כן, אפשר להכין חטיף 'פופקו' בבית וזה לא מסובך בכלל. הטכניקה כוללת מהלך מבריק של אפיה שגורמת לציפוי להתייבש ולפופקורן להתפרך.
המדור לא אחראי לכל מקרה של התמכרות 😉
החומרים:
פופקורן מוכן מ-200 גרם גרעינים (כ- 13 כוסות בערך – כמובן תוכלו להכין אותו בבית בעצמכם)
½ כוס סוכר לבן
50 גרם חמאה או מחמאה
½ כוס סוכר חום (או עוד לבן)
¼ כוס שמן
1/3 כוס דבש
½ כפית מלח (כן!)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-100 מעלות
- ממיסים את הסוכרים בסיר עד לקבלת קרמל בצבע חום בהיר
- מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה (או המחמאה), את השמן, את הדבש, ואת המלח.
- מערבבים היטב עד לקבלת תערובת לא אחידה בעלת גושים קטנטנים של קרמל. יתכן שהשמן יהיה נפרד מהתערובת.
- מניחים את הפופקורן בתבנית גדולה, יוצקים עליו את התערובת, מערבבים ומשתדלים שכמה שיותר ממנו יצופה בקרמל.
- אופים במשך כ-½ שעה ותוך כדי מערבבים פעמיים-שלוש כדי שהציפוי יגיע לכל התכולה.
שומרים בצד שיישאר משהו לשבת : )
רוצה לקבל עוד מתכונים שווים והטבות? מתעניינת בקורסים / סדנאות לקבוצות?
קורסי פטיפורים / סדנאות לקבוצות בכל רחבי הארץ.
כתבי לי ל: a0527603117@gmail.com
