חנוכה שמח!

אני מורעבת…

אתי

שלום לכולן,

אני ב"ה לאחר לידת תינוק חמוד עם בית מלא ומבורך.

 מרגישה שהחלק הכי מאתגר אותי ביום יום זה הארוחות צהריים.

אני כבר לא סמוכה ממש ללידה שאז עוד שלחו לי קצת וניסו לפנק,

והמצב הוא שאחרי בוקר בו ניסיתי להשלים שינה אני קמה ומנסה לאלתר בלחץ ארוחת צהריים לילדים שעוד רגע חוזרים…

גם לעצמי הייתי מאד שמחה להזמין מנות עיקריות וכמה תוספות למקפיא שיהיה לי מוכן לשליפה… (מכירות את הרעב המוגבר של ההנקה?)

מכירה אופציה כזו? אולי בעלת קייטרינג ביתי שתסכים?

מעוניינת באוכל בטעם ביתי, לא תעשייתי.

יש לכן מושג עם קיים כזה דבר ומה העלויות?

תודה,

אתי

יש גם לך שאלה? נושא שמציק לך? זאת ההזדמנות שלך לשאול שאלה באנונימיות מוחלטת!

כתבי ל: shvirega@gmail.com וכולנו ננסה לעזור לך!

27 Responses

  1. אתי שלום!
    מזדהה איתך מאודדד גם אני במצב הזה ממש
    תינוקת בת חודש וחצי, השמינית במספר ב"ה
    ומנסה לנצל את הבוקר לשינה או להספקים בבית
    והנה מתקרבת השעה אחת וחצי – שתיים וכולם חוזרים מורעביםםםםםםםם
    אז קודם כל – תלוי באיזו עיר את גרה
    יש בבית שמש גם את 'עזרת אחים' וגם את 'יד תומך' שאפשר להזמין אצלם ארוחות מסובסדות – צריך לברר אם בכל זמן או רק ליולדת ועד כמה זמן אחרי הלידה
    (לי כיולדת עלה ב'עזרת אחים' 12 ש"ח למנה
    ו'יד תומך' נראה לי 15 ש"ח למנת מבוגר 9 ש"ח למנת ילד)
    אם רלוונטי לך אשמח לתת לך טלפונים
    לגבי קייטרינג ביתי – שוב, תלוי באיזו עיר את גרה
    שני פתרונות מסוג אחר:
    1. הפתרון שנכנס אצלי בלית ברירה, אבל אני משלימה איתו ורואה בו בהחלט גם מעלות –
    מי שרעב/רעבה והאוכל עוד לא מוכן – מכין לעצמו קפה/שוקו עם ביסקויטים (מוגבל! שישאר מקום לארוחת צהריים נורמלית :))
    או דגני בוקר עם חלב בצלוחית קטנה או תפוח או כמה עוגיות וכיוצ"ב
    וזה נותן לי עוד מרווח זמן לגמור לארגן ארוחת צהריים או לחמם את מה שיש במקרר
    (אגב, אספתי לי במשך השנים מגוון רעיונות מהירים לארוחת צהריים – מוכנה בשמחה לשתף – ותראי מה מתאים אצלך – אשמח גם לשמוע רעיונות נוספים)
    2. את יכולה לשנות את הארוחות כמו אצל האמריקאים –
    לתת סנדוויץ בצהריים וארגן אוכל מבושל לערב
    אני ניסיתי בעבר. פחות זרם לי, פחות התחברנו. קשה לשנות הרגלים… 🙂
    אבל אני יודעת שיש כאלה שככה עושות, אולי יתאים לך
    בהצלחה רבה רבה לכולנו!

    1. תודה על כל הרעיונות!
      לגבי שינוי זמני הארוחות נראה לי קשה מדי להתרגל…
      אני גרה בב"ב, האם הארגונים שציינת פועלים גם פה?
      אשמח מאד לקבל מספרים של קיטרינג ביתי.

