ט"ו בשבט כבר פה, וזה הזמן ליהנות מגלילות עם פירות יבשים, מתוקות ובריאות!
מאפה עוגיות פריכות עם בצק בריא ופריך להפליא, במלית עשירה ומשובחת,
דרך אגב – הבצק מתאים גם להכנת בורקס בכל מלית שתבחרו.
נסו ותיהנו, אל תשכחו לכתוב פה למטה משובים חמים (אפשר גם להעלות טעימות 😉)
בצק פריך בריא
4 כוסות קמח מלא 80%
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
1 אבקת אפיה
כף חומץ
1/4 כוס יין יבש – לבחירה
מלית תמרים ושקדים
300 גרם תמרים
200 גרם שקדים או אגוזים
1/2 כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
מעבדים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק נוח לעבודה. מחלקים ל-2, מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן גדול.
טוחנים את כל חומרי המלית במעבד מזון או בבלנדר לתערובת חלקה.
מורחים מחצית מהמלית ומגלגלים לגלילה, מניחים את שתי הגלילות בתבנית, פורסים פרוסות בעובי של 1.5-2 ס"מ.
אופים להזהבה נאה כ-20 דקות בחום בינוני, לאחר האפייה זורים אבקת סוכר או אבקה של ממתיק בכמות של 1/4 כוס (אני מכינה עם 5 שקיות סוכרלייט).
מכסים במגבת למשך 1/4 שעה, ולאחר מכן בקופסא אטומה עד יומיים, ניתן לשמור בהקפאה.
רוצה לקבל עוד מתכונים שווים והטבות? מתעניינת בקורסים / סדנאות לקבוצות?
קורסי פטיפורים / סדנאות לקבוצות בכל רחבי הארץ.
כתבי לי ל: a0527603117@gmail.com
ניפגש : )
מירי

4 Responses
מתכון מעולה ונוסטלגי בעיבוד בריא יותר! אני מהכמות הזו מכינה ארבעה פסים (בד"כ מכינה פעם וחצי וממלאת 6 פסים בתבנית תנור). אפשר גם להשתמש בממרח תמרים מוכן (יותר סוכר, פחות עבודה) או ממרח שוקולד וכדומה.
אם רוצים קמח רגיל מה הכמות? ומה במקום היין?
ווואוווו
מטורף!!!!!!!!!!
מתכון שלמות
תביאי עוד כאלה!!!
אופה ויפה, תודה על ההוספה.
רחל, לא ניסיתי בקמח רגיל, בהשערה להוסיף עוד 1/2 כוס קמח ולבדוק אם נעים ונח לעבודה. אם דביק להוסיף עוד קצת בהדרגה.
חוי, שמחתי לקרא שנהנית מהמתכון, תודה על השיתוף. אשתדל להביא עוד מתכונים מצוינים.