שלום לכולן,
כבר תקופה ארוכה שאני שוברת את הראש בחיפוש אחרי מנות אחרונות קלות לשבת, נמאס לי מגלידת וניל ו/או סופלה.
העניין הוא שבאינטרנט אין הרבה מתכונים פרווה, והרבה פעמים שכתוב באתר לא חרדי כותרת של 'קינוח', מגלים בפנים עוגת שוקולד בסיסית…
אשמח לרעיונות שימושיים, מתכונים קלים והכי טוב, שיהיו גם יפים 🙂
תודה!
אביגיל
יש גם לך שאלה? נושא שמציק לך? זאת ההזדמנות שלך לשאול שאלה באנונימיות מוחלטת!
כתבי כאן וכולנו ננסה לעזור לך!
25 Responses
הרבה פעמים מכינה סורבה: מרסקים מנגו במעבד מזון חצי קפוא עם קצת שמן בלי שום סוכר מקפיאה בקופסא וזהו
בריא מרענן וטעים!! (צריך להוציא כחצי שעה לפני ההגשה כדי שתוכלי לחתוך
חוצמזה רוצה לגלות לך כאחת למשפחה ברוכה ומארחת הרבה שאין אצלינו מידי הרבה מקום לתפאורה של מנה אחרונה
אם אין זמן להשקיע שמים חתיכות מנגו קפואות או קוביות שוקולד מריר בצלוחית יפה ו—-זהו…!
שבת שלום
-קומפוט מסורתי-מבשלים תפוחים+אגסים עם מעט סוכר ומים כמובן (אם רוצים שיצא הרבה "מיץ"
שמים יותר מים ואם פחות אז פחות)
עד שהפירות מתרככים
אפשר להקפיא ולהגיש מופשר חלקית-ממש טעים
האגסים מוסיפים טעם מעדן
אפשר להגיש גם טחון עם פקאנים מלמעלה
-שייק פירות קפואים או מקופסת שימורים (רק שימו לב לשמור בהקפאה לאחר הטחינה
כי אחרת יש פירות שמשחררים חמיצות במהלך השבת)
אפשר לשחק עם הצבעים להגיש ב 2 או 3 שכבות צבע (שמתערבבות קצת כי הוא נוזלי אבל עדיין יוצא יפה.
-מוס מ2 מוצרים
-מקציפים ריץ' קטן
בסיר ממיסים 2 חב' שוקולד עם ריץ' נוסף
מאחדים ע"י הקצפה חלקית
יוצא טעים עם ארומה שוקולדית עשירה
אפשר לפזר קוקנט מלמטה או מלמעלה
לפעמים הקינוח שלנו זה ארטיק לה פרוטה…
שבת שלום!
סורבה בקלי קלות-
טוחנים תותים עם ספרנג ירוק (אגס תפוח סברס)
מקפיאים בכוסיות
יוצא טעיםםם
מנה קלה, קיצית, טעימה ומרעננת
(כזו שתוכלי בקלות ללמד את הילדים להכין)
מסננים שימורי אפרסק ומכניסים את הנוזלים למיקרו לדקה
בינתיים מקציפים ריץ' אחד
מרסקים בבלנדר את האפרסקים.
מוסיפים 6 כפות או קופסא קטנה של ג'לי תות לסירופ האפרסק.
מקפלים את הריץ' עם האפרסקים והסירופ,
מכניסים למקרר.
יוצא צבע אפרסקי במרקם חלומי.
לצבע צהוב- ניתן להחליף את האפרסקים באננס,
ולשים ג'לי צהוב במקום תות.
בול לקיץ!!
ארטיק מגנום מפירות קפואים-
במעבד מזון טוחנים פירות לפי הטעם (תות / מנגו / פסיפלורה / אננס / שילובים….)
מוסיפים אבקת סוכר וטיפה מיץ לימון ומכניסים לתבניות של מיני מגנום להקפאה.
