האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

קינוח קלללל לשבת, טעים ובריא!!

ציפי כהן, הקמפוס הקולינרי

פודינג צ'יה

זרעי צ’יה הם בין המזונות הבריאים ביותר על פני כדור הארץ שאנחנו יכולים לצרוך בתזונה יומיומית!

לא סתם זרעי צ’יה נחשבים כסופר פוד – מזון על. בתוך הזרעים הקטנים האלה תמצאו עשרות יתרונות בריאותיים, ביניהם כמויות גדולות של סידן (הרבה יותר ממוצרי חלב!), סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, אומגה שלוש וגם חלבון.

זרעי הצ'יה מזינים ויוצרים תחושת שובע לאורך זמן. תורמים מאד לניקוי רעלים מהגוף ולעיכול תקין, שומרים על הלב וכלי הדם, תורמים להרזיה, מחזקים את המערכת החיסונית, משפרים קשב וריכוז, מסייעים בהורדת הכולסטרול ומומלצים גם כמקור מצוין לסידן עבור אנשים שרגישים למוצרי חלב. 

מומלץ מאד לשלב זרעי צ'יה בתזונה היום יומית שלנו, וקל מאוד לשלב אותם בדיאטה מכיוון שהם כמעט בלי טעם ולכן הם יכולים להתווסף כמעט לכל מאכל. הם יכולים להיאכל כמו שהם, טבולים במיץ, חלק מתבשיל, כתוספת לדייסה ולקינוחים, או כחלק ממאפה.

ניתן גם לפזר אותם על גבי דגנים, יוגורט, ירקות או מנות אורז. בגלל היכולת שלהם לספוג במים ובשומן, הם יכולים לשמש כדי לעבות רטבים ואפילו משמשים כתחליפי ביצים במתכונים מסוימים.

פודינג זרעי צ’יה הוא אחד הקינוחים הכי מרשימים, מושקעים, בריאים וקלים להכנה – באופן קיצוני. לרוב מספיק לערבב זרעי צ’יה עם חלב, משקה סויה או שקדים או קרם קוקוס ואפילו יוגורט כדי לקבל פודינג עדין וחלק עם מרקם מתפצפץ בפה. 

בחרתי במתכון להשתמש בקרם קוקוס, לקבלת קינוח בטעם קוקוס מעודן. אפשרי בהחלט להמיר לכל אחד מהנוזלים הנ"ל.

מושלם כקינוח טעים ובריא לסיום ארוחה, וגם כארוחת בוקר או ערב מפנקת קלת הכנה וסופר בריאה.
אז מה צריך כדי ליהנות מהקסם הזה? (כמובן שניתן להכפיל כמויות לפי הצורך).

החומרים הדרושים:

1/2 כוס זרעי צ'יה

2 כוסות חלב קוקוס (או חלב/ חלב סויה/חלב שקדים)

1 כף סוכר או מייפל אמיתי או דבש או סילאן או כמה טיפות דיאט טיפ לבחירה לפי הטעם.

כוס קוביות פרי טרי או קפוא או רסק פרי לפי הטעם, אם רוצים ניתן להמתיק. 

לדוגמא – תותים/ מנגו/ בננה/ אוכמנות/ קיווי/ אננס/ ליצ'י וכו. ניתן לשלב כמה סוגים יחד.

אופן ההכנה:

תספרו עד שלוש…

  1. מערבבים את חלב הקוקוס עם זרעי הצ'יה, ממתיקים, ומשאירים לספיגה לכמה שעות, אפילו כל הלילה במקרר. יש לערבב את התערובת אחרי כ-10 דקות ושוב אחרי שעה, על מנת שכל הזרעים יספגו את הנוזלים ויתפחו באופן אחיד. לאחר לילה במקרר, יחכה לנו פודינג סמיך, מתוק, טעים ומשביע, מלא בבועות ג'לי קטנטנות שמתפצפצות בפה, ובפינוק מושלם ובריא.
  2. מגישים את הפודינג בכוסות בשכבות של פודינג ופרי מניחים מעל עוד קוביות או מחי פרי ונהנים.
  3. גיוונים – ניתן לערבב מחית פרי יחד עם הנוזלים לקבלת פודינג צ'יה בטעם פרי.

*ניתן להוסיף שוקולד מומס, או קקאו לפודינג שוקולד ולקשט בתלתלי שוקולד, עדיף 75% מוצקי קקאו לטובת הבריאות.

* ניתן להוסיף מעל גרנולה/אגוזים או אגוזים מקורמלים/ שקדים וכו'.


מסקרן אותך לגלות את הסודות של השפים הגדולים?

אם את –
– שואפת לפתח את הבישול הביתי לרמת גורמה תוך רכישת פרקטיקה נרחבת בתחום
– רוצה ליישם תהליכי עבודה נכונים ומקצועיים ולייצר פרזנטציות מרהיבות במטבח
– חולמת להגיש לשולחן את אומנות הבישול במיטבה
– מחפשת מקום לימוד מקצועי מבלי לוותר על אורחות החיים שלך
זה בדיוק בשבילך!
קורס בישול גורמה לנשים – כשר למהדרין!
חוויה מקצועית ברמה בין לאומית בקמפוס הקולינרי

נותרו מקומות אחרונים, מכאן את משריינת לך מקום >
לפניה דרך הוואטסאפ >>>
או חייגי ישירות למשרד – 02-652-2227 לאה נחמני

צילום: שושי גרינוולד

6 Responses

  1. מצטטת את פרופ' אולגה רז מומחית לתזונה, מייסדת המחלקה למדעי התזונה באוניברסיטת אריאל – "אף שרבים סבורים שצ’יה היא סופר-פוד, זה לא באמת ספור או אפילו ‘פוד’. מדובר בתוסף למזון, שיש בו יתרונות מסוימים כמו סיבים ומינרלים"

    1. צריך להיות זהירים בכמות של הצ'יה – זה עלול לגרום לסתימת מעיים – זה קרה לאחרונה בארץ.

  2. יש להתחיל בהדרגה שהגוף יתרגל לצי׳ה. ואז הוא לא גורם לכאבי בטן
    כמו בכל דבר שביל הזהב…
    בהצלחה
    המתכון נראה טעים!! תודה!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

להרקיד ולסחוף קהל זה בנשמה שלך? הצלחת אפילו לעשות כסף מג'ימבורי והפעלות? את רוצה לקפוץ לרמה הבאה להיות מרקידה שמרוויחה 3,500 ש"ח להרקדה? פייגי בורשטיין מג'מפר בקורס הכשרת מרקידות אסקטרא, שימי לב- 83% מבוגרות הקורס מרקידות בשטח! לקבלת סילבוס לחצי כאן>>> 9744169b@gmail.com

אולי יעניין אותך גם?

חכמת ההמונות

יש לי כמה אחים שירדו מהדרך : (

מיכל

חכמת ההמונות

הבן שלי… גונב : (

שרה

חכמת ההמונות

מזנק לה המספר במשקפיים–

בקר ברוטב תפוזים

קולינריה מנצחת

תקפיאי לראש השנה: פרוסות בשר ברוטב דבש ותפוזים

ציפי כהן, הקמפוס הקולינרי