מנת קינוח מרשימה וטעימה, שכמה שתכינו אותה תמיד היא עדיין מבוקשת ואהובה.
מתאימה לשבת ולשמחות, ולמתי לא?
החומרים (לפי כוס של 200 מ"ל)
לסופלה:
20 כוסות מנג'ט מנייר מעוטרות לאפיית הסופלה (גדולות)
6 ביצים
½ כוס סוכר
150 גרם שוקולד
כף קקאו
50 גרם מרגרינה
כף ליקר
½ כוס קמח
100 גרם שוקולד מריר
לגלידה:
1 מיכל גלידת וניל קנויה
לרוטב אוכמניות:
כ-200 גרם מלית אוכמניות
¼-½ כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
לסופלה:
- מקציפים ביצים שלמות תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה למשך 6 דקות.
- בסיר קטן ממיסים 150 גרם שוקולד, קקאו, מרגרינה וליקר. מקררים את תערובת השוקולד מעט ומוסיפים לביצים הנ"ל.
- מוסיפים קמח, מערבבים ויוצקים מהתערובת לכוסות המעוטרות, מעט יותר מחצי מגובהן. "מטביעים" קובית שוקולד במרכז כל סופלה (הוא שוקע בפנים, וזה בסדר).
- אופים 12 דקות לאפיה כמעט מלאה (או פחות – תלוי בעוצמת התנור שלך, הסופלה אמור להישאר רטוב בתוכו ועם קרום דק מבחוץ), בתנור מחומם מראש בחום °180.
לכדור הגלידה:
קורצים מגלידת הווניל כדור בעזרת כף פריזאית מעוגלת גדולה.
לרוטב:
מערבבים את מלית האוכמניות עם המים הרותחים. מקררים ויוצקים ישירות על כדור הגלידה, יפה ליצור תלוליות מהרוטב בצד הצלחת.
או מגישים בנפרד בתוך כוסות קטנטנות בצד הצלחת.
רוצה לקבל עוד מתכונים שווים והטבות? מתעניינת בקורסים / סדנאות לקבוצות?
קורס פטיפורים / סדנאות לקבוצות בכל הארץ.
שלחי מייל a0527603117@gmail.com
תגובה אחת
למה מרגרינה מי משתמש עם מרגרינה היום? נשמע טוב עדיף להוסיף חמאה יותר מומלץ.