האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

פשטידות תרד אישיות

ציפי כהן, הקמפוס הקולינרי

פשטידת תרד אישית

התרד הוא סופר פוד עשיר בוויטמינים, מינרלים ואנטי-אוקסידנטים, כשהוא מאודה או מוקפץ הוא משחרר נוגדי חמצון המסייעים במניעת מחלות. הוא עשיר בברזל, חלבון ויטמין A וויטמין K המחזק את הגוף והשרירים ומסייע לאנמיה, מכיל ללוטאין וזאקסנטין המסייעים להגנה על העיניים, מונע עצירות ומסייע למערכת העיכול, לכאבי בטן וגזים, מכיל כלורפיל המסייע בחיזוק מערכת החיסון, מסלק רעלים ומרענן את העור. התרד עוזר לריכוז וידוע כאנטיאוקסידנט חזק ומונע סרטן בזכות הכמות הגבוהה של הוויטמינים, המינרלים והפלבונואידים שבו. והוא דל בקלוריות ומתאים לשומרים על המשקל.

פשטידת תרד בבצק פילו

פשטידה חלבית מעולה וקלה להכנה, מכינים בתבנית שקעים, תבניות אישיות או בתבנית אחת גדולה, ניתן להכין מראש לשמור במקרר או במקפיא ולחמם בתנור 10 דקות ממש לפני ההגשה.

החומרים הדרושים:

1 חבילה בצק פילו מופשר

ספריי שמן או חמאה למריחה

800 גרם עלי תרד טריים 

1 בצל קצוץ

תערובת גבינות:

150 גר' גבינת קוטג' או ריקוטה

100 גר' גבינה בולגרית

150 גר' גבינת מוצרלה או גבינה צהובה מגוררת

2 ביצים

80 מ"ל שמנת מתוקה לבישול או חלב

מלח ופלפל שחור גרוס

רבע כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את התרד , מיבשים וקוצצים
  2. מחממים מעט שמן או חמאה במחבת, מטגנים את הבצל להזהבה קלה, מוסיפים את התרד וממשיכים לטגן כ3-4 דקות תוך ערבוב. כשהתרד מתרכך ומשנה את צבעו, מסירים מהאש ומצננים. מסננים  הנוזלים.
  3. מוסיפים לתרד את הגבינות, הביצים, הנוזלים והתבלינים, ומערבבים היטב
  4. משמנים את תבניות האפייה, חותכים את ערימת עלי הפילו לריבועים, מברישים בחמאה מומסת או מתיזים ספריי שמן, לוקחים 3 ריבועים ומסדרים אחת על השני אפשר בהצלבה, מרפדים בעדינות, כל שקע בתבנית בפילו, בעזרת האצבעות מישרים את הבסיס. חוזרים על הפעולה בכל השקעים.
  5. ממלאים את השקעים במלית התרד. אם רוצים אפשר לכסות ב2 עלי פילו נוספים משומנים. לתבנית גדולה, שמים בבסיס 4 עלי פילו, מורחים בשכבה של מלית מעליה 2 עלי פילו מעל שכבה נוספת של מלית ואם רוצים, מסיימים ב-3 עלי פילו נוספים.
  6. אופים בתנור בחום בינוני 45 דקות או עד שהבצק מזהיב.
  • לגיוון ניתן להשתמש בתערובת גבינות לפי הטעם. ולשומרי משקל, להשתמש בגבינות רזות כמו טוב טעם, קוטג' וגבינה צהובה דלת שומן.

ניתן להוסיף צנוברים.

  • למאפה פרווה ניתן להמיר את הגבינות בגבינות סויה פרווה, ושמנת סויה פרווה.


מסקרן אותך לגלות את הסודות של השפים הגדולים?

אם את –
– שואפת לפתח את הבישול הביתי לרמת גורמה תוך רכישת פרקטיקה נרחבת בתחום
– רוצה ליישם תהליכי עבודה נכונים ומקצועיים ולייצר פרזנטציות מרהיבות במטבח
– חולמת להגיש לשולחן את אומנות הבישול במיטבה
– מחפשת מקום לימוד מקצועי מבלי לוותר על אורחות החיים שלך
זה בדיוק בשבילך!
קורס בישול גורמה לנשים – כשר למהדרין!
חוויה מקצועית ברמה בין לאומית בקמפוס הקולינרי

נותרו מקומות אחרונים, מכאן את משריינת לך מקום >
לפניה דרך הוואטסאפ >>>
או חייגי ישירות למשרד – 02-652-2227 לאה נחמני

סטיילינג תמונה: אליהו בכר
צילום: מירי שילוני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לוח חם

להרקיד ולסחוף קהל זה בנשמה שלך? הצלחת אפילו לעשות כסף מג'ימבורי והפעלות? את רוצה לקפוץ לרמה הבאה להיות מרקידה שמרוויחה 3,500 ש"ח להרקדה? פייגי בורשטיין מג'מפר בקורס הכשרת מרקידות אסקטרא, שימי לב- 83% מבוגרות הקורס מרקידות בשטח! לקבלת סילבוס לחצי כאן>>> 9744169b@gmail.com

אולי יעניין אותך גם?

קולינריה מנצחת

פשטידת סימנים עם כרישה (כרתי) וקרע

ציפי כהן, הקמפוס הקולינרי

קולינריה מנצחת

קיש מנגולד-סילקא מיוחד לראש השנה

ציפי כהן, הקמפוס הקולינרי

מנהלת את הזמן שלך

החגים כבר פה! איך מתמודדים עם העומס??

רוחמה הופמן

פלסטר

חכמת ההמונות

שמעת על 'אמפטיגו'?

שושי