אפשר להכין בקלות ג'לי בכוסות:
מקציפים ריצ
ובנתיים מכינים ג'לי לפי ההוראות ,ומכניסים את הגלי עם המים הרותחים לריצ, מערבבים ומכניסים לקרור בתוך כוסות, לפעמים אני מכינה גם ג'לי רגיל בכוסות, וחלק ג'לי עם ריצ בכוסות נוספים וזה ככה צבעים שונים וטעים!
גלידת תותים בקלות וטעימה
מכניסה 2 כוסות תותים מרוסקים עם 2 חלבונים ושלושת רבעי כוס סוכר לתוך מיקסר או מעבד מזון למשך כמה דקות ובנתיים הגלידה טופחת ואז מקפיאים !!
בהצלחה!
שייק פירות מרענן מפירות קפואים
אם יש לך שייקר אז מצוין אם לא אפשר לרסק בבלנדר
אני קונה תותים קפואים מנגו/ בננה/ מלון קפוא אפשר לשלב לפי הטעם
אפשר להוסיף תמרים לרסק יחד עם חלב סויה/ שקדים
יוצא ממש מוצלח אני לא רואה צורף להוסיף סוכר בכלל
בהצלחה!
ואיך את שומרת את זה? במקפיא?
כי מנסיוני במקרר זה משנה את צבעו וטעמו אחרי כמה שעות, בטח אחרי לילה
במקרר זה אמנם משנה צבע אבל הטעם נשאר, מכינה בחמישי/ שישי
כדורי קורנפלקס > לטחון קורנפלקס צהוב (לא דק מדיי) לערבב עם חמאת בוטנים ודבש (האמת שאני עושה לפי העין, אבל זה בערך כוס חמאת בוטנים ו3 כפות דבש) שמה בתבניות סיליקון או בעטרות נייר או לעצלנים להדק לתבנית מרובעת (אח"כ לחתוך לריבועים) ומכניסה למקפיא ואח"כ לצפות בשוקולד מריר > זה ממש טעים!
לדעתי אפשר גם להמיס שוקולד מריר, חמאת בוטנים וקצת דבש ולערבב עם קורנפלקס או פצפוצי אורז > זה פשוט קצת מראה יותר פשוט.
ועוד חיתוכיות באותו רעיון: לתחתית- שרוול ביסקוויטים, כף אבקת סוכר, 3/4 כוס חמאת בוטנים, 1/4 כוס דבש, 50 גר' מחמאה מומסת > לערבב ולשטח בתבנית. לציפוי- 200 גרם שוקולד להמיס עם 1/3 כוס חמאת בוטנים. אפשר מעם שכבת השוקולד לעשות זילופים של חמאת בוטנים מ3 כפיות ולעשות סיבובים עם קיסם.
(אם לא אוהבים חמאת בוטנים אפשר להמיר לממרח אחר)
אפשר להכין קוקילידה: להמיס 200 גרם שוקולד עם חצי כוס שמן. במיקסר להקציף 2 ביצים עם חצי כוס סוכר לבן וחצי כוס סוכר חום, להוסיף את השוקולד המומס בעדינות ואז להוסיף 3/4 כוס קמח, 3 כפות קקאו ו1 כפית אבקת אפיה ולערבב.
הכי יפה זה להעביר לשקית זילוף ולזלף עיגולים לתבנית לאפות ב180 מעלות ל10 דקות. ואז להכין קצפת פרווה ולהכין את הגלידות.
(קצפת פרווה – ממליצה להוסיף כוס מים (של חד"פ קר) לריץ ופודינג וניל ולהקציף ואז אין טעם לוואי של הפרווה בגלל הכמות של המים.
יש לי גם מתכון לעוגת קרמבו קלילה ומוצלחת, בראוניז טעים (אני מגישה עם גלידה), וגם קרמבל שאפשר לעשות בכוסיות גלידה ומעל קרמבל שמכינים, פחזניות.. זה מה שעולה לי, אם בא לך מתכון למשהו תרשמי ואצרף בעז"ה.
