מתכון לקוגל תפוחי אדמה קלאסי ועסיסי שמריח מצוין, כזה שכולם חייבים לאכול ממנו פרוסה לפני שבת…
החומרים:
6 ביצים
1 כוס שמן
2+1/2 ק"ג תפוח אדמה מגורר גס (7 -8 ת"א גדולים)
4 כפיות שטוחות מלח
2 כפיות שטוחות פלפל שחור
– זו כמות שמספיקה לסיר קובנה עגול קוטר 22 -24 ויוצא גבוה. ובתבנית חד פעמית בינונית יצא נמוך יותר.
אופן ההכנה:
מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים במגרדת דקה.
מוסיפים את שאר החומרים.
יוצקים לסיר קובנה קוטר 24 או 22 או תבנית מלבנית בינונית מרופד בניר אפייה.
מכסים את הסיר / התבנית בניר אפיה, מגלגלים מעט בקצוות נייר האפיה, להידוק וסגירת הכיסוי.
אופים על חום 200 מעלות כשעה.
בליל שבת לאחר הסעודה, מניחים את הסיר / התבנית על תבנית אלומיניום הפוכה שמונחת על הפלטה עד סעודה שניה (כמנהג האשכנזים בהלכה ומי שנוהג אחרת שישאל רב).
הקוגל מקבל בישול איטי ומתקבל צבע חום בהיר רך ומשובח.
רוצה לקבל עוד מתכונים שווים והטבות? מתעניינת בקורסים / סדנאות לקבוצות?
קורסי פטיפורים / סדנאות לקבוצות בכל רחבי הארץ.
כתבי לי ל: a0527603117@gmail.com

13 Responses
2.5 קילו תפו"א יוצא רק תבנית בינונית? נשמע ממש קצת
לסיר אחד +פס אינגלישקייק.
ובתבנית בינונית- כשאת מכינה צריך שהתערובת תהיה עד 3/4 מגובה התבנית, כראות עיני זה מתאים לתבנית
. במידה ונשארה תערובת נוספת-תכניסי באינגלישקייק.
אחרי גירוד תפוחי האדמה במגרדת דקה לא צריך לסחוט אותם מעודף נוזלים שיש בהם ??
מצפה למענה. תודה. אסתי.
הנוזלים מוסיפים לאפיה.
אפשר לשפוך קצת ולהשאיר את השאר (לפני שהכנסנו ביצים)
טיפ קטן כדי שלא ישחירו התפו"א:
קודם אני מכינה בקערה את השמן והביצים ואח"כ שופכת מעל את ההתפו"א ומערבבת מיד, ואח"כ מוסיפה את שאר החומרים.
נכון מאוד.
מגורד גס או מגרדת דקה???
ממליצה להרתיח את השמן לפני שנכנסל בלילה.
כמה תפוחי אדמה בערך זה 2 וצי קילו?
בערך- כל תפו"א גודל אגרוף הוא כ200 גרם, אז כ12 תפו"א זה כ2.5 קילו
הכנתי לשבת יצא מושלם וטעיםםם
תודה!
יצא מדהים, תודה!
מימי, שמחה שיצא לך טעים
ולכל השואלות,
אז ככה כמה דיוקים:
21/2 ק"ג זה 7-8 ת"א גדולים.
מגרדים דק.
ומתאים לסיר קובנה קוטר 22, גם קוטר 24 זה טוב.
יוצא מעולה ומאד טעים
בהצלחה רבה