עוגה הדורה וקלה להכנה, אם משתמשים בבצק עלים מוכן.
להגשה האלגנטית, מעמידים את העוגה על הצד, מזלפים מעל מהקרם ומקשטים בפירות.
החומרים הדרושים:
500 גרם בצק עלים
סוכר
לקרם:
250 גר' גבינת מסקרפונה
400 גר' שמנת מתוקה להקצפה
50 גר' אבקת סוכר
כפית מחית וניל או תמצית וניל
אוכמניות או דובדבנים טריים או קפואים
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: מרדדים את הבצק לעלה דק מפזרים מעט סוכר לבן, משני צדי הבצק.
- חותכים לגודל הרצוי 3 מלבנים שווים לכל עוגה ומעבירים למגש על נייר אפייה. מניחים על הבצק נייר אפייה ומשקולת (למשל תבנית).
- מכניסים לאפייה 10 דקות ב-200 מעלות.
- מנמיכים ל-160-150 מעלות לעוד כשעה, מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת עם חצי מהסוכר לקצפת רכה, מקציפים את המסקרפונה עם הווניל ויתרת הסוכר. מקפלים את הקצפת לגבינה המוקצפת.
- לוקחים עלה בצק מוכן, מזלפים מהקרם פסים או עיגולים, מפזרים אוכמניות/דובדבנים, מניחים עלה בצק מעל, ושוב מזלפים מעל פסים או עיגולים. מכסים בעלה השלישי. מסדרים יפה את השכבות שיעמדו מדויק אחד מעל השני. מפזרים אבקת סוכר או מקשטים בזילופים ופירות.
- להגשה כמו בתמונה הופכים את העוגה על צידה, מזלפים מהקרם בעזרת צנתר עלה או כוכב, ומקשטים בדובדבנים ואוכמניות.
- ניתן להכין את העלים מראש ולהקפיא, ואת הקרם יום מראש. העוגה במיטבה כשהיא מורכבת טרייה,
- לאחר קירור או הקפאה, עלי הבצק יהיו רכים ולא פריכים.
מתכונים: גלית בושי, צילום: שושי גרינוולד
ביום ראשון הקרוב!
סדנאות בשידור חי עם השפים של הקמפוס הקולינרי, חינם לגמרי!
בואו ללמוד להכין ביסים מתוקים ומלוחים שיגרמו לכולם להגיד: וואו!
מה אתם הולכים ללמוד במפגש לייב: ביסים מתוקים – פינוקים קטנים, מלאי שכבות של אושר 💛
ביסים מלוחים – שני מתכונים לנשנושים מלוחים ממכרים 🥟
מתי ואיפה? יום ראשון הקרוב! | י"א שבט | 9.2.25
19:30 – 20:30 | ביסים מלוחים – שף יוסי בן דיין
20:30 – 21:00 | הפסקה
21:00 – 22:00 | ביסים מתוקים – שף קונדיטור אפרת
אצלכם בבית! ביוטיוב לייב + זום לייב
שימו לב: זה בחינם אבל מספר המקומות מוגבל!
אז רוצו לתפוס מקום טוב!
כנסו להרשם פה בלינק
מחכים לכם עם הרבה אנרגיה והפתעות!
השפים וצוות הקמפוס הקולינרי