הי תודה על כל הרעיונות אשמח למתכון לפחזניות ולבראוניז טוב.
תודה רבה..
בראוניז:
2 חבילות שוקולד להמיס עם כוס שמן
בקערה לערבב כוס קמח, כוס סוכר, כפית נס קפה, כף גדושה קקאו ו3 ביצים ואז להוסיף את השוקולד המומס ולאחד לתערובת חלקה.
ניתן לפזר מעל שברי אגוזים ושוקולד ציפס או כמה כפיות של חמאת בוטנים ולערבב
160 מעלות למשך 45 דקות (אני שמה בתבנית אלומניום לא בגודל A4 אלא קצת יותר קטנה. אם את שמה בתבנית הרגילה של הA4 אז צריך פחות זמן אפיה, נגיד 30-35 דקות)
פחזניות:
יוצא כמות בדיוק למגש אחד של התנור אז מומלץ להכפיל כמויות.
לשים בסיר חצי כוס מים, 5 כפות שמן, 2 כפות סוכר, קורט מלח- מחכים עד שהמים מבעבעים ומכבים את הגז ומוסיפים 3/4 כוס קמח ומערבבים עם כף עץ או סיליקון- עד שהתערובת נפרדת מהדפנות. מעבירים למיקסר ונותנים דקה להתקרר.
עכשיו מערבבים ביצה בכוס וכל פעם שופכים למיקסר חצי ביצה עד שמגיעים למרקם של שמנת/חומוס (אמור לצאת בין ביצה וחצי ל2 ביצים)
רצוי להעביר לשקית זילוף ולזלף פחזניות בתבנית (או עם כף)
לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 20-25 דקות. לא לפתוח את התנור בזמן האפיה! אחרת הם צונחות ובסיום האפיה רק לעשות חריץ קטן בתנור ולהכניס מגבת (שרק יצאו האדים) ולהשאיר לקירור בתנור לשעה וחצי.
ראיתי שהזכירו פה קומפוט -לפתן פרות אני מוסיפה לו פרות יבשים (משמש אננס פפיה) או עכשיו בקיץ שזיפים אפרסקים וכד' ממש מוסיף ומשבח את הטעם…
ועוד דבר,
מקצף פירות:
לוקחת 1חלבון מיץ מחצי לימון כוס סוכר וכוס פרי תותים קפואים \קווי \תפוחים מבושלים ללא מים וכיד הדמיון התותים יוצא הכי טוב!!
מקציפה חזק חזק כ-15 ד' ושמה בתבניות אינגליש ומקפיאה וכולם משוגעים על זה!!
שבת שלום!!
מזדהה לגמרי עם הבעיה הנ"ל
במשפחה המורחבת של בעלי (שמונה כמה עשרות נשים ובנות!) מישהי תפסה יוזמה ובקשה מכולן לשלוח לה מתכוני קינוחים קלילים לשבת, ערכה אותה בצורה נעימה לחוברת חמודה אחת ומכרה אותן לבנות המשפחה (עלות הדפסה בלבד..)
ממליצה לכל מיש היא בעלת יוזמה😉😉
הנה מתכון מתוך החוברת, עוגה קלה להכנה מחומרים זמינים ומאוד טעימה:
2 חבילות בסקוויטים (400-500 גרם)
קצת אגוזים/שקדים – לא חובה
מרסקים ביחד ומוסיפים:
חצי כוס סוכר
4 כפות קקאו
חצי כוס שמן
כוס מים
מעט מיץ ענבים -לבחירה
את המים מוסיפים בהדרגה לפי העיסה שלא יצא נוזלי מידי
משטחים את העיסה על תבנית בינונית ומכינים ציפוי:
ממיסים 2 חבילות שוקולד עם 2 כפות גדושות חמאת בוטנים
שופכים על העוגה מעל ומקפיאים
בתאבון!!
אולי תסכימי לשתף בקובץ של כל המתכונים?
מנות אחרונות שאוהבים אצלינו:
מגנום פרות – אני מרסקת פירות קפואים – תותים, אננס ומנגו, אפשר עוד סוגים עם כמה תמרים וחצי פחית של קרם קוקוס, מקפיאה בתבניות של מיני מגנום – הילדים משוגעים על זה, דומה ללה פרוטה אבל יותר מעודן ופחות מתוק (אני ל מסוגלת לאכול לה פרוטה – מתוק לי מידי…)
פצפוצי שוקולד – ממיסה שתי חבילות שוקולד מריר עם 3-4 כפות של טחינה גולמית, מערבבת עם 6 כוסות פצפוצי אורז ומקפיאה במנג'טים
למישהי יש מתכון לשוקולדים טעימים בתבניות סיליקון קטנות?
כלומר למילוי טעים?
תודה!
את רוצה מתכון לפרלינים?
כן, תודה!
אשמח למתכון לפרלינים!
פאי פקאן,
גלידת תותים עם שברי עוגיות למטה,
אין כמו פירות קיץ! אבטיח, מלון, ענבים, אפרסק, שזיף, מנגו… לחתוך ולהגיש- הכי טעים והכי בריא!
אפשר גם סלט פירות- אני אוהבת 3 צבעים עזים : צהוב, ירוק ואדום- מנגו/ אפרסק משימורים / אפרסמון + קיוי + רימון/ חמוציות. אם אפרסק- אני שמה את הרוטב של השימורים ולא צריך להוסיף עוד סוכר. טעים יפה ויחסית בריא! (שימורים פחות)
אפשר גם לרסק שימורים של אפרסקים עם המים, ולהגיש בכוסות עם קשית- כמו שייק. קלללל וטעים ואלגנטי!
פירות מקורמלים קלות.
מה צריך?
פרי אחד או יותר (תפוח, בננה, אגס, אפרסק, אננס – כל מה שיש)
כפית חמאה או שמן קוקוס (לא חובה, אבל מוסיף טעם)
כף דבש או סילאן (או יותר לפי הטעם)
קורט קינמון או הל (לא חובה, אבל משדרג)
אופציונלי: כמה אגוזים קצוצים או קוקוס טחון לקישוט
איך מכינים?
שטפו וחתכו את הפרי לחתיכות בגודל ביס (פרוסות, קוביות, וכו'). אם משתמשים בתפוח או אגס, אפשר לקלף אם רוצים.
חממו מחבת קטנה על אש בינונית. אם משתמשים, הוסיפו את החמאה או שמן הקוקוס ותנו להם להימס.
הוסיפו את חתיכות הפרי למחבת.
בזקו מעל את הדבש או הסילאן ואת התבלינים (אם משתמשים).
בשלו את הפירות על אש בינונית-נמוכה במשך כמה דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהם מתרככים מעט ומקבלים ציפוי מבריק וקרמלי קל מהדבש/סילאן. שימו לב לא לשרוף את הסוכר.
העבירו את הפירות המקורמלים לצלחת.
אם רוצים, פזרו מעל אגוזים קצוצים או קוקוס טחון.
יש באתר שלי הרבה סוגי קינוחים , אפשר בצד לבחור בסנן "פרווה"
https://menurecipes.co.il/%D7%A7%D7%98%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F/%d7%a7%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%97%d7%99%d7%9d/
בהצלחה ושבת שלום!
עוד משהו שהילדים שלי הכי אוהבים- "סלט קרטיבים".
קונים קרטיב קרח פשוט בכמה צבעים
לפני ההגשה חותכים לקוביות עם סכין חדה
מערבבים ליצירת "סלט" צבעוני ומגישים!
כל הילדים (וגם המבוגרים) אוהבים, קל וגם ממש לא יקר…
נשמע טוב
אבל אחרי כמה דקות לא מתערבב לעיסה דביקה?