האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

מה נאכל בתשעת הימים? הצעות מעולות (בלי חגיגות)

שולו גולדמן, קונספט

המבצעים על מוצרי חלב בתקופה הזו מדהימים אותי כל פעם מחדש….

 איכשהו כשאני גומרת את מרתון הכביסות והגיהוץ (טוב, לפחות אצלנו האשכנזים),

כשכל הילדים כבר עם פיג'מות כי התקלחו לפני השקיעה,

 כשהבן שלי עשה דיונים עם בעלי אם מכינים סעודת ראש חודש או לא,

כשהקטנצ'יק צייץ שמחר, למרות ראש חודש, לא לובשים חולצה לבנה…

ניסיתי לשבת לכתוב את הפוסט הזה, ולידי נח עלון עם מבצעים לתשעת הימים.

אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק….

כמו כל התמונות היפות של הנופשים בחו"ל – כשאין טיסות.

אבל ברצינות,

לא אוכלים בשר כחלק מדיני אבלות,

 איך זה נהפך לחגיגי כמו ערב חג השבועות??

אבל תכל'ס, מה אוכלים?

תוספות – אני מכינה כרגיל:

פירה, אורז, פסטה, קצת אפונה ברוטב, שעועית ירוקה…

 כל בית עם מה שרגילים,

חלק מהארוחות אני ממירה בדג, הנה כמה הצעות שהילדים יאכלו.

 מושט "חריימה" שגם אשכנזים אוהבים 

לטגן בסיר:

בצל, שום, פלפל אדום, פלפל חריף והרבה עגבניות

 לתבל ב:

מלח, פפריקה מתוקה ומעושנת, כמון וכורכום

לסדר את הדגים השטופים בתבנית,

לשפוך עליהם את רוטב העגבניות המבושל,

להוסיף כוסברה קצוצה,

ואפשר גם גרגירי חומוס מבושלים.

לאפות כ-20 דקות ללא כיסוי,

בתנור שחומם מראש לחום מרבי.

מושט לילדים:

לסדר דגים בתבנית, לזלף עליהם קטשופ בנדיבות ומעט שמן

לתבל במלח, שום גבישי, פפריקה מתוקה, חריפה ומעושנת, אפשר גם גריל עוף/ דג

או ראס אל חנות.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום מרבי כ- 20 דקות ללא כיסוי.

מושט קל בסגנון אסייתי 

לסדר דגים בתבנית כשהעור כלפי מעלה

לזלף מעל: שמן זית, רוטב סויה, רוטב צ'ילי,

שום גבישי, והמון שומשום…

לאפות כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום מרבי

 ואפשר כמובן, יותר נקי,

 קצת שמן זית, לימון, מלח ופלפל שחור

 וקצת ירק קצוץ – פטרוזיליה או כוסברה

 ולתנור.                  

אופציה נוספת – קטניות

בריאות מאוד – מומלץ להשרות ללילה ולמשקיעות – להנביט,

יחד עם פחמימה זו מנת חלבון מושלמת.

מג'דרה – אורז עם עדשים

הרתיחי כוס עדשים חומות במים ובשלי כ-10 דקות, סנני.

חממי בסיר שמן וטגני 2 כוסות אורז, הוסיפי 4 כוסות מים רותחים,

הוסיפי את העדשים ותבלי במלח, פלפל שחור, כמון, כורכום

מעט אבקת מרק עוף – לבחירה.

בשלי כרבע שעה על אש קטנה,

בינתיים טגני 2 בצלים גדולים קצוצים/ פרוסים עד השחמה יפה,

הגישי את האורז עם הבצל המטוגן.

קציצות עדשים

החומרים:

1/2 ק"ג עדשים אדומות

להשרות כחצי שעה בליטר וחצי מים רותחים, 

לסננן היטב,

להכניס למעבד מזון,

ולהוסיף:

בצל גדול

3-5 שיני שום

1/2 חב' כוסברה או פטרוזיליה, לאוהבי הירק גם וגם.

4 ביצים

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פלפל שחור

 1/2 1 כפיות מלח

בכוונה כתבתי כמויות של תבלינים שלא תתקמצנו….

לטחון את הכל ב"פולסים" למרקם קצת גרגירי – שלא ייהפך לעיסה ממש,

להוסיף 1/2 כוס פרורי לחם ולערבב בכף.

לתת לעיסה לנוח מעט כדי שהנוזלים ייספגו, אם יש צורך להוסיף עוד מעט פרורי לחם.

לחמם תנור ל-200 מעלות,

לשמן נייר אפיה בעזרת מברשת,

להכין קציצות או "קבבים" מאורכים בידיים רטובות מעט ולסדר בתבנית,

למרוח את הקציצות המוכנות בשמן,

ולאפות עד השחמה יפה.

שנזכה במהרה לכתוב מתכונים חגיגיים באמת,

כשהימים האלו יהפכו לימי חג אמיתיים….

במהרה בימינו אמן!!!!

לקבלת מיילים עסיסיים משולו, מלאים במתכונים מעולים ורעיונות יצירתיים וקלים –  לחצי כאן >>>

קייטרינג קונספט – לבירורים, לקבלת המלצות, והזמנות לאירועים: 050-4146940

שימי לב התמונות להשראה בלבד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

גם את רוצה למכור בסרט?

אולי יעניין אותך גם?

מתלבשת עם רותה

לפני לידה? עוד המלצות לבגדים בשבילך

רותה

בישול לכל קונספט

ט"ו בשבט שחל בערב שבת

שולו גולדמן 'קונספט'

מנת עוף

בישול לכל קונספט

 מקפיאות לשבת חלק רביעי – עופות ובשר

שולו גולדמן, קונספט

לוח השראה

עיצוב פנים

איך בונים גיליון השראה לעיצוב?

הזירה, רות כץ

מכונת כתיבה

מחפשת עבודה

לא מסוגלת להמשיך בעבודה הזאת עוד יום

שרי שטרן