      ובאמת בלית ברירה כשאין ארוחה מוכנה אוכלים בינתיים ביסקויטים, אבל לא אוהבת את זה
      אני מרגישה שבתחום הזה כדאי לי מאד להיעזר
      אשמח לעוד מידע

  2. הרעיון של ארוחה עיקרית בערב הוא מושלם בשבילי. והאמת – גם בשביל הקפה של בעלי… (ואגב גם לפי הרמבם את הארוחה העיקרית עדיף לאכול בסוף היום, בתנאי שהיא מספיק רחוקה מהשינה)
    אני חוזרת מהעבודה גמורה, חייבת את מרווח הנשימה של הצהריים (עם משחקי חורף רגועים…)
    שעה מקסימום לפני הארוחה אני מתחילה להכין (לא תמיד זה שעה הכנה, זה יכול להיות גם 10 דק' להעמיד מרק)
    ועוד משהו, אין ספק שאוכל מושקע ומורכב הוא טעים מאד, אבל אני גיליתי שגם אוכל מהיר מאד יכול להיות משביע וביתי והכי חשוב – טעים! תשתמשי בכל מה שמקצר תהליכים (מתכונים של ארוחות בסיר אחד – משתמשת המון!, שום כתוש מוכן, טבליות עשבי תיבול, ויש עוד המון…)
    יש גם אתרים (מתכונים ב10 דקות, ניקי ב ועוד) שאפשר למצוא שם מתכונים מעולים לארוחות הכי מהירות בעולם, את המושקעות יותר אפשר לשמור לזמנים של כוחות ותפקוד מלא ולבינתיים כולם ילמדו להעריך 🙂
    ושבי – אולי תרימי את הכפפה עם מדור של שיתוף בארוחות מהירות? מאמינה שהרבה תוכלנה לתרום ולהיתרם…

    1. גם אני מאד ממליצה על האתר מתכונים ב10 דקות,
      יש שם ארוחות מהירות וטעימות
      וחוץ מזה, תקפידי שיהיה לך את כל חומרי היסוד בבית,
      שלא תצטרכי ללכת למכולת להשלים חומרים,
      ועוד משהוא שלי מאד עוזר,
      לדעת יום קודם מה אני הולכת לבשל מחר
      ואז הטכני הוא מאד מהר,
      כי הרבה מהזמן הולך על חשיבה, ואז עד שמחליטים צריך להוציא קפואים ולהפשיר ולוקח המון זמן,
      אבל ברגע שממוקדים ויודעים מה רוצים והכל מופשר זה יכול לקחת 20 דקות.
      בהצלחה רבה!

  3. הרבה פעמים כשיש איזה מצב בבית שאני לא יכולה לבשל או לחץ כלשהו אני קונה מנות חמות או מרק בכוס למרות שאני לא חסידה של הדברים האלו אבל לפעמים זה מאוד משביע ומרגיע לדעת שעכשיו הילדים אכלו והם שבעים וכמובן שלא יהיה לעיתים קרובות אבל מידי פעם להסתייע בזה זה לא נורא.

  4. מגיבה לאתי –
    האם הארגונים האלה פעלים גם בב"ב?
    אין לי מושג קחי טלפונים שלהם ותבררי.
    ייתכן מאוד שהם יוכלו לדעת על ארגון/ים אחרים בב"ב
    בכל מקרה האוכל שלהם טעים, טרי ומצוין ממש!
    'עזרת אחים' (פרויקט 'אחת לאחת'): 02-5953166
    'יד תומך': 02-9994789
    אפשרות נוספת שאת יכולה לבדוק –
    חמותי שגרה בבני ברק,
    הזמינה פעם או פעמיים לפני שמחות גדולות שעשתה בבית,
    מבשלת שבישלה אצלה במטבח כמה שעות.
    את יכולה לאמץ את הרעיון הזה,
    וככה למלא את המקפיא מראש לתקופה במנות עיקריות

    1. רעיון מצוין!
      יש לך שם מומלץ של מבשלת? אולי מחמותך שלקחה

    2. אני יודעת שבציבור הכללי זה מאוד מקובל
      את יכולה להזמין מישהי כזו ולשמור עליה שלא תעשה בעיות עם הכשרות
      אם את רוצה אני יכולה לברר לך.

