חג הפסח מילא אותנו בחלבונים מן החי ופחמימות, אז לכל מי שמחפשת משהו קצת אחר, בריא יותר, וגם לאלו שלא קונות מיד את החמץ אחרי החג, הנה מתכון מעולה של מנת חלבון, פחמימה וירק, חצי שעה בישול והארוחה מוכנה.
באופן כללי גם בקיץ בריא וכדאי להכניס מרקים בתפריט. תדליקו מזגן : )
החומרים:
1 בטטה בינונית
2 גזר
2 תפוח אדמה
1 בצל בינוני-גדול
1 כוס עדשים אדומות
כף מלח
פלפל שחור – כפי הטעם
2 כפות אבקת מרק ירקות / בצל לבחירה
לקניידלאך: (כופתאות בעברית) 14-16 יחידות
3 ביצים
2 כוסות מים
2+1/4 כוס קמח מצה
1/4-1/3 כפית מלח
אופן ההכנה:
קוצצים את הירקות במגרדת דקה.
מחממים בסיר שמן, מוסיפים את הירקות, עדשים אדומות ותבלינים, מערבבים למשך חצי דקה.
מוסיפים 2 קומקומים של מים רותחים, ומבשלים חצי שעה.
הכנת הקניידלך:
שמים בקערה ביצים, מים ומלח, מערבבים היטב במזלג. מוסיפים קמח מצה, מערבבים היטב, מניחים בצד ל-5 דקות, יוצרים כדורים בידיים רטובות, ומכניסים לסיר כשהוא הגיע לרתיחה.
מוסיפים את קנידלאך באמצע הבישול, מספיק להם 20 דקות של בישול.
רוצה לקבל עוד מתכונים שווים והטבות? מתעניינת בקורסים / סדנאות לקבוצות?
קורסי פטיפורים / סדנאות לקבוצות בכל רחבי הארץ.
כתבי לי ל: a0527603117@gmail.com
