אנדומטריוזיס. יש שם לכאב.

עמותת אנדומטריוזיס

קקטוס

הסיפור של ציפי, בת 25, התחיל בחודש אייר לפני שנים, באימונים למסיבת כיתות ח'. פתאום ציפי הרגישה כאבים איומים בבטן התחתונה, גלי חום, חולשה עד כדי סף עילפון. היא פנתה למזכירה, שתתה תה ושוחררה לביתה. אבל הכאבים חזרו באותו הזמן גם בחודשים לאחר מכן. באחד החודשים היא נשלחה למיון, לאחר שלל בדיקות בבית החולים שחררו אותה בטענה שזה "רק כאבים, הכל בסדר". אך לא הכל היה בסדר. הכאבים השפיעו על ציפי רבות: הם הקשו על הלימודים וציוני המבחנים ירדו, וגם הקשרים החברתיים החלו להיפגע. ציפי הייתה עייפה כל הזמן והחלה לסבול מתסמינים נוספים שהפכו לחלק מהשגרה שלה בנוסף לכאבי הבטן: כאבי גב, תסמיני עיכול, כאבי ראש, תסמינים המדמים דלקות חוזרות (אך עם תרבית נקייה). היא מצאה את עצמה מתרוצצת בין רופאים שלא מוצאים סיבה לסבלה. ולא רק שלא מצאו, אלא טענו לעיתים שמדובר בפינוק ודמיונות, ואף רמזו שכדאי להיוועץ עם פסיכיאטר. ההורים של ציפי לא ויתרו אלא המשיכו להיאבק עבורה, הם שלחו אותה לכל סוגי הבדיקות והרופאים, כולל לרופאים בחו"ל. אין תחום שלא נבדק – גסטרו, נוירולוגיה, אורולוגיה, אורתופדיה, כירורגיה וגינקולוגיה, הכל כמובן אצל הטובים בתחומם.  

חולפות השנים וציפי מנסה להתרגל לחיות עם הכאב. אף אחד לא יודע על סבלה מלבד המשפחה, וציפי מרגישה בושה וייאוש על הצער שהיא גורמת למשפחתה, הרי לפי הרופאים היא "בסדר". לאחר כעשור של כאבים, ציפי שמעה במקרה על מחלה בשם אנדומטריוזיס. היא מגיעה למומחה בתחום שמפנה אותה לניתוח, שם מוצאים לה נגעים דלקתיים בכל האגן. אחרי שנים של סבל, לכאב שלה יש סוף-סוף שם.
היום היא לומדת לחיות עם אנדומטריוזיס, לאחר שנים ארוכות של כאב שקוף. ציפי רוצה שכולן יידעו שיש מחלה כזו – כדי לעזור לעוד נשים למצוא מזור לכאבן. אף אחת לא צריכה לסבול כמו שהיא סבלה במשך כל-כך הרבה שנים ללא תשובות.  

אנדומטריוזיס היא מחלה גינקולוגית, כרונית, שפוגעת בכ-10% מאוכלוסיית הנשים והנערות, ומאובחנת בישראל באיחור ממוצע של 11 שנים. המחלה מתחילה לעתים כבר בגיל העשרה, מהפעם הראשונה. מדובר במצב פרוגרסיבי, משמע – המחלה עלולה להחמיר ללא טיפול.  לכן עד שסוף-סוף מאבחנים, פעמים רבות התסמינים כבר חמורים, ועלולים לכלול כאבי אגן כרוניים אף לכל לאורך החודש, כולל כאבי גב תחתון, בעיות עיכול, בעיות בדרכי השתן, נפיחות בטנית, עייפות כרונית, מגרנות ועוד. 

בנוסף, אנדומטריוזיס יכולה להוביל לבעיות פוריות אצל 30-50% מהנשים. נשים רבות אשר הוגדרו עם "בעיית פריון לא ידועה" למעשה סובלות מאנדומטריוזיס לא מאובחן. מודעות למחלה תאפשר לאותן נשים להגיע לרופא מומחה לקבלת טיפול מתאים לתסמינים ולקשיי הפריון, ובמקרים מסוימים גם לעבור ניתוח במידת הצורך. 

ניתן להבין שאנדומטריוזיס עשוי לפגוע קשות בכל ההיבטים בחייה של האישה – ביכולת התעסוקה, בתפקוד בבית ובגידול הילדים, בתכנון הילודה, בשלום בית וכן במצב הרוח ובשמחת החיים. זוהי מחלה נפוצה ומורכבת שנמצאת במודעות נמוכה בציבור בכלל, ובפרט בציבור החרדי.

עמותת אנדומטריוזיס ישראל מובילה את תחום האנדומטריוזיס והאדנומיוזיס בארץ מאז שנת 2019, ופועלת באופן מקצועי ובלתי מתפשר למען המטופלות באמצעות קידום ידע, מודעות וזכויות. זו העמותה היחידה הפועלת בארץ לטובת קידום מודעות למחלת האנדומטריוזיס בקהילה הרפואית ובציבור הכללי, שיפור רמת הטיפול הרפואי בה, שיפור איכות החיים וזכויות החולות, ותמיכה בחולות. 

העמותה פועלת בשיתוף עם מתנדבות חרדיות עם אנדומטריוזיס אשר חרטו על דגלן להעלות את המודעות בציבור החרדי, ולתמוך בנשים כמותן. העמותה פועלת להפיץ את הבשורה ולעזור לנשים לקבל סוף סוף מענה לכאבן.

כתובת מייל ליצירת קשר : [email protected]

5 1 הצבעה
דירוג המאמר
guest

24 תגובות
יעל
יעל
2 שנים לפני

איך אני מתרגשת שסוף סוף כותבים על זה!!
זה כל כך חשוב להפיץ מודעות, ויכול לחסוך ככ הרבה כאב פיזי ונשי ולהציל חיים כפשוטו!
בבקשה! תשלחנה לינק לעמוד הזה הלאה.

אננס
אננס
2 שנים לפני
הגב ל  יעל

ואוו כמה חשוב!
אני אישית מגלה את זה עכשיו באיחור של שנים….
ועד שגיליתי את זה, נראה לי שהרופא חשב שאני צריכה ללכת לטיפול…..
כל הכבוד!!!!!

רחלי
רחלי
2 שנים לפני

מדהים!! וכל כך חשוב!! אם הייתי נפגשת בכתבה הזאת לפני כמה שנים כנראה היה נחסך ממני שנים של סבל , חוסר ידיעה, וכאבים לא מטופלים…

הדס
הדס
2 שנים לפני

חשוב מאוד!
מודעות זה אלפבית
מנסיון של מי שאובחנה באיחור רב וצברה נזקים רבים…

צופיה
צופיה
2 שנים לפני

ואוווווווווווו כל הכבוד לשותפות בכתבה!!!
מידע מעניין חיוני וחשוב לכל אחת לפחות שיהיה לה מידע כללי.

נעמי ברנד
נעמי ברנד
2 שנים לפני
הגב ל  צופיה

שבי כל הכבוד על הנושאים החשובים שאת מעלה פה באתר,
לפי התגובות הנ"ל את מבינה כמה זה היה חשוב…
המשיכי להעלות נושאים שפחות מדוברים וידועים בציבור שלנו, שב"ה פחות מתוקשר..
(גם דברים טובים ומשמחים…)
גאה להיות אחותך!

אסתר
אסתר
2 שנים לפני

עצוב לשמוע איזה דרך נשים עוברות רק כדי לדעת ממה הן סובלות

רחלי
רחלי
2 שנים לפני

וואו .כולי צמרמורת על הכתבה הזאת . בתור אחת חולת אנדומטריוזיס העלאת המודעות חשובה מאד .
תודה!

נחמה
נחמה
2 שנים לפני

תודה על ההעלאת המודעות לנושא!
מכירה כמה חברות שמתמודדות עם המחלה,
וסבלו שנים על גבי שנים, עד לגילוי המחלה
אילו היה יותר מודעות –
היו חוסכים להם שנים של חוסר אמון – מהסביבה לקשיים שלהן,
וסבל – כי לא טיפלו בזה, לא ידעו במה לטפל….

תצליחו בכל אשר תפנו!

מיכל
מיכל
2 שנים לפני

ההתמודדות כך כך לא פשוטה ומבלי לדעת את הסיבה היא קשה פי כמה.
ישר כוח!!!

אנדואית מובהקת
אנדואית מובהקת
2 שנים לפני

חשוב ביותר!
גם אצלי אבחנו באיחור של 11 שנים
לא הייתי מאחלת ל-10% האחרות לקבל שם למחלה שלהן כ"כ מאוחר
חובה להפיץ הלאה ע"מ למנוע עגמת נפש של שנים…
יישר כח גדול לעוסקות במלאכה!!!

איה
איה
2 שנים לפני

תודה על זה

אייקון של פרופיל

שנה שאראה את הטוב

צפיות: 56

1 תגובות

אייקון של פרופיל

ומה יקרה אם הנשים החרדיות ישבתו?

צפיות: 502

13 תגובות

אייקון של פרופיל

תמונות בשידוכים בעד/נגד?

צפיות: 202

1 תגובות

אייקון של פרופיל

תינוק בן 4 חודשים לא רגוע בלילה

צפיות: 126

5 תגובות

הרשמה לניוזלטר

אולי יעניין אותך גם?

alixepress

שפע של תיקי חיידר לכל הבנים

בתיה דויטש

מתכונים מהסרטים

מתוק לחגים: קוביות חזה עוף ברוטב צ'ילי, לצפיה >>>

שבי רגע

ראיונות

מצוקת הבנות בקיץ: איך הובלנו השנה 5 קעמפים לבנות + עדכון על הפעילות השנה!

שבי לוי מראיינת את שיינדי באב"ד

מתיידדת עם העו"ש

האם שינוי בריבית צריך לשנות גם את הדרך שבה אתם מנהלים את הכסף שלכם?

רחל עומסי

מתיידדת עם העו"ש

לפתוח כמה קרנות השתלמות כדי ליצור נזילות? לא בטוח שזה הצעד הנכון

רחל עומסי

יושבת רגע

למעלה מ-100,000 נערות מסתובבות בלי מסגרת

שבי רגע

יושבת רגע

חצי מהישיבה, הבחורים הכי טובים – עברו בבת אחת לישיבה השנייה – 

שבי רגע

נותנת מקום

פרק 126: צריכים לדעת

שרי וולך