האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

רטבים לסלט – ויש לך בסיס לחג!

מירל רוזנבוים

הפוסט הקודם היה בבין הזמנים,  נראה לי שווה להציץ שוב כי יש שם הרבה דברים שמתאימים גם לארוחה בחול המועד כשמחפשים לפעמים משהו קליל.

ערב החג כל כך עמוס! כולן משתדלות "להאכיל את המקפיא" במה שאפשר.

אצלי, אם יש לי כמה בקבוקי רטבים לסלט במקרר, אני מרגישה שיש לי את החג מוכן. זה עושה לי מצב רוח לפתוח המקרר ולראות את הבקבוקים עומדים מוכנים לשליפה….

אין לי גם בעיה שיגיעו אורחים… יש רוטב, יש ירקות, כמה זילופים בקערה יפה ואני מרגישה הכי בלעבוסטע : )

אני מנסה להכין מראש כמה רטבים פרווה בתוך בקבוקי רוטב חד פעמיים שנשארים תקופה במקרר.

לפני החג אני דואגת לבסיס לסלטים – חסה, כרוב, עגבניות, עגבניות שרי, פיצוחים, נשנושים, חמוציות, גזר מגורד וכד' וגם בורגול או קינואה.

לפני הסעודה נשאר לחבר את הסלט, לשלוף בקבוק ולזלף.

למה אני כותבת לזלף? כי אישית אני אוהבת בסלט רוטב במינון מינימלי.

והעובדות במטבח הקייטרינג יודעות שצריך לשפוך לאט ומעט, לטעום, לראות אם מספיק ולא מדי רטוב, כדי שיישאר הטעם של הירק עם נגיעה של רוטב.

גלוי נאות, אני כותבת את זה לפני יום כיפור אז רוצה להיות כנה אתכם ולכתוב שאני לא מביאה כאן את המרשמים של הסלטים שלי באירועים, את זה תצטרכו לטעום באירוע ; )

מהרטבים תיהנו בכיף : )

רוטב הדרים

1 כפית חרדל

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס שמן קנולה

4 כפות מיץ תפוז (כשיש בעונה תפוזים אני סוחטת, כשאין אני משתמשת עם טבעי)

2 כפות מיץ לימון (סחוט טרי)

קורט מלח

קורט פלפל

1 כף חומץ

2 כפות סוכר

לערבב היטב

מתאים לחסה.

רוטב מתוק

רוטב לאוהבי המתוק, מתאים לאלו שנוהגים לא לאכול חמוץ בחגי תשרי.

1/2 כוס שמן

1/4 כוס מיונז

1/4 כוס סירופ מייפל

3 כפות יין לבן

2 כפיות סוכר

לערבב היטב.

מתאים לחסה, תפוחים אדומים חתוכים לקוביות קטנות, חמוציות ופקאנים.

מטבל קסום

למה קסום? כי נראה שכך היה כתוב במרשם שאני ממש לא זוכרת מאיפה הוא אבל הרוטב מהלך קסמים על כל ירק.

מתאים גם למטבל לטבילת ירקות, וגם לדג אפוי, אבל הקסם הולך למי שלא מתחבר למיונז…

האמת שהמיונז לא כל כך מודגש ואישית לא נוגעת במיונז, אבל אין לי בעיה עם הרוטב הזה!

ואפשר לעשות לבד את המיונז.

אז איך עושים מיונז?

בכלי צר ויבש, הכי מתאים הכלי של מקל הבלנדר,

לשים ביצה, כפית חומץ, קצת מלח,

להתחיל בזילוף איטי של שמן תוך כדי הפעלת הבלנדר, זה דורש תיאום עין-יד ומיומנות מוטורית עדינה.

הפלא של הביצה שמתחברת עם השמן הוא מדהים. צריך להמשיך לזלף שמן בזרם דק עד הסמכה, לא מידי הרבה כדי שהמיונז לא ישבר.

לפעמים הביצה והשמן לא מתחברים וזה 'נשבר',

תמיד אפשר לתקן!