    3. בבני ברק יש עזר ליולדת של בית התבשיל שמוכרים ארוחות ליולדות (בחודש/חודשיים שאחרי הלידה, לפי מספר הנפשות בבית), יש להם קריטריונים כלשהם כמה כל משפחה יכולה להזמין אבל חוץ מזה- צריך משהו כמו אישור כולל של הבעל וצילום ת"ז וזהו, במחירים ריצפתיים אוכל מושלם ואת יכולה לחלק את מספר המנות שהם מאפשרים (לפי מס' נפשות) איך שאת רוצה- אני לדוג' לרוב הילדים לא הייתי צריכה כי הם במעון/צהרון אז במקום זה הזמנתי פחות מנות ליותר ימים, האוכל ברמה מושקע ומגוון (עיקרית, תוספות, מרק, סלטים, ומשהו לקינוח, גם לשבתות יש להם, מחירים ממש ממש שווים), מגיע עד מאחורי הדלת לפני 7 בבוקר. נעזרתי בזה מאוד במצב זהה לזה שאתן מתארות. הטלפון שלהם הוא 03-5796501.
      (יש גם מעדניות עם אוכל מבושל בטעם ביתי ברחבי העיר, לא חסר בב"ב- רק שכמובן עולה יותר)
      סתם בכללי, כמובן שכל אחת לפי מה שמתאים לה אבל אני הייתי בעד לשים כסף במקום על בית החלמה (הרבה כסף, מיצוי מרוכז) לפרוס סכום זהה על אוכל מוכן מזין וטוב באמת לטווח ארוך יותר- אפילו פעמיים שלוש בשבוע במשך כמה שבועות – זה חשוב כ"כ להתאוששות של האמא ובדר"כ אנחנו פחות דואגות לעצמנו בזמנים האלו…
      רק בריאות!

  5. אפשר אחרי "צ שאת עם הילדים כבר להתחיל הכנות
    לארוחה של מחר. שאת מקלפת ירקות את יכולה לספר סיפור טוב ם לדבר איתם, אולי גם הם רוצים לקלף, לחתוך וכו'
    מנה חמה למשפחה , באופן קבוע, יוצא די יקר. אפשר לעשות לבד בבית. צריכים פעם לנסות עם הכמויות. לוקחים אבקת תפו"א ותבלינים (או אב. מרק) מים רותחים וזהו ואם עושים בכוסות ח"פ אין שטיפת כלים.
    לאכול ארוחה בלילה יש היתרון שרוב המשפחה בבית וזה מוסיף להווי המשפחתי.

  6. בב"ב יש את עזר ליולדת שע"י בית התבשיל 03-6159317
    במחיר של כ-6 ש"ח למנה נדמה לי. (כולל משלוח עד פתח הבית)
    השירות תלוי מספר ילדים ותוך זמן מסוים מהלידה ולמשפחות אברכים בלבד
    צריך לשלוח למייל: אישור לידה אישור כולל וספח ת. ז לכתובת: b1800350535@gmail.com

  7. אם הארוחות צהרים אין לי רעיון בשבילך, אבל חשוב לי להגיד לך –
    זה מצוין שאת ישנה בבוקר, אבל מאוד חשוב שתקפידי על ארוחת בוקר, במיוחד אם קשה לך להקפיד על ארוחות נוספו לעצמך, ארוחת בוקר זה מפתח להנקה טובה יותר
    את בטוח קמה להוציא ילדים בבוקר, אז לפני שאת חוזרת למיטה תאכלי ארוחה טובה, בעדיפות עם לחם.
    אגב, אצלי אוכלים מבושל בערב, דווקא כולנו נהנים מזה…

  8. ראשית המון כוחות!
    הלקח שלי מהלידה האחרונה, עם התלבטות דומה לשלך,
    היא לעזור לעצמי מראש (עד כמה שניתן). אולי פחות רלוונטי לך עכשיו אבל לקוראות, ולך להבא…
    להכין מנות עיקריות, שניצלים, קציצות, עופות וכו', ולהקפיא בשקיות/קופסאות לפי הכמות שאתם אוכלים.
    וגם לארוחת בוקר / ערב לדאוג כנ"ל. לי עזר להכין לעצמי לשבוע הקרוב ביצים קשות, קופסא גדולה עגבניות מגורדות (סלסה כמו של מלוואח) ואז שמה בצלחת עם גבינה/טונה, זיתים וכו' ברגע.
    נחת רוגע ושלווה!

  9. אני אציע לך לקנות סיר בישול איטי חשמלי כי אותי הוא הציל בתקופת ההנקה.
    בבוקר, לםני או אחרי הסנדביצים של הילדים, את מקלפת כמה ירקות, מכניסה עם מים רותחים מהקומקום ותבלינים (אני אוהבת תערובת טוסקנה – פשוט וקל). אפשר גם תפו"א. מכניסה לשקית אורז וכדומה קושרת וזורקת לסיר. לוקחת דג או עוף מחולק מוכן (קונה מראש מוכן) – שופכת עליו שמן ותבלינים – עוטפת בנייר אפיה ושמה מעל הכל (לא בתוך המים, מלמעלה). מפעילה והולכת לישון לכל הבוקר. בצהריים יש תבשיל קדירה או מרק משביע.
    אם את מכינה מרק – תקני קטניות של כיטוב, תשרי לילה קודם, תסנני ותזרקי לסיר יחד עם הירקות. אפשר עדשים ירוקות וכתומות, שעועית מש, קינואה (לשטוף ממש טוב במסננת שלא יכניס טעם מר), אפשר גם להכניס פסטה, איטריות, קואקר שישביע.
    רק אורז אל תכיני בזה – זה ממש לא מוצלח. אפשר בתוך שקית כמו בטשונט אבל לא להכין אורז כמו שמכינים בסיר רגיל.

    יכול להיות שתצא כמות גדולה ותוכלי להקפיא.

    הטעם טוב בהרבה כי הבישול איטי, אפשר ללכת לישון ברוגע כי אין סיכוי שישרף, הרבה יותר שומר על הערכים התזונתיים.

  10. שלום לך ,ביןם רביעי וחמישי כשאני מכינה אוכל לשבת עיקריות עוף ,בשר, כבד ניתן להקפיא לשמור על טריות.
    תמיד מוסיפה כמות לשבוע אחר כך ,כך שמיד בצהריים או בבוקר מס' דקות לפני הארוחה מחממים בתנור ומגישים חם וטרי מאד.ממליצה לכל מי שתאים לה.
    גם תוספות אפשר לצרף ביום א' מרק ואטריות ,יום ב' שניצל ותפו"א, או אורז תלוי מה יש בבית.
    יום ג' עוף ואורז או פתיתים…וכו'
    לגבי ירקות מוקפצים וקניידלך, גם כן מתאים להקפאה ןחימום במחבת משומנת.
    הרבה נחת וכח.

  11. אוי הבוקר הבוקר….
    איך הוא יכול להיות קצר כ"כ???
    באמת קשה להכניס בו גם ארוחת בוקר
    אולי נזמין מהמבשלת גם תפריט לבוקר:)

    1. צודקת 🙂
      אבל את הרי מכינה אוכל לילדים, תתרגלי להכין גם לך סנדוויץ', את תרגישי את ההבדל, ככה לא תגיעי מורעבת לצהרים.
      ושמעתי מיועצת הקה שמאוד חשוב ומשפיע על ההנקה לאכול ארוחת בוקר טובה לא יאוחר מ3 שעות מהקימה.
      אם מתרגלים לזה זה לא מורכב בכלל.
      צהרים אני מקפיאה המון, עופות וקציצות ואפילו מאפינס, חוסך זמן.
      עוד משהו – אני בתקופות הנקה מכינה לעצמי מאפינס ירקות ומחליפה חצי מכמות הקמח במתכון באבקת חלבון או קמח עדשים/חומוס, זה לא מורגש בטעם ונותן לי עוד ארוחת חלבון מצוינת.
      אבל זה תשמרי לעצמך ולא לילדים 😀

  12. רות, תודה על כל הרעיונות!
    באמת המקפיא משמש אותי הרבה אבל כל מה שהכנתי לפני הלידה כבר אזל…
    איפה קונים אבקת חלבון?

    1. בבתי הטבע. ניצת הדובדבן ובתי טבע עירוניים. תעדכני שמצאת.

  13. אני גם אחרי לידה עם חבורת קטנטנים ב"ה,
    מה שאומר מינימום זמן להכין ומקסימום צורך..
    מה שאני עושה, זה שבזמנים שאין לי אפשרות לאכול ארוחת בוקר נורמלית- אני פשוט שמה קוואקר דק עם מים רותחים, חלב ודבש,
    וזה ארוחת בוקר בריאה בהחלט.
    משהו זריז נוסף לבוקר- אני מכינה במקפיא מנות פירות קפואים בשקית, עם שקדים טחונים, ומתי שרעבה- פשוט מכניסה לשייקר, דקה הכנה.
    רעיונות לארוחות צהריים מהירות ממש-
    מושט בתנור עם ציפס קפוא משקית(במקרה שממש אין זמן אפשר על המושט לערבב קטשופ ותבלינים וזהו..)
    שעועית ברוטב מקופסת שימורים ליד קוסקוס
    והכי חשוב- כל מה שאת מכינה ואפשר להקפיא- תכיני בכמות משולשת לפחות, ותקפיאי ישר. כמעט אותו זמן הכנה, לכלוך וכלים בדיוק באותה כמות, אבל תוצאה פי 3:)

    בשעות הערב בהנקה אני תמיד עם התקפי רעב, אז אני דואגת שיהיה לי מת דג מושט/ סלמון מופשרת, מכניסה לתנור ל10 דקות עם לימון וחרדל, ואוכלת לצד חסה או לקט ים תיכוני חתוך משקית.
    או ביצה קשה, קופסת טונה וירקות משקית ביחד

    אם יש לכן עוד רעיונות לאוכל בריא בשלוף, אשמח לשמוע:)

    1. אני גם השתמשתי ברעיונות שהבאת.
      רק לגבי הקואקר – אני שמתי מים רותחים וחיכיתי שהכל יספג ואז ערבבתי יוגורט ביו או שניים וטיפות סטיביה (במקום דבש) – ארוחה משביעה מאוד ובריאה.
      אפשר לקנות רטבים מוכנים ככה שהכנה של מנת דג או עוף היא באמת דקה.

  14. ממליצה מאד על מרקים, אני מכינה במוצא"ש או ראשון סיר גדול ואוכלים ממנו מתי שמתחשק משהוא חם ובריא, וגם אם אין ארוחת צהריים מנה של מרק עם שקדי מקר/קרוטנים/איטריות סוגר את הפינה…
    יש גם מתכונים של קציצות טונה בשימורים, לוקח 10 דקות ומצוין אם לא הפשרנו עוף, המתכונים שיש הם לטגן אבל אני מושכת בשמן אופה בתנור בחום גבוה ויוצא מעולה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

רוצה לקבל את כל הסודות של השפים ישירות למייל? הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי – וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס!! להצטרפות לחצי כאן >>>

עושה קניות לחורף? תרוויחי יותר עם עמוד הקופונים שלנו! 5% לקניית ספרים ביפה נוף, 10% בקינדר טויס, 5% במרקם – ליצירות ליום גשום, 10% באהבה קטנה ועוד!!! הכל בלחיצה פה >>>

אולי יעניין אותך גם?

מתכונים מהסרטים

לביבה חמה ומתוקה, לצפייה >>>

שבי רגע

TEMU

חורף בלי 'משעמם לי', חומרי יצירה מ-TEMU

בתיה דויטש

שיתוף

רמי לוי על הרצף

מחפשת עבודה

אישה שלא רוצה העלאה במשכורת

שרי שטרן