האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

מעולה לבין הזמנים: 10 הצעות לארוחה קלילה ב-10 דקות

חוי לב

שקשוקה

עשר הצעות למתכונים בעשר דקות. 

מעולה להכנת אוכל מהיר וקליל באווירת בין הזמנים, כשכל הזמן מסתובבים סביבך חבורה של מורעבים שרק מחפשים מה לאכול.

1. שקשוקה – מאדים בצל עד שהוא שקוף, מוסיפים קוביות של עגבניות בשלות, קוביות קטנות של פלפל אדום ואם רוצים גם פטריות. 

מאדים הכל עד שהירקות רכים. מוסיפים ביצים שלמות, מכסים במכסה ומבשלים במשך כמה דקות עד שהחלמון מתקשה. לחילופין, אפשר להשתמש בביצים טרופות ולטגן עד שהביצים מתקשות.

2. קציצות טונה ותירס מהירות – מערבבים תוכן של קופסת טונה במים עם 1/2 קופסת תירס, 1 בצל קצוץ דק מאוד, 5 כפות קמח, 3-2 ביצים ותבלינים. 

אופים בחום בינוני על תבנית משומנת או מטגנים במעט שמן.

3. דייסת שיבולת שועל – מביאים חלב לרתיחה או, עדיף –  חצי מים וחצי חלב. 

על כל כוס נוזלים מוסיפים 2-3 כפות של שיבולת שועל, בריא יותר- לא אינסטנט. 

מבשלים עד שהדייסה מסמיכה. לזירוז התהליך אפשר להשתמש בבלנדר מקל.

4. עלי סיגר ממולאים בטונה – קוצצים בצל ומטגנים במעט שמן זית. מוסיפים קוביות קטנות של פלפל אדום וזיתים. 

מוסיפים קופסת טונה במים מסוננת ומתבלים. 

פורסים עלה סיגר, מניחים מעט מהמילוי ומקפלים מכל הכיוונים, מברישים במעט שמן  ואופים בחום בינוני – גבוה עד להזהבה עמוקה.

5. פריטטה, חביתת תפוחי אדמה – מטגנים חצאי טבעות בצל במעט שמן זית. 

מוסיפים פרוסות דקות של תפוחי אדמה וממשיכים לאדות עם מכסה סגור עד שהתפו"דים רכים. 

מורידים את המכסה, מתבלים ומוסיפים למחבת ביצים טרופות. מבשלים עד שהביצים מתקשות.

6. פנקייקס – מניחים בקערה 3 כוסות קמח, שקית אבקת אפיה, קורט מלח ומערבבים. 

מוסיפים: 1 כוס חלב, 1 כוס מים, 4 ביצים, 50 גרם חמאה מומסת, 1/4 כוס שמן, 1/3 כוס סוכר ומעט קינמון אם רוצים. 

טורפים הכל בעזרת מטרפה. 

מחממים מחבת במעט מאוד שמן, יוצקים מהתערובת, ממתינים להתייצבות, הופכים לצד שני ומטגנים עוד דקה.

7. לביבות קוטג'– מערבבים 1 קופסת קוט'ג עם 1 כוס קמח, שלוש ביצים, זיתים ותבלינים כמו מלח, פלפל שחור, אורגנו וכד'. 

מטגנים או אופים.

8. לחם שום – כותשים שום ומערבבים עם שמן זית ומעט מלח. 

מורחים על פרוסות לחם (כדאי לנצל לחם יבש) ואופים בחום בינוני עד שהפרוסות מזהיבות מעט.

9. פיתה זעתר – מערבבים שמן זית עם הרבה זעתר ומעט מלח. 

מורחים על פיתות ואופים מעט.

10. מרק תירס – מאדים בצל אחד במעט שמן זית, (טעים להוסיף כפית חמאה). 

מסננים קופסת שימורים של תירס מהמים ומעבירים את גרגירי התירס לסיר. 

מוסיפים 1/2 כוס חלב, 1/2 כוס מים, תבלינים ו-2 כפיות קורנפלור מומסות במעט מים. 

מבשלים עד להסמכה קלה. 

בעזרת בלנדר מקל מרסקים חצי מכמות גרגירי התירס ומחזירים לסיר.

כשהמרק רותח נחמד להוסיף לו ביצה טרופה, לבחוש היטב ולבשל עוד כדקה.

בתיאבון : )

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

גם את רוצה למכור בסרט?

אולי יעניין אותך גם?

מתלבשת עם רותה

לפני לידה? עוד המלצות לבגדים בשבילך

רותה

ארוחה עסקית

4 שלבים שאת חייבת ליישם כדי להרגיש את אלול בעסק (והפעם משהו רוחני…)

מרים קטנוב

ממומן

למדם – ככה לומדים היום!

ציפי גולן

דירת נוף בגבעה הצרפתית

ממומן

עיצוב פנים

דירת נוף בירושלים

מוריה מועלם, אדריכלית ומעצבת פנים

עוגת חמאת בוטנים

מתכונים מהסרטים

4 קינוחים קלים עם חמאת בוטנים, ללא אפייה, לצפייה >>>

שבי רגע