מתחילים מהתחלה…. ביצה וזילוף שמן, כשמתחיל להתגבש מוסיפים את המיונז השבור.

אם נשבר שוב, להתחיל מהתחלה, אפילו אם שבע פעמים נשבר – אפשר לבנות מחדש! אבל העיקר להתפלל שהזיווג יעלה יפה בפעם הראשונה ויצא מיונז יציב וחזק ולא יצטרכו לבנות מחדש ; )

ועכשיו למטבל הקסום שגם נראה יפה.

כוס סוכר

כוס מיונז

כוס חומץ

כוס שמן

2 כפיות חרדל

כפית מלח

5 שיני שום

2 כפות פתיתי פטרוזיליה יבשה.

לערבב היטב, עדיף קודם לשים את השום ולטחון ואז להוסיף שאר החומרים ולערבב היטב,

ראיתי כבר ששמו במקום פטרוזיליה יבשה פרג, הטעם לא מורגש והנראות מדהימה!

הרוטב המעניין

רוטב ישן נושן שיש לי מחברה טובה ששלחה לי סלט פינוק עם הרוטב, קצת שונה ומעניין.

1 בצל קטן

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס חומץ

כף לימון

2 כפות קטשופ

1 כפית מלח

1 כפית פפריקה מתוקה

לערבב כל החומרים בבלנדר ולהוסיף לאט 1/2 כוס שמן.

רוטב טעים לחסה

למה כאן כתבתי טעים? כי ככה אנחנו קוראים לזה בשפה של המשפחה שלנו…

בכלל לכל רוטב יש לנו שם מיוחד, יש "רוטב רייזי" ו"רוטב רוטר" והרוטב עם "הלכלוכים" וכד'.

מנסה לשמור על הפרטיות שלנו… לכן לא כתבתי את השמות, אבל רוטב טעים לא יסגיר כלום עלינו ; )

8 כפות מיונז

4 כפות מים

2 כפות סוכר

3 כפות מיץ לימון

3 שיני שום כתושות

1/4 כפית חומץ

מתאים וטעים לחסה, גזר דק ואגוזי פקאן.

רוטב וינגרט חם

מרשם של דבורה סורוצקין עם טוויסט מיוחד – הרוטב מוגש חם.

אפשר להשתמש עם כל סוגי העלים או הירקות –

חסה, עלי בייבי, פסים של גזר, סלק וקולרבי,

לחלבי אפשר להוסיף גבינה מלוחה,

מתאים לחג ולחול המועד כשאפשר לבשל – מיוחד מאד.

כוס אגוזי מלך

2 כפות סוכר

1/4 כוס חומץ בלסמי איכותי ללא מלח

סילאן טבעי או ריבת פרי

1/2 כוס שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון טבעי

מלח

פלפל

לקלות את האגוזים במחבת חמה יבשה עם מעט מלח,

לערבב קלות כדי שהאגוזים לא יחרכו עד שמריחים ריח אגוזי.

בסיר קטן שמים את האגוזים הקלויים, מוסיפים סוכר, נותנים להם להתקרמל.

שופכים על התערובת החמה 1/4 כוס חומץ, כף גדושה ריבה או סילאן, מערבבים היטב.

מורידים מהאש.

מוסיפים שמן זית, לימון, מלח ופלפל,

מערבבים היטב,

יוצקים את הרוטב החם על הירקות, ומגישים מיד.

אפשר לשמור את הרוטב במקרר ולחמם את הכמות הרצויה לפני ההגשה.

רוטב חמאת בוטנים תיאלנדי

מהשף שי אוחנה.

1/3 כוס חמאת בוטנים

2 כפות מיץ לימון

3 כפות דבש

1.5 כפות חומץ

1.5 כפית רוטב סויה

1 כפית שמן שומשום (אפשר לנסות גם עם שמן רגיל)

1/4 כפית שאטה חריפה גרוסה

1/2 כפית ג'ינגר קצוץ דק

1 שן שום כתוש

1 כף מים

מלח ופלפל במידת הצורך

לטחון בבלנדר, להוסיף מים לדילול הרוטב ולתבל במלח ופלפל לפי מידת הצורך.

