מוס גבינה ושוקולד לבן, מה צריך יותר מזה?
פינוק מושלם לשבת בבוקר : )
החומרים הדרושים:
בצק לתחתית ולפירורים:
100 גרם חמאה
150 גרם קמח
50 גרם סוכר
ביצה
אופן ההכנה:
1. מעבדים את חומרי הבצק במעבד מזון, יוצרים גוש בצק ומעבירים להקפאה. מגרדים את הבצק על פומפייה גסה, ואופים כפירורים ב180 מעלות, מערבבים מדי פעם.
2. אחרי צינון, לוקחים 200 גרם פירורים, מערבבים עם 35 גרם חמאה מומסת ומניחים בתחתית של רינג או תבנית אפיה בקוטר 24 ס"מ. את יתרת הפירורים האפויים שומרים בצד לחלק העליון של העוגה.
מוס גבינה:
100 גרם סוכר
500 גרם גבינה לבנה
200 גרם גבינת שמנת
200 גרם שוקולד לבן מומס
500 גרם שמנת מתוקה מוקצפת
10 גרם ג'לטין עם 50 גר מים (לנרתעות מג'לטין – אפשר להשמיט)
גרידת לימון
אופן ההכנה:
1. מערבבים ג'לטין ומים מניחים בצד עד שנקרש.
2. מערבבים גבינות וסוכר במיקסר עד שמתקבלת תערובת חלקה, מוסיפים את גרידת הלימון.
3. ממיסים שוקולד ומניחים שיתקרר מעט.
4. מקציפים שמנת מתוקה ומחברים עם תערובת הגבינות.
5. מוסיפים לגבינות ולשמנת המעורבבים את השוקולד המומס.
6. ממיסים את הג'לטין, יוצקים לג'לטין מעט ממסת הגבינות, מערבבים היטב, שופכים חזרה לכל הבלילה ומערבבים היטב, יוצקים לרינג מעל התחתית, מעבירים להקפאה.
7. מוציאים את העוגה מהמקפיא, מפזרים מעל את פירורי הבצק ששמרנו בצד. מחזירים להקפאה, כשהעוגה קפואה, מחלצים מהתבנית.
העוגה נשמרת מצוין בהקפאה. רצוי להוציא אותה לפחות חצי שעה לפני ההגשה.
הצטרפי לניוזלטר השבועי של הקמפוס הקולינרי –
וקבלי בכל שבוע טיפים שווים, מתכונים מיוחדים והפתעות שתשמחי לא לפספס!!
צילום וסטיילינג: שושי גרינוולד
תגובה אחת
בוקר טוב, לא רשום כמה זמן אפיה אופים את הבצק