האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

מה זה רה-אורגניזציה? צעד 2 למטבח בריא

יעל קנייבסקי

מטבח

רה-אורגניזציה, או בעברית פשוטה: "סידור מחדש" הינו צעד יעיל ופשוט לשדרוג המטבח לבריא יותר.
לפעמים רק שינוי במיקום הפריטים משפיע על בחירה טובה יותר בצריכתם.

בפסיכולוגיה השיווקית יש חקר נרחב בנושא הנקרא "פלנוגרמה" או "עיצוב מדף".
האם שמת לב שכאשר את נכנסת לסופר, דבר ראשון יצודו עינייך פריטי מבצע, ממתקים בעטיפות צבעוניות, וחטיפים?
לעומת זאת מוצרי יסוד שממילא תקני נמצאים בעומק החנות: לחם, מוצרי חלב, ירקות…
הרעיון מאחורי זה פשוט ביותר: "העיניים רואות והלב חומד" – העיניים שלנו הן חלון דרכו אנו מושפעות ובעזרתו מחליטות על הצעד הבא.
את אותו רעיון אני מציעה לאמץ לעיצוב המרחב במטבח, רק באופן הפוך:
את הדברים המזינים יותר, אותם תרצי לצרוך, שימי במקום נראה לעין,
לעומתם את הדברים הפחות מזינים, אותם את שומרת למקרים מיוחדים, ולא רוצה לצרוך ביום יום, שימי במקומות פחות גלויים.
(אין זה אומר שצריך "להחביא" מאכלים מסוימים, ממש לא, גם לא לפחד או להירתע משום סוג של מזון, כמובן).
אשתף אותך באנקדוטה אישית, לפני תקופת מה, בעלי קנה קופסת ביסקוויטים גדולה שלא נכנסה למדף הרגיל בארון ועל כן נשארה אחר כבוד על השיש..
והנה מה שקרה בעקבות כך: שעת אחה"צ, הילדים משחקים ו-"אמא, אפשר ביסקוויט?…"
אפילו אני, שלא נגעתי זה עידן ועידנים במוצר הזה, מצאתי את עצמי מתלבטת אם לטעום…
מהר מהר מצאתי מקום מכובד ומוצלח יותר לקופסא הסוררת…

איך בתכלס אפשר ליישם את הכלי הזה? הנה כמה דוגמאות פרקטיות:

  • להניח קערה יפה על השיש/השולחן עם פירות העונה – תופתעי איך גם הסרבנים פתאום מבקשים רשות לטעום פרי עסיסי.
    שימי לב שהנס לא קורה בין יום, וגם לא לאחר שידולים "נו תיקח.. תטעם.." – לא. תני לנס לקרות מעצמו : )
  • את הירקות אפשר לסדר לפי צבעים בקופסאות פלסטיק במקרר – כמה מזמין!
  • את הממתקים והחטיפים שמרי בארון גבוה, לא מידי נגיש, כדי שייקח לך דקה או שתיים להושיט יד ולקחת, ועד אז תוכלי להחליט עד כמה את אכן מעוניינת..
  • זכרי שבבוקר יש לנו יותר שליטה ומודעות לקורה מסביב, אל תשאירי דברים שיכולים להוות טריגר להמשך היום, למשל ממרח שוקולד – בסיום השימוש הכניסי לעומק המקרר/המזווה וכו'.
  • סדרי את המגירות, המקרר, המקפיא, והארונות בצורה כזו, שכאשר תרצי לבשל צהריים למשל, מה שיהיה נגיש אלו דברים איכותיים יותר: קטניות, ירקות, דגנים מלאים ולא פסטה או שניצל תירס, אליהם תגיעי בכל מקרה אם תרצי…
  • טיפ אחרון (קשור ולא קשור): אריזות אישיות מייצרות שליטה. ממליצה כבר בשלב הרכישה לשים לב ולקנות מוצרים באריזות קטנות/אישיות ולא חבילות משפחתיות, שהן בבחינת בור ללא תחתית…
    כך שגם אם החלטת לקחת וופל, לצורך הדוגמא, תיקחי אחד עטוף ולא תפתחי חבילה ותרגישי צורך גם לסיים אותה…

בהצלחה בארגון המטבח, בטוחה שעל הדרך תרוויחי מטבח נקי ומסודר יותר : )

יעל

למדריך שריפת שומנים ללא כושר ודיאטה לחצי כאן>>

חוסמת? שלחי בקשת הצטרפות למייל: 0527146863@yaelifestyle.co.il

2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

אולי יעניין אותך גם?

מחפשת עבודה

מרוויחה 2,000 ש"ח בחודש

מטבח

סנדוויץ' טורטייה מתוקה (מנה אחרונה – ברגע!)

וולמנ'ס אירועים

ממומן

העצמה

למדם – ככה לומדים היום!/ ציפי גולן

ציפי גולן, למדם

נותנת מקום

פרק 23: סעודת הבראה

שרי וולך