לשפוך את הרוטב בהדרגתיות תוך כדי ערבוב בעדינות על הירקות, מתאים לכרוב סגול ולבן, פלפל אדום, גזר מלפפון, בצל ירוק.

לשפוך קצת רוטב על הירקות מלמעלה,

לעטר את הסלט עם בוטנים קלויים גרוסים, גס שומשום לבן ושחור קלוי.

שימי לב – הכי חשוב לרשום שם ברור על כל רוטב!

את חושבת שאת זוכרת, ואחר כך את לא יודעת אם זה ה"רייזי" או "הרוטר"…

האמת מה זה משנה איזה רוטב, העיקר שיהיה טעים לכולם!

אל תשאלו אותי אם אפשר מיץ לימון משומר כי אף פעם לא ניסיתי, אני משתמשת רק עם סחוט טבעי.

אישית לא אוהבת חומץ ויש רטבים שאני בכלל לא מוסיפה או מוסיפה חצי מהכמות, לא יכולה לכתוב באיזה רוטב, אני מורידה או מפחיתה כמות, מי שיש לה התנגדות לחומץ שתנסה…

כדאי להכפיל כמויות רוב הרטבים הכמות שלהם מועטה.

שנזכה כבר לטעום משור הבר והלוויתן, ולשבת בסוכות עורו של לויתן!

חג שמח!

מירל

*שימי לב התמונות הן תמונות השראה

2 Responses

  1. בקשר למיונז הביתי-
    תופתעי לשמוע על דרך קצרה ופשוטה מאד מאד להכין אותו:
    בכלי צר ועמוק יבש ונקי שופכים ביצה שלמה.
    מעל הביצה מעמידים בלנדר יד,
    ומעל שופכים את כמות השמן הרצויה למיונז הזה.
    מפעילים את הבלנדר כשהוא מוחזק עדיין למטה, עד שרואים שהחלק התחתון של הכלי כבר מלא במיונז מוכן,
    מרימים לאט לאט עד שכל חלק נוסף נעשה מיונז. עד שמגיעים למעלה.
    שימו לב: פעמים רבות בורחים גושי מיונז מלמטה וזה גורם לחשוב שהמיונז התקלקל, אבל אם ממשיכים כפי שכתבתי, בד"כ הוא לא התקלקל רק ממשיך להווצר בהדרגה מלמטה עד למעלה.
    וכמובן- אם מתפשל- אפשר לנסות מחדש… אם ביצה חדשה והמיונז שהתפקשש.
    מיונז קל ופשוט, שלוקח להכין בדיוק 3 דקות.

  2. נשמע טעים אחד אחד!
    האם מיץ לימון סחוט טרי לא מקצר את חיי המדף של הרוטב?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

להרקיד ולסחוף קהל זה בנשמה שלך? הצלחת אפילו לעשות כסף מג'ימבורי והפעלות? את רוצה לקפוץ לרמה הבאה להיות מרקידה שמרוויחה 3,500 ש"ח להרקדה? פייגי בורשטיין מג'מפר בקורס הכשרת מרקידות אסקטרא, שימי לב- 83% מבוגרות הקורס מרקידות בשטח! לקבלת סילבוס לחצי כאן>>> 9744169b@gmail.com

אולי יעניין אותך גם?

זה פוגש אותי

טור חדש! והפעם: יוצאת מאזור הנוחות שלי

הודיה אלבאז

סלט עם טונה

מתכונים מהסרטים

שמונה סלטים מעולים לשבת, לצפייה >>>

שבי רגע

יצירה

קיץ חם! הפעלות ויצירות בפנים >>> פוסט מתעדכן!

רחלי יגל

מדברות יהדות

זמן אלול בשבי רגע – המלצה לשיר/ 6

שבי