האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

חגיגת מתכונים חלביים לשבועות/ קייטרינג מירל רוזנבוים

קייטרינג מירל רוזנבוים

עוגות גבינה אישיות

איך שראיתי הבקשה של שבי לקחת חלק באתר ידעתי שאני רוצה להיות בו, בתור מנהלת קייטרינג חלבי מעל 12 שנה, שמתאפיין באוכל בריא.

טוב, יהיו כאלו שיגידו שחלבי זה לא בריא!

וסליחה מאלו שאלרגים לחלבי…

אבל לאלו שכן אוהבות חלבי, וכן מנסות לשמור במידת האפשר על תזונה נכונה, הקייטרינג שלי נחשב בריא.

אני לא משתמשת באבקות מרק למיניהן, מוסיפה מינימום סוכר עד כמה שאפשר, ללא בצק עלים או מרגרינה אלא עם שמן זית,

רוב העוגות עם גבינה 5% וכל העוגות ללא ג'לטין.

אני סוחטת מיץ לימון וכותשת שום טרי גם ל-300 איש….

עכשיו, בשבתות הקיץ הארוכות שכבר אפשר להגיש 'משהו חלבי' בסעודת שלישית,

ולפני חג השבועות שכולנו אוהבות להתחדש במרשמים חדשים,

הנה כמה הצעות מעולות : )

נתחיל עם המרשמים הקלים והמהירים.

כמה מהר? כמה קל? 

אני לא יכולה לכתוב כי אצלי זה באוטומט ב"ה…

נתתי לאחותי מרשם של עוגת גבינה-שוקולד מדהימה, ואמרתי לה שזה עוגה קלה, רבע שעה וגמרנו…

היא כמעט עשתה איתי ברוגז כשהתברר לה שהעוגה המהירה והקלה שלי עשויה מ-4 שכבות…

אבל בכל זאת, מבטיחה שיהיו פה גם מתכונים קלים ומהירים. 

אם אדע של מי המרשם או מה המקור ארשום. אבל חלק מהמרשמים הם מגזיר עיתון של שנת תש"ס, או משכנה/אחות/חברה/ גיסה וכדו'. 

מקווה שנביא גאולה לעולם גם ככה….

נתחיל עם – 

עוגת גבינה אישית קלאסית

קלה, טעימה, ואוורירית ללא גלוטן.

נשאר לכם קמח תפוחי אדמה מפסח?

אני קונה בפסח שיהיה לי לעוגת גבינה הזו.

חומרים:

850 גרם גבינה 5%

2 שמנת חמוצה

5 כפות פודינג

5 כפות קמח תפוחי אדמה

7 ביצים מופרדות (עדיף L בגודל או להוסיף ביצה)

בין 1/4 ל1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:

להקציף חלבון חזק, להוסיף 1/4 כוס סוכר לאט.

לערבב בקערה כל יתר החומרים היטב עד שהמרקם חלק.

להעביר את הקצף של הביצים לקערה עם הגבינה לאט, בתנועות קיפול.

למלאות במאפינס קרטון קצת יותר מ3/4 גובה,

לאפות בתנור מחומם על 200 מעלות ל-10 דקות.

להוריד ל – 150/160מעלות לעוד 40 דקות.

התנור שלי תעשייתי לכן מקווה שהחום יתאים לתנור בייתי רגיל.

בכל מקרה תמיד כדאי לבדוק ולשים לב

העוגה עולה ונופלת וזה בסדר!

אפשר לאכול ככה, אוהבי המתוק ייהנו לשדרג אותה עם משהו מעל.

כל דבר יתקבל בברכה – ריבת חלב, ריבה משובחת, גאנש שוקולד

משדרג מאד להקציף שמנת מתוקה ולזלף שושנה גדולה מעל.

עוגות גבינה לאלו שאין להם אפשרות לאפות חלבי –

עוגה ללא אפיה

עוגת שכבות גבוהה ומרשימה של קרפים (בלינצ'ס)

ביניהם שכבות של קרם שמנת ומלמעלה גאנש שוקולד

אחת העוגות הכי מרשימות ללא תנור כלל.

אפשר להכין מראש את הקרפים להקפיא ולהפשיר לפני הרכבת העוגה.

אני מזמינה בחורה להכין לי 100 קרפים, לי יש מכשיר מיוחד להכנת בלינצ'ס של 'שישה בכרס אחד'… פלטה עם 6 שקעים לבלינצ'ס.

הבלינצ'ס יוצאים קצת קטנים אבל מרכיבה מהם כמה עוגות עגולות ויפות ועוטפת היטב, אין חג שבועות ללא העוגה הזו.

המרשם מעיתון טעימות של סיון תשע"ז, הוא מבוסס על עוגה צרפתית שנקראת 1,000 קרפים Mille Crepe.

אם מישהו הכין לכם את עלי הבלינצ'ס הוא ממש קל ומהיר.

אם לא אז חצי שעה לבלינצ'ס, 15 דקות להרכבה.

