קררררר קר מאוד. החורף הגיע עם עוצמת קור מפתיעה ששולחת אותנו לחפש משהו טעים חמים ומנחם. בימים כאלה כיף להיכנס למטבח ולמלא את הבית בניחוח מתוק וקינמוני, ומה יותר כיף מלהכין משבלולי קינמון קטנטנים מסוכרים ומנחמים (הכל במידה כמובן 😉).
מסתבר להניח שאת מכירה את הקינמון ממזווה התבלינים או ממתכונים מסוימים כמוסיף טעם וניחוח.
בואי נכיר אותו מזווית קצת אחרת, בריאה ומחזקת.
הפקת הקינמון מתבצעת מקליפת הגזע של עץ הקינמון (כן הגזע!). על ידי קילוף שכבות הגזע, מפיקים את מקלות הקינמון, או שטוחנים את מקלות הקינמון, וכך נוצר הקינמון הטחון. קיימים שני סוגי קינמון – הציילוני והסיני, מקורו של הקינמון הוא מהמזרח הרחוק – סין, ויטנאם, סרי לנקה, הודו וכו', בתנ"ך הוא מוזכר בתוך סממני הקטורת. יש עדויות לשימוש בו גם במצרים העתיקה כתרופה או כתיבול משקאות, ואף כמרכיב בתהליך החניטה. הקינמון נסחר הרבה בין ארצות מזרח ומערב והיה בעל ערך מסחרי גדול.
לקינמון שימושים רבים בעולם הרפואה המסורתית והטבעית המסתמכת על צמחים, וגם כיום מחקרים עדכניים שונים מגלים מנפלאות הקינמון.
אז הנה 10 תועלות עיקריות באכילת קינמון:
- לאחרונה פורסמו מחקרים שונים שמעידים ששימוש בקינמון יעיל באיזון סוכר בדם, במיוחד בסוג סוכרת מספר 2 – סכרת מבוגרים.
- הקינמון יעיל בתהליכי עיכול ובהמרצת מערכת העיכול.
- יש בקינמון חומר אנטיבקטריאלי חזק במיוחד ואנטי פטריתי (במאמר מוסגר – בעניין הפטריות שהיום מאוד נפוצות – ככל שנאכל מזון קרוב לטבע, עשיר בנוגדי חמצון ונשתמש בצמחי מרפא, נוכל למנוע שגשוג יתר של פטריות בגופנו).
- הקינמון משפיע על מערכת הדם בצורה מופלאה, מאחר שישנו מרכיב בשמן האתרי של הקינמון, שהוא בעל השפעה על טסיות הדם שלא יהפכו לקרשי דם.
- הקינמון עוזר לשיפור תהליכים קוגניטיביים, אפילו על ידי הרחת הקינמון בלבד.
- ברפואה הסינית נחשב הקינמון כמחמם, מה שהופך אותו למומלץ בזמני קור.
- הוכח שקינמון עשוי לתרום להורדה במשקל, והוספתו בכמויות קטנות לתפריט בתדירות יומיומית תומכת ומאיצה ירידה במשקל.
- הקינמון עוזר להפחתת כלוסטרול.
- תומך בפעילות הכבד.
- תומך בהורדת לחץ דם.
בחירת קינמון איכותי צריכה מעט השקעה. כשאנחנו ניגשות לקנות קינמון, חשוב לבדוק שהקינמון הוא ציילוני ולא סיני, כי בחומר הסיני ישנו חומר שלא מיטיב עם פעילות הכבד שלנו (חומר בשם קומרין), ובסוג הציילוני הקומרין נימצא ברמה זניחה במיוחד, חשוב להריח את הקינמון כדי להרגיש את רמת הטריות שלו. הקינמון טרי אמור להיות בעל ריח מתוק ומעט חריף.
ניתן לרכוש את הקינמון גם בתבלין, וגם בצורת מקלות (חשוב לשבור את המקלות כדי לבדוק נגיעות מפני חרקים או תולעים).
כל שנותר לנו הוא להכין עוגת שמרים קינמונית מפנקת, לשתות עם חלב רותח שמפוזר עליו מעט קינמון מלמעלה, לקחת ספר טוב, להשתבלל בספה עם שמיכה עבה ולהתפנק על השפע והניחוח של הקינמון.
בברכת חורף בריא,
אודל אלי
אודל אלי היא תרפיסטית בוויסות חושי באמצעות סנוזלן וגינון טיפולי.
(אין לראות בהמלצות הנ"ל שום התוויה רפואית כתחליף לתרופה או לריפוי מחלה. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל לפני היישום).
3 Responses
רציתי לשאול
האם הקינמון שנקנה בסופרים
בשקיק או בכלי פלסטיק
גם כן איכותי ומזין?
או שמדובר רק על קינמון בחנויות תבלינים וכד'?
כמו כן התבלין מויע לרוב בעוגות וכד' בכמות די קטנה
האם לדעתך זה משפיע לטובה, למרות המזעריות של החומר בתוך עוגה שלמה לדוג'?
עדיף תמיד לקנות קינמון איכותי אורגני, כשמדובר לצורך בריאות ותמיד מסוג קינמון ציילוני. במאפים אין לזה בד"כ יתרון בריאותי בגלל כמות הסוכר והפחמימה, מומלץ בכל אופן לצרוך את הקינמון חצי כפית בכוס מים רותחים עם מעט דבש או בדייסת קוואקר, שיהיה ניתן לצרוך לפחות במצטבר כף וחצי ליום של קינמון בהצלחה, לבריאות!
מעניין מאד!
איפה מוצאים קינמון איכותי אורגני?