בין הזמנים כבר בעיצומו…
כאנשים מאמינים אנחנו מבינים שצריך את בין הזמנים עם כל המתח וכל מה שעברנו השנה,
אז שבי היקרה שלחה לי מייל וזה חלק ממנו –
"אני מחפשת מתכונים שאפשר בקלות לארוז לפיקניק לדוגמה.
או ארוחות ערב זריזות כדי לפנק את הילדים בבין הזמנים, אבל לא משהו שדורש שעות במטבח – כי לאף אחד אין כח לזה בחופש…"
בתחילה אמרתי לה שיש לי קייטרינג! אני בדרך כלל לא עוסקת במתכונים הכי קלים, ואבל אז חשבתי שיש הרבה רעיונות שאפשר לעשות בקלות, ולארוז דברים משביעים שאפשר לאכול אותם גם חם וגם קר, ויש בהחלט פינוקים קלים שאני עושה בקייטרינג ואיתם אני באמת מפנקת בבין הזמנים.
אני כותבת ומחייכת, למה? כי אני אוהבת מאד את בין הזמנים. יודעת שעכשיו אתן תוהות – די, באמת! איזה יצור את?!
אני יודעת שיש שלושה שבועות שבהם אני לא רואה, לא שומעת, רק נושמת….. וזורמת.
הבית נראה כמו בית בבין הזמנים, השעות הם כמו שעות של בין הזמנים, אבל האוכל שם, ויש לי הזדמנות לפנק להשקיע, לגוון וליצור אווירה.
אז הנה כמה מתכונים מהתפריט של הקייטרינג שאני מפרגנת בבין הזמנים –
קלים, טעימים, מפנקים ומשביעים.
קלים? תלוי אם את עושה הכל לבד…
אם את מעמידה את הבחורים לעזרה, לפעמים "אין הצר שווה בנזק…"
אם הקטנות עוזרות זה שווה, יש פעילות ושכרה בצידה.
ואם תקראו את המתכונים ותחשבו מה עבר על מירל… חשבנו שתיתן מתכונים קלים לבין הזמנים!! זה קל? אבל תקראו בעיון ותראו שהמרשמים עם מינימום לכלוך וכלים, לא מסובכים מידי, משביעים, קלים לניוד והגשה, ומגוונים לבין הזמנים!
נתחיל? עם תפוחי אדמה, מרשמים שטעימים גם קר.
תפוחי אדמה סמאש' POTATOES
מבשלים תפוחי אדמה שטופים ושלמים, לא מקולפים, עד לריכוך (לא מדי).
מערבבים בקערה שמן זית, שמן, ועשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, כוסברה, שמיר ומלח, שום ופלפל שחור, אפשר להוסיף ואפשר להוריד.
מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית עמוקה,
את כל הלחץ והמתח עכשיו את מוציאה על תפוחי האדמה… 😄
את לוקחת פטיש שניצל או רגיל או אפילו כוס… ונותנת מכה על כל תפוח אדמה באמצע.
שופכת על הכל את השמן זית, ומכניסה לתנור עד להשחמה של ה'מכות'.
לשדרוג אפשר לפזר גבינה צהובה מגורדת,
אפשר לעטוף את התבנית במגבת עבה, לצאת לפיקניק וזה נשאר חמים (בטח במזג האוויר החם שבחוץ…)
פינוק מעדן מרשים וטעים!
ציפס משודרג
ניקח שלוש תבניות, בכל תבנית נשים חבילת צ'יפס קפוא.
באחת –
נשפוך מעל רוטב צ'ילי בכמות יפה ונערבב.
בשניה –
מלח גס ושביבי שום.
בשלישית –
נערבב שמנת חלבית להקצפה עם חבילה רוטב פטריות היטב, עד שאין גושים.
נשפוך מעל, נכניס לתנור,
נוציא לארוחת ערב את שלושת התבניות, "וואו. מה זה? איזה השקעות…."
סירות תפוחי אדמה
על הבוקר את עוטפת תפוחי אדמה חצויים לאורך לא מקולפים, בנייר אלומיניום ומכניסה לתנור על 180 מעלות, ושוכחת מהם…
באיזה שהוא שלב את נזכרת שיש תפוחי אדמה בתנור,
מוציאה, בודקת אם רך בפנים,
לא מדי רך, כדאי להיזכר בהם לפני שהם מתרככים לגמרי…
את מוציאה את החלק הפנימי שלהם ומשאירה שוליים,
מערבבת היטב את הפירה עם מלח, פלפל וקוטג' או גבינה מלוחה/ מוצרלה וביצה,
ממלאת את סירות התפוחי אדמה במילוי,
נותנת צלייה אחרונה בתנור ומפזרת מעל גבינה צהובה ובצל ירוק לקישוט.
וואו, טעים!
לא חייבים להכניס בבוקר, אם את רוצה את זה לערב אפשר בהחלט להכניס בצהריים…
מה אפשר לקחת לפיקניק?
סלטים משביעים שטעימים קר, פינוק אמיתי ומשביע –
סלט נודלס
סלט טעים חם וקר,
נשמע ארוך אבל בכלל לא מסובך, קל להכנה, והתוצאה משביעה, טעימה ומרשימה,
מוצלח מאד לפיקניק.
1 חבילת אטריות נודלס (אפשר גם עם אטריות ספגטי דק או נודלס אורז)
2 בטטות חתוכות לעיגולים או רצועות
2 קישואים קטנים חתוך לקוביות או לרצועות
פלפל אדום חתוך לקוביות
פטריות טריות חתוכות
או פטריות שלמות בשימורים
1/4 כוס שמן
שיני שום כתוש
רוטב סויה
רוטב טריקאי
מלח, פלפל שחור גרוס
בוטנים או שקדים מלוחים
נבשל את האטריות לפי מה שרשום על החבילה,
נניח על תבנית מרופדת בניר אפייה את הבטטות, הפלפל והקישוא, נשפוך שמן זית ונאפה כ-10 דקות או עד להזהבה.
נשים נודלס במחבת עמוק או סיר רחב, נוסיף סויה ורוטב טריאקי, קצת מים, מלח ופלפל ונבשל תוך כדי ערבוב כמה דקות עד שהנודלס מכוסים היטב ורכים.
נוציא את הנודלס לתבנית או קערה,
באותו סיר נוסיף את הפטריות ונקפיץ, נוסיף את הירקות, קצת סויה, מלח ופלפל ל-3/4 דקות,
נשפוך על הנודלס ולערבב,
נוסיף בוטנים מלוחים או שקדים,
לגיוון אפשר להוסיף גזר חתוך לרצועות דקות מוקפץ ברוטב סויה,
כרוב לבן,
מגוון עשבי תיבול.
הירקות צרכים להישאר פריכים אבל לא רכים מידי,
אפשר להוסיף רוטב צ'ילי חריף או לפזר שאטה גרוסה זה משדרג מאד.
שווה לנסות, מניסיון מתחסל בפארק….
סלט עדשים שחורות
מרשם של אביגיל מייזליק, ניסיתי לראות את התאריך על גזיר העיתון אבל הוא נעלם כבר… לא משנה, זה סלט ששווה לנסות.
אולי בהתחלה הסלט הזה קצת מרתיע את המתבגרים, אבל בשבילך זה פינוק שווה, ולאט לאט יהיו אמיצים שינסו ויתלהבו.
מעולה ליציאה, מעולה לסעודה קלה או תוספת.
החומרים:
כוס עדשים שחורות קטנות
רבע כוס חמוציות ללא סוכר (לא חובה!)
5 עגבניות אדומות בשלות
2 קולורבי קטנים
3 בטטות בינוניות
שמן זית
מלח ופלפל שחור
מיץ מחצי לימון
חצי כפית דבש או סילאן
רבע כפית צ'ילי גרוס
2 כפות כוסברה או פטרוזיליה
ההכנה:
נבשל עדשים בסיר עם הרבה מים למשך 20-25 דקות על אש נמוכה לא מכוסה, עד שהעדשים רכות לגמרי אבל לא מתפוררות.
נוסיף לסיר את החמוציות ולהשרות דקה,
נסנן לתוך מסננת ונשטוף בזרם מים קרים,
נעביר לקערה או קופסא,
נתבל את העדשים במיץ לימון, דבש או סילאן, 2 כפות שמן זית, מלח, פלפל וצ'ילי גרוס.
נערבב היטב
נחתוך את העגבניות לשמיניות,
נקלף קולורבי ונחתוך לרבעי עיגולים,
נקלף בטטה ונחתוך לרבעי עיגול
נניח כל הירקות על תבנית מרופדת בניר אפייה נשפוך שמן זית ונתבל במלח ופלפל.
נאפה כ15-20 דקות עד שהירקות מזהיבים ומתרככים,
נוציא ונצנן.
נשפוך את הירקות על העדשים, גם את הנוזלים שהצטברו, לקשט בפטרוזיליה או כוסברה ולהגיש.
אני לרוב מוסיפה גם חסה קצוצה או לבבות חסה ומערבבת, צריך שיהיה יותר ירקות מהתבשיל.
אפשר כמובן לשנות את הירקות לפי הטעם ולפי מה שנמצא במקרר, להוסיף פטריות, ברוקולי, וכד'
והנה עוד כמה מרשמים קלים לפיקניק:
קרואסון ממולא
אפשר לקנות במאפיות קרואסון גדול, טבעי ללא מילוי, בדרך כלל הוא מגיע עם סירופ סוכר מעל,
יש אפשרות להזמין ללא סירופ סוכר,
ואז רק נשאר לך רק לחתוך את הקרואסון כמו לחמנייה ולמלא –
בגבינה, פרוסות עגבנייה, חסה, פרוסת סלומון מעושן, מלפפון כיד הדמיון הטובה.
מרשים, טעים ומשביע.
אם את פותחת קופסא כזו בפארק, מה צריך יותר מזה??
מקלות קרקרים
תכפילי את הכמויות של המתכון הבא, תעמידי בפארק בקופסאות או תסדרי על צלחות,
תפתחי כמה מטבלים כמו גבינת שמנת, רוטב פיצה, חציל קלוי, סלט טונה או מה שנראה לך,
כשיושבים סביב השולחן תוך כדי טובלים ואוכלים…
ואם חותכת ירקות ליד זאת ארוחה קלה ומשביעה.
החומרים:
700 גרם קמח לבן או מלא
1 וחצי כף מלח
1 וחצי כפות סוכר
1 כוס שמן
1 וחצי כוס מים רותחים
ההכנה:
נרדד דק על תבנית או על נייר אפיה, נמרח ביצה ונפזר שומשום או קצח.
נחתוך לפסים ארוכים,
נאפה עד להזהבה טובה.
אפשר להוסיף צבע לבצק על ידי פפריקה מתוקה/ כורכום או פטרוזיליה יבשה.
ואפשר כמובן לוותר על אפיה ולהינות מהרעיון הזה עם מקלות גריסני קנויים, זה מקצר תהליכים בהרבה…
ואם נשארו לך לחמניות מהיציאה של אתמול או שסתם בא לך פינוק הפתעה בבגט או בלחם,
אז הנה באגט מוקרם
או לחם שלם או לחמניות רגילות או עגולות,
נפרוס את הלחמניות או הלחם, לא עד הסוף, שיישאר מחובר בבסיס במרחק של ס"מ או נפרוס לקוביות.
נניח בין הפרוסות קצת חמאה, חתיכת גבינה צהובה או נפזר ביניהם גבינה מגורדת,
אפשר להכניס גם טבעות זיתים.
נערבב שום כתוש עם אורגנו או בזיליקום ושמן זית,
נמרח על הלחמניות או על הלחם היטב מלמעלה שהשמן יחדור בין הפרוסות,
נאפה על 180 מעלות עד שהגבינה נמסה,
אם את אופה לחם שלם כדאי לעטוף אותו בניר אלומיניום.
אפשר למרוח בין הפרוסות גם רוטב פיצה, גבינה צהובה וזיתים,
אפשר רק לשפוך מעל את שמן הזית המתובל ולפזר גבינה צהובה,
כדאי להגיש מיד!!
מניסיון מתחסל מיד שיוצא מהתנור,
רק כתבתי וכבר התחשק לי להכין….
שבין הזמנים יעבור לכולנו בקלות, בנחת, בשלום, בשלווה ובבריאות, ורק ישפיע טוב על כולם להגיע עם כוחות מחודשים לשנה החדשה!!
*שימי לב התמונות הן תמונות השראה, מלבד התמונה של הקרואסונים הממולאים
טעימות ממה שהולך פה בקייטרינג…
3 Responses
וואו אלופה- אני ממש אוהבת לקרוא אותך חוץ ממתכונים שווים את גם כותבת שווה
וואי,
ממש אהבתי,
יש לך רעיון עם מה להגיש את הצ'יפס המשודרג?
אולי פתיתים או רביולי בטטה?
נגיד אני ישים סלט חי, ומה עוד כדאי (עדיף שלא דורש מידי השקעה….)
תודה, מחכה לעוד רעיונות מגניבים כאלו
חייבת לומר לך שראיתי את המתכון של תפו"א סמאש שהצעת כאן
והכנתי הרק היום לכבוד חנוכה 0כל יום הכנתי מאכל חלבי אחר)
שמרתי את המתכון הזה לזמן שהבחורים יחזרו מהישיבות ויאכלו איתנו אחרי הדלקת נרות.
וואווו…… זה היה מעבר למצופה. כולם התלהבו ובעיקר בעלי. בכלל לא חלמתי—-
מחכה לעוד מתכונים 'שווים' כאלו….