חומרים:

20-16 בלינצ'ס

לקרם השמנת:

2 שמנת להקפצה (500 מ"ל)

1/3 כוס סוכר

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

2 גביעים שמנת חמוצה

לגאנש שוקולד לבן:

1/2 מיכל (125 גרם) שמנת להקצפה

200 גרם שוקולד לבן איכותי (לא לוותר על איכות טובה)

לקישוט:

פירות טריים – ענבים, קיווי, פירות יער, דובדבנים, פרחים אכילים, אבקת סוכר.

אופן ההכנה:

לקרם השמנת – 

מקציפים את כל הרכיבים עד לקבלת קרם יציב.

לגאנש שוקולד לבן –

קוצצים דק את השוקולד הלבן

מביאים את השמנת לסף רתיחה בסיר קטן, להסיר מהאש.

להכניס את השוקולד הקצוץ ולערבב היטב עד לקבלת קרם דק.

הרכבת העוגה:

מניחים קרפ על גבי צלחת הגשה

מניחים עליו כף גדושה של קרם עד לשוליים בשכבה אחידה,

מניחים מעל קרפ נוסף בדיוק באותו מקום,

מורחים עליו קרם, וחוזרים על הפעולה בכל הקרפים והקרם.

(יש לדאוג לשים שכבה אחידה של קרם לא עד קצה השוליים, אחרת העוגה לא תהיה ישרה)

אני מעבירה את הקרם לשקית זילוף חותכת חור גדול וככה קל לי לשלוט על הכמות ולזלף בקלות.

מסיימים בעלה קרפ ללא קרם ושופכים מעל את הגאנש.

נותנים לגאנש לזלוג על שולי העוגה מכל הכיוונים

יש לחכות שהגאנש לא יהיה מידי נוזלי אחרת הוא ינזול לגמרי למטה

לקשט בפירות לפזר אבקת סוכר או ג'לי שקוף.

יש לתת לעוגה להתייצב כמה שעות במקרר או ללילה.

מוצלח גם כמה ימים במקרר

לכסות בניילון נצמד או קערה.

לחתוך משולשים עם סכין חדה.

נראה מעולה, טעים ממש, שווה לנסות!!

עוגת הקרפים שלי : )

לחם זרעונים שטוח "ספיד"

מרשם של אביגיל מייזליק, קל להכנה באמת!

לחם מדהים, טעים, מהיר, רק לשים הכל בתבנית, לערבב ולהתפיח.

מתקבל לחם רך ריחני ועשיר עם קראסט של ציפוי זירעונים נפלא.

הכי אני אוהבת לשלוח יחד עם המרשם למישהי שאני באמת רוצה לפנק!

חומרים לבצק:

1 ק"ג קמח מלא או כוסמין או רגיל (8 + 1/3 כוסות)

2 כפות שמרים יבשים או חבילת שמרים טריים

4 כפות סילאן (או דבש או תרכיז תפוחים טבעי)

5 כוסות מים פושרים

1/2 כוס שמן

1 כף מלח ים אטלנטי (האמת עושה את המרשם מאות פעמים עם מלח רגיל ועדיין מתקבל טעים ומדהים!)

לציפוי:

לבחירה – שומשום, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, קצח, פשתן

2 תבניות תנור מרופדות בניר אפיה או תבנית חד פעמית גדולה

מערבבים בקערה או במיקסר קמח, שמרים וסילאן.

להוסיף את המים,  לערבב היטב.

לתת לבלילה לנוח כמה דקות, להוסיף שמן ומלח,

לערבב היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה

לשפוך לכל תבנית מחצית מכמות העיסה.

לפזר מעל שומשום, גרעיני חמניה/דלעת וקצח.

לכסות תבנית בניילון ולהתפיח כשעה (על השיש)

לחמם תנור לחום בינוני נמוך (170 מעלות)

לאפות כ-1/2 שעה או עד שפני הלחם זהובים ויבשים,

(לבדוק שאפוי היטב גם בתחתית הבצק)

אחרי שהלחם מצטנן מעט לחתוך לריבועים או מלבנים לרוחב,

הלחם מתנהג מצוין בהקפאה.

אצלי הוא בדרך כלל נגמר לפני המקפיא או נשלח למי שרוצים לפנק!

מעולה גם גבינת שמנת/ רוטב פיצה וסלט ליד : )

לחם זרעונים במטבח שלי

בשבוע הבא בע"ה עוד מתכונים חלביים מעולים…

תיהנו : )

מירל

3 Responses

  1. איזה הקדמה מתוקה
    וגם המתכונים נראים מצוינים!
    מחכה בקוצר רוח לשבוע הבא [ אבל לא מדי מאוחר – כי בראשון סוגרים על תפריט….]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם?

חלון

יושבת רגע

למי את מחכה בערב?

שבי

הכותל המערבי

ראיונות

לגור מול הכותל: הכי קרוב למקור

יצירה של מסגרות כחולות, עם אביזרי משחק של מטבח מרוססים בצבע צהוב

יצירה

יצירה לגדולות שבבית (וגם לך!)

שבי

גלידות בכוסות

מתכונים למטבח הפסחי: עוגה, גלידה וסלט

מירי וקסברגר