האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

טבעות בצק רבוך במילוי קרם נוגט

הקמפוס הקולינרי

תחליף מעולה לסופגניות המטוגנות בערבי הלביבות והמסיבות.

לבצק רבוך לפחזניות:

250 גרם (כוס +כף) חלב (או מים או חלב סויה  לגרסה הפרווה)

 250 גרם (כוס +כף)  מים

200 גרם חמאה (או מרגרינה)

300 גרם ( 2 כוסות + 2 כפות) קמח

10 גרם (כפית) סוכר

 10 גרם (כפית שטוחה) מלח

450 גרם ביצים (9 ביצים)

לקרם:

2 מכלים שמנת מתוקה או צמחית

3 כפות סוכר

5 כפות אבקת נוגט

אופן הכנת הבצק:

 מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב טורבו,

בסיר קטן שמים את המים, החלב, החמאה, הסוכר והמלח.

מביאים לרתיחה עדינה מעל להבה בינונית ומבשלים עד שהחמאה נמסה.

מוסיפים את הקמח ומערבבים מיד בעזרת כף עץ או לקקן. מבשלים 2 דקות נוספות (כדי לאדות כמה שיותר נוזלים – כך הבצק יכיל פחות נוזלים באפיה והפחזניות תהיינה יבשות וחלולות), אחרי 2 דקות מתקבל בצק אחיד שנראה כמו כדור.

מורידים מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה או עם וו ההקצפה.

מערבבים במהירות בינונית כ-8 דקות, לקירור הבצק. (אם מוסיפים את הביצים לבצק חם, הן תתחלנה להתבשל  מה שיפגע בפוטנציאל ההתנפחות של הבצק בהמשך.)

מוסיפים ביצה אחת בכל פעם, לא מוסיפים את הביצה הבאה עד שהביצה שלפניה נטמעה לחלוטין בבצק.

ממשיכים ללוש כדקה נוספת לקבלת בצק מבריק, דביק והומוגני. כדי לדעת שהבצק הצליח, מושכים כלפי מעלה את וו הגיטרה או וו ההקצפה, ורואים שנשאר עליו מעין V של בצק. דרך נוספת לבדוק היא לקחת כדורון בצק לשים אותו בין האצבע והאגודל ולראות שהוא נדבק ונמתח, ויוצר מעין מראה של מסטיק.

מעבירים את הפחזניות לשקית זילוף עם צנתר כוכב , צנתר עגול או ללא צנתר בכלל.

מרפדים מגש שטוח בנייר אפייה. שמים מעט מהבצק בפינות התבנית, מתחת לנייר, כדי שלא יתרומם במהלך הזילוף.

מזלפים צורת טבעות בקוטר 6 ס"מ. מכניסים למדף המרכזי של התנור ומורידים את המעלות ל-180. אופים כחצי שעה או עד השחמה יפה של הטבעות (חשוב לשים לב  שזמני האפייה משתנים מתנור לתנור, בסוף האפייה הפחזנית צריכה להיות קשה, קלה וחלולה).

מוציאים מהתנור ונותנים לפחזניות להתקרר בתבנית.

אופן הכנת הקרם:

מקציפים את השמנת עם הסוכר ואבקת הנוגט לקרם יציב

אופן ההרכבה:

מכניסים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר כוכב או ללא צנתר. חותכים בעזרת סכין את טבעות הבצק וממלאים מהקרם. מפזרים מעל אבקת סוכר ואגוזי לוז קצוצים גס.

הטבעות נשמרות היטב במקפיא ללא המילוי, ועם המילוי עד 24 שעות במקרר.

רוצה לקבל את כל הסודות, המתכונים והטיפים מהשפים שלנו ישירות למייל? 🥐🧆🍨

הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי –

וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס!!

להצטרפות לחצי כאן ←

3 Responses

  1. זה נשמע מתכון נהדר,
    אבל זה לא מחליף את הסופגניות,
    סופגניות אוכלים – דווקא מטוגן – זכר לנס…

  2. יואו!
    מגרה ממשששש!!!!!
    אהבתי את הפירוט המוגדר של תהליך האפיה,
    בדר"כ, ברוב המתכונים, התמונות מגרות מאד,
    עד… שאת מגיעה להכין אותם בפועל.
    אבל כאן הבאת פירוט כ"כ מוגדר ומפורט,
    עם כל הטיפים הקטנים,
    שנראה שלא שייך לא להצליח:)
    באמת מדהים!
    תודה ענקית,
    הולכת לנסות…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

רוצה לקבל את כל הסודות של השפים ישירות למייל? הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי – וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס!! להצטרפות לחצי כאן >>>

עושה קניות לחורף? תרוויחי יותר עם עמוד הקופונים שלנו! 5% לקניית ספרים ביפה נוף, 10% בקינדר טויס, 5% במרקם – ליצירות ליום גשום, 10% באהבה קטנה ועוד!!! הכל בלחיצה פה >>>

אולי יעניין אותך גם?

התגובות המרתקות ביותר השבוע –

חכמת ההמונות

שירי ילדים ישנים, איפה משיגים?

דבורי

סיפורי יום יום

מתארחת או מאחרת בסוכות? חובת קריאה!

הניה שוורץ

כותבת שירה

דממה דקה.

מ. שיף