האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

מה שלא לימדו אותנו בבית הספר…

שבי

תמונה של ג'ימייל

האם יום אחד יתחילו ללמד בסמינרים, וגם במוסדות לימוד אחרי הסמינר – שימוש מושכל בדיגיטל?

לא מדברת כרגע על סכנות הטכנולוגיה – שעליהן מדברים הרבה, ב"ה.

מדברת על שימוש מושכל מבחינת ניהול זמן, כתיבה נכונה וכו'.

כשאני הייתי בבית ספר, למדנו את הכללים הנכונים לכתיבת מכתב (לצעירות פה: מכתב זה הציור שנמצא בסמל של גי'מייל 😉), היה נמען, מען, נושא, מה כותבים על המעטפה מקדימה, מאחורה וכו'.

מתי יהיה שיעור בסמינר על איך כותבים מייל נורמלי?

אני מקבלת עשרות מיילים ביום, גם על ההתנהלות הכללית של שבי רגע, וגם כתגובה על הניוזלטרים, וחלק מהמיילים ממש קשים לקריאה…

אין סימני פיסוק. שגיאות כתיב. רווחים לא במקום. כתב ענק ובלי פרופורציה וכו' וכו'

כן, אני יודעת. כותבים במהירות שיא ולוחצים על 'שלח'. אבל אם כתבת למישהו משהו, והתכוונת שיקדיש מזמנו כדי לקרוא את זה, אולי מגיע לו לקבל משהו קריא וידידותי?

את שיעור כתיבת המייל שלי למדתי מאחד העורכים בעיתונים שבו כתבתי. זה היה אדם עסוק מאד מאד, אבל לא היה מייל כמעט שלא התחיל ב"שלום וברכה" והסתיים בחתימת השם שלו.

אז נכון, באמצע התכתבות לא צריך לפתוח תמיד ב"שלום", אבל לפחות בהתחלה, שיהיה משהו ידידותי.

ויש עוד המון נקודות קריטיות לשימוש נכון במייל, בע"ה בפוסט הבא.

תגובה אחת

  1. מסכימה איתך מאוד!
    לגמרי נכון!
    גם אני עומדת תוהה לפעמים מול מיילים שכתובים בצורה ממש לא מתאימה ולא תואמת סביבה. (אלו שכותבים את כל תוכן המייל כמעט בשורת הנושא, לדוגמא)
    אנשים לא קולטים איך הם יוצאים מגוחכים, ובתור אחת שהנושא חשוב לה, זה בהחלט עלול לשנות לי את המבט עליהם… אם הייתי צריכה לגייס מישהי כזו לעבודה לא בטוח שהייתי מקבלת אותה.
    נהניתי מהרעיון שלך לכתוב את זה בצורת מדריך 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

אולי יעניין אותך גם?

קולינריה מנצחת

קטאייף במילוי בשר

אתי מלכה, הקמפוס הקולינרי

חכמת ההמונות

הזוגיות שלנו מורכבת, בטח בחגים

חיה

בקר ברוטב תפוזים

קולינריה מנצחת

תקפיאי לראש השנה: פרוסות בשר ברוטב דבש ותפוזים

ציפי כהן, הקמפוס הקולינרי

אחריי!

טור חדש עם גיטי ויספלד, והפעם: על התנגדויות סמויות (וגלויות)

גיטי ויספלד