות, אז ראיתי. שמחתי בשבילם.
עברו יותר מעשרים שנה. אתמול הוא צלצל, היה צריך איזו טובה. הופתעתי מהשיחה, לא פגשתי אותם המון זמן ואפילו לא היה לי את המספר שלו שמור בטלפון, אבל כשהוא הציג את עצמו מיד נזכרתי: זה הזוג החמוד שפגשתי אז… שוחחנו קצת הם היו כבר סבא וסבתא, המשפחה התרחבה, הבנות נישאו ויש נכדים. הטובה שהוא ביקש קשורה לאשתו, הקשבתי ואחר כך אמרתי לו: זה נשמע כאילו אתם עוד בשבע הברכות שלכם… הוא צחק ואישר: כן, למרות שכמובן יש מידי פעם כל מיני קשיים, בסך הכל – גנעדן. אבל עובדים על זה כל הזמן ומתפללים, שלוש פעמים ביום אני מבקש בתפילת שמונה עשרה מהקב"ה שישמור על הזוגיות שלנו. מאז שנישאתי לא דילגתי יום על הבקשה הזו, ואני לא רואה את זה ולא מקבל את ההצלחה הזוגית כמובן מאליו. עובד על זה כל הזמן".
סגרנו את השיחה והרגשתי שלמדתי עוד משהו בדרך לזוגיות המיטבית. כי כן, אנחנו מתפללים על הבריאות ועל הנחת ועל הילדים ועל… תכניסו לתפילות גם זוגיות אפילו אם היא ממש בסדר ברגע זה. זוגיות היא בהחלט ענין של השקעה, אבל לא פחות ואולי הרבה יותר תפילה.
הניה שוורץ היא סופרת, פסיכותרפיסטית, מנחת הורים ויועצת זוגית
ליצירת קשר: 050-4102007, [email protected]





מקסים
תיאור מגרה
הלואי על כולנו!
יואו
אהבתי את הקטע שלהתפלל על דברים גם כשהם כביכול 'מסודרים'…
איך זה מרחיב את הלב לפגוש אנשים כאלו…
ותודה על התובנה המאלפת הזו, בהחלט נחוץ..
זו אהבה שמתפשטת במעגלים סביב סביב וכולנו נהנים ממנה,הקרובים ואפילו הרחוקים, והלוואי שנזכה להגביר אהבה בעולם!
כל כך נכון…….
תודה על התבונה היפה והכ"כ חשובה
מדהים!!
אך דבר אחד הציק לי שאמרת את זה לגבר
זה לא בעיה מבחינה